Reklama

Reklama

V tvrdých a neúprosných ulicích New Orleansu musí řešit detektiv Sean Riley brutální vraždy a zároveň se snaží vypořádat se ztrátou svého syna a ženy. Během vyšetřování však začínají vyplouvat na povrch podivné skutečnosti, vedoucí ke znepokojivé minulosti zdánlivě obyčejné drogové mafie... (oficiální text distributora)

Recenze (121)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Ano, čas od času mám zapotřebí vidět nějaký akční výplach, ve kterém se to hemží stovkami vystřílených nábojnic a pár mrtvolami. Sinners & Saints mi z popisu docela učarovalo, béčkovost necítím, ba naopak! Sinners & Saints by klidně mohl pokračovat v dalších dvou pokračováních, vlastně jako taková trilogie hrající na postupné vyřízení všech těch zakompovaných bastardů. A pokud by se ani toto neosvědčilo, určitě by se o to rád postaral Jack Bauer. Sinners & Saints má drobátko drhnutější děj, páč se tam kolikrát mluví o spoustě hovadin, které divákovi stejně nic neřeknou a postupem času je z toho jen zmatenost. I tak to byla fajn podívaná na večer - neokoukaní herci, prakticky nonstop akce - jen ta zápletka mohla mít většího rozuzlení :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na možnosti produkce jde o velice povedené akční krimi, kterému nemám moc co vytknout. Zápletka není sice originální, ale má spád, pořád se něco děje a není vůbec trapná a naivní, jak v těchto béčkových vodách bývá zcela běžné. Akce mě pak vyloženě sedla, je jí hodně, má grády, je poměrně i dost nekompromisní a syrová, což také vítám, choreograficky je též zvládnutá velice dobře, což znamená přehledně a efektně a samozřejmě svou významnou roli sehrálo i herecké obsazení, kdy Johnny Strong (jinak úžasné jméno pro představitele akčních hrdinů :-) ) je sice fajn, ale asi právem se z něj nestane nikdy herecká hvězda, neboť sympaťák to je velký, ale co do výraznosti a charisma, tak nemá moc co nabídnout. Ovšem záporáci v podání bratrů Mandylorů, to je jiná káva, exkluzivní sestavička, která mě moc bavila a filmu hodně pomohla. Hříšníci a svatí je tak zkrátka poměrně neznámá podívaná, která si svou pozornost ale jistě zaslouží, jde v podstatě o jednu velkou, zábavnou jízdu, kdy se pořád něco děje a já se prostě u toho fakt dost dobře bavil. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

No a čo, že pokusy o pitvu psychológie postáv sú komické, alebo že niektoré dialógy sú hrozné a herecké výkony podpriemerné. Čo sa vlastne očakáva od akčného béčka? Môj odhad je, že nenáročná akcia bez zbytočných hlbokých myšlienok a filozofických kecov, ak sa teda nemýlim. Detektív Riley je sympaťák (aj keď chodí ako keby mal vlka), ktorý likviduje nevyčerpateľnú zásobu "bad guys" a všetci fuckujú o život a výdatne krvácajú. Ja som sa bavila. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Začnu hned s tím, co často vyčítám filmům, kde se jede v tandemu. Chci u parťáků cítit, že by jeden pro druhého udělali maximum. Že když bude třeba, ponesou ho v poušti na zádech a vlastním tělem udělají stín. Tady to přesně funguje. Johny Strong je prostě sympaťák a nejde mu nefandit. Když drží kvér víte, že jemu se nic stát nemůže. Kolega je sice v akci nevýrazný, ale není na obtíž. Navíc mu přesně věříte, že když ví, že ho doma čeká rodinka, nepůjde do ničeho po hlavě. Akce je natočená fajn a dává smysl. Jasně kluci na druhé straně tábora se chovají někdy pitomě, ale to už k žánru neodmyslitelně patří. Jediné co mohu vytknou je to, že jsem se do děje dostával tak nějak pomaleji. Ale zhruba od prostředku stopáže už to šlo samo. Za mě pohodových 70. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se musíte smát, jak hezky dokáže scénárista udělat z policejní jednotky bandu neuvěřitelných kreténů, to co totiž předvedl Kim Coates, by neudělal snad ani sjetej študák prvního ročníku policejní akademie.Když jsem po pár minutách na tu debilitu zapoměl, bavil jsem se syrovou akční řežbou, která mi svojí nekompromistností a vizuálem připomínala Nemilosrdnou Spravedlnost.Strong byl nekopromisní likvidátor a scény s upálením dost nechutné, jenže scénář psal opravdu idiot, ten černoškej latentní homouš byl na tečku a když scénář chvilku svištěl, zase se objevila nějaká dementní příšernost, když nakráčeli v klidu do toho baru už sem umíral vzteky a konec vlastně nic nevyřeší, páska se nepoužije, všichni umřeli zbytečně a postava Prochnowa vlastně postrádá úplně význam a nic se nevyřešilo...to jsem už skoro zvracel.Škoda, má to náboj a dokáže to neuvěřitelně strhnout, jenže celkový scénář je ve finále jeden z nejimbecilnějších který jsem kdy viděl, mohlo to být opravdu 5* pochutnání staré školy, panebože stačilo jen opravit ty nelogičnosti a dopsat pořádný konec s reportáží a onou páskou...která by vysvětlila o co vůbec šlo a např. záběr jak odvádějí Pronchowa v želízkách, no na konci jsem byl hodně zklamanej, takhle zabít ten skvělej potenciál snad poprvé sympatického New Orleans, drsnosti a zábavy se jen tak nevidí.60%.Bože.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans. Časť natáčania však prebiehala aj v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom tohto filmu je Bad Cop. (MikaelSVK)
  • Bar, do kterého jdou Sean Riley (Johnny Strong) a Colin (Sean Patrick Flanery), se jmenuje Boondock Saint, což odkazuje je originální název filmu Pokrevní bratři (1999), kde právě Sean Patrick Flanery ztvárnil jednu z postav. (Lumberjack)

Reklama

Reklama