Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prezident Lyndon B. Johnson urobil v roku 1970 veľký trojhodinový rozhovor pre televíziu. Po premiére televízia informovala, že istý materiál bol na žiadosť prezidenta vystrihnutý. Ukázalo sa, že vymazané časti sa týkali Johnsonovho tvrdenia, že Lee Harvey Oswald nebol osamelým strelcom v sprisahaní, ale že v pozadí vraždy Kennedyho bolo niečo viac. Sú za atentátom na JFK spravodajskí agenti, pravicoví politici či chamtiví kapitalisti? (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Rimland 

všechny recenze uživatele

Slušný konspirační snímek o tom, "jak to možná mohlo být" s atentátem na Kennedyho, a kterým se evidentně velkou měrou inspiroval Stone ve svém JFK (na který se musím co nejdřív zas podívat, protože mám pocit, že jsem ho onehdy dostatečně ne(d)ocenil). Krátká stopáž je zároveň výhodou (pokud máte radši kratší filmy), stejně jakož i nedostatkem, protože všechno je tu dosti zkratkovité a hrrr, a to do té míry, že vlastně ani nevíte, co jsou zač ti spiklenci. Trochu propracovanější (a hlavně atmosferičtější) verze pohledu z této strany by možná nebyla na škodu, ale když už, tak pěkně s gustem ve formě adaptace Ellroyovy Bulvární Ameriky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá konšpiračná teória. Konšpiračná len tým názvom, lebo dnes mi už príde, že konšpirácia má bližšie k pravde než proklamovaná mediálna praUda. Oficiálnej verzii osamelého strelca Oswalda dnes snáď nemôže nikto so zdravým rozumom veriť. Formát vo verzii polodokumentárneho filmu ako aj prevedenie také typické na sedemdesiate roky mi úplne nesadlo, navyše hodinu je film dosť rozvláčny. Záver a zinscenovanie možnej teórie bol ale dobrý, akčný, ako sa patrí, dobre nahrané a skombinované zábery. Určite niečo, čo stojí za zamyslenie ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ve stínu snímku JFK (1991) stojí tady ten malý (ale dobrý) konspirační thriller na stejné téma. Prezentuje osudový atentát dle teorie tří střelců, Oswald jako obětní koza a spiknutí klubu několika mocných jestřábů, ohrožených Kennedyho politikou "černošské revoluce" a appeasementu s komunisty. Velmi sem sedí užití archivních záběrů – výsledný dojem je příjemně chladný a znepokojivý, a la dokumentární rekonstrukce domnělých událostí. Kde je hezky vidět, jak snadno šlo vše naplánovat a narafičit. Vyšetřování provází tolik podezřelých bodů a nesrovnalostí (x), že se to zcela jistě neodehrálo dle oficiální verze... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle - ono je to spíš na 3 hvězdy, protože celá první hodina je v podstatě ukecaná divadelní hra. Ale je fakt, že posledních dvacet minut je hodně silných a popravdě mi tahle teorie (ani jí nebudu říkat konspirační) přijde uvěřitelnější, než ta oficiální. Navíc shrnuje všechny nejasnosti oficiální verze. Ostatně - u spousty oficiálních výkladů různých událostí má člověk často pochybnosti kvůli mnoha nejasnostem a nesrovnalostem. Vadil mi u filmu chlad zúčastněných osob - jako by se všichni (a se že jich na tom podílelo docela dost) bavili o seříznutí nějaké kytky nebo rozbití psí boudy, ne vraždě prezidenta. Ale asi to mělo svůj účel - ostatně, co za lidi skutečně může dělat v tajných službách nebo ve vojsku? Jen mě děsí, kolik se v době internetu na nás valí "oficiálních" verzí toho a onoho, a kdoví, jak to ve skutečnosti bylo. Jo, a ještě mě zaujalo, jak mnozí to hrají jako agenti na dvě i tři strany, až je v tom zmatek, že ani sami agenti nevědí, kdo je kdo a co od něho čekat, pokud ho správně "nenasměrují". ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá krimidráma s konšpiračnou zápletkou o fiktívnej príprave atentátu na Kennedyho. Aj keď podrobnosti zabitia až tak dobre nepoznám, film sa snaží alternatívne vysvetliť všetky možné kroky, ktoré viedli k onomu činu, vrátane zapletenia atentátnika O.H. Oswalda. Niekedy je to dosť ukecané a pre neznalého diváka až prílišné plytvanie sa v detailoch. Pôsobí to ale zaujímavo, občas až mrazivo, nie však neskutočne. Aj preto treba mať na pamäti, že je to len filmová fabulácia. Zaujímavé je aj to, aké dve veľké herecké osobnosti dokázali tvorcovia priviesť k takejto kontroverznej téme. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama