Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka, kterou na rozdíl od některých nějak zvlášť hanit nehodlám. Příběh samotný sice geniální není, dá se tu narazit na několik slabších momentů, ale jako celek mi to docela rychle ubíhalo a taky jsem hned nepoznal kdo je vrah, i když je pravda, že jsem to věděl dřív než hlavní hrdina. Ta dvojice debilních poldů pobavila asi nejvíce, jen škoda, že tvůrce ještě více nepřitvrdil v „brutalitě“. Ten akčnější závěr nějak zvláště neoslnil, hlavně když je záporák mohl velice jednoduše sejmout hned několikrát a…Herecké výkony dua Clint Eastwood, Jeff Daniels slušné – no prostě průměrná podívaná. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film napriek šedému upozorneniu a napriek mizerným výsledkom hľadania kvalitných filmov z posledného obdobia jeho tvorby. Zdá sa mi, že Clint Eastwood uveril svojej predstave, že v 72 rokoch môže bezproblémovo hrať akčného hrdinu, príležitostného milenca a to všetko krátko po transplantácii srdca. Namiesto akéhosi obdivu sa dostavuje iba súcit až pocit trápnosti, lebo Clint si na staré kolená už nemusí nič dokazovať. Filmu ako celku svedčia tri hviezdičky a ani tie nie sú príliš silné. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá kriminálka,se zajímavou hudbou i atmosférou,průměrně zrežírovaná,výborně zahraná.Clint má charisma,že by sním i v 70ti letech mohl krájet 30ti leté bouchače.Ve filmu se víc kecá,než střílí,což je k věku Clinta logické.Scénář je sice neskutečně předvídatelný a u kriminálky byste si neměli vodříkat všechno vo hodinu dřív,než sám detektiv,kterému to docházelo rychle,asi jako mě kvadratické rovnice o třech neznámých :-) takže pomalu :-) Vraha víte prakticky okamžitě,kdo sleduje kriminálky a pozná do očí bijící castingovou chybu,dojde to každému hned.Ovšem Clint má kliku,že je to prostě Clint,má na to,tuhle průměrnou krimošku,s předvídatelným dějem,sexy černoškou,blbýma fízlama (doufal sem že mexikánec zhebne) utáhnout svým dokonalým herectvím.Lehce nadhodnocuji,nenudil sem se a ještě sem sám vyřešil případ dřív,než samotný Terry McCaleb :-) 65%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Clint vyšetruje nejaké lúpežné prepadnutia spojené s vraždami. Takže chodí, vypytuje sa, občas narazí na stopu, aby mohol ďalej chodiť a vypytovať sa. Všetko bez akcie a čisto rutinne. Dovtedy je všetko fajn, máme pocit, že nás čaká aj nejaká tá hrdinova morálna dilema, pretože sa ukáže, že v nich bude osobne zainteresovaný. Bohužial príde zásadný obrat, ktorý je z daných možných asi ten najhorší. Poteší harmoniková spomienka na spagetti westerny, menej už obligátne akčné finále s prestrelkou. Čistý priemer aj podľa vzácne zhodných hodnotení tunajších užívateľov. Zaujímalo by ma, prečo Clint zabíjal čas niečím podobným. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry nic moc po režijní stránce od Eastwooda, ale zase na druhopu stranu to je nadprůměrnej thriller, kterej využívá toho, že režisér a hlavní herec je tatáž osoba a taky mě příjemě překvapilo, že si Eastwood na nic nehraje a vydává se tam spíš zas důchodce, než nějakýho nabouchanýho agenta, ale do nějaký akce se tam přece jen zapojí a to pak přijdou na řadu kaskadéři a schovávání obličeje aby nebylo jasný o koho jde nebo hodně pomalej běh, ale to se dalo celkem pochopit. Jen je škoda že vrah je jasnej hned v prvním okamžiku jak se tam objeví a už se jen čeká kdy to konečně sklapne i Eastwoodovi. I tak se mi to výrazně líbilo a rozhodně jsem nebyl zklamanej režijí, i když poslední dobou je Eastwood na úplně jiný úrovni než je tohle ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Mezi knižní předlohou a snímkem je několik rozdílů. Například románová postava Terryho McCaleba byla o 25 let mladší, než postava Clinta Eastwooda ve filmu. Dalším rozdílem je samotný začátek. Zatímco film zahajuje scéna s vyšetřováním na místě činu, po níž následuje akční honička ulicemi a McCalebův (Eastwood) infarkt, v Connellyho románu začíná příběh přepadením obchodu s potravinami a soustředí se na poslední myšlenky Glorie Torres (Marie Quiban) před její smrtí. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama