Reklama

Reklama

Cena za lidskost

(seriál)
  • Velká Británie Being Human
Trailer
Velká Británie, (2008–2013), 35 h 49 min (Minutáž: 55–62 min)

Hrají:

Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner, Sinead Keenan, Michael Socha, Damien Molony, Kate Bracken, Jason Watkins, Donald Sumpter, Annabel Scholey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Russel Tovey, Lenora Crichlowová a Aidan Turner jsou hereckými představiteli trojice spolubydlících, kteří se snaží žít jako ostatní lidé, až na to, že lidé nejsou. Pilotní díl tohoto zábavného a vzrušujícího šestidílného dramatického seriálu, v němž sledujeme tajný dvojí život vlkodlaka, upíra a ducha, byl poprvé uveden v únoru 2008 jako šedesátiminutový speciál. Sledovalo ho skoro 450 000 diváků a získal si i sympatie kritiků. Russell Tovey si v něm zopakoval roli sympatického George, který bojuje se svou dvojí identitou jako uhlazený portýr v nemocnici, a jednou za měsíc za úplňku se proměňuje v děsivého vlkodlaka, lačnícího po mase. Aidan Turner hraje pohledného, výřečného Mitchella, který to na rozdíl od George umí se ženami, ale ve skutečnosti je to upír toužící po lidské krvi. A poslední z trojice je Annie, kterou ztělesnila Lenora Crichlowová, upovídaný duch, jemuž chybí sebedůvěra a zoufale potřebuje společnost. Annie se stále stýská po snoubenci, jehož si před osudovou nehodou, která ji proměnila v ducha, měla vzít, a který se náhodou stane majitelem jejich bytu. Všichni tři se snaží žít jako ostatní lidé a utajit před okolním světem svá temná tajemství, ale jediní, na koho se mohou spolehnout, jsou oni sami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.Série: Výborně vykreslené charaktery hlavních představitelů, které se postupem času prohlubují a dostávají patřičný vývoj. Upíři konečně nepůsobí směšně, jak udává současný trend, ale jsou řádně krvežíznivý, nebezpeční a psychicky vyšinutí. Zkrátka jak je máme nejraději. Jsem moc rád, že na stejné vlně se veze vlčí mytologie. Žádní namakaní svalovci v kraťascích, ale životem zlomení lidé s nelehkým a pekelně bolestivým údělem měnit se při každém úplňku v smrtící bestii, která má s vlkem společnou jenom srst. Mytologie všech tří světů, ať už vlčí, upíří či duchů je propracovaná na nejvyšší úrovni. Hlavní dějová linie se rozjíždí pomaličku, ale o to více vygraduje v samotném závěru. Maximální spokojenost. 90%_____2.Série: Mírný kvalitativní pokles v první epizodě. Nenechte se ale zmást. První díl musíte brát jako zatěžkávací zkoušku a že se jedná o zkoušku řádně těžkou! Zabralo mi dva týdny, než jsem do sebe onu žumpu zpracoval a k seriálu se vrátil. Vyplatilo se. Nesmyslné linie, byly ihned utnuty. Mysteriozní záležitosti odešly do pozadí a pozornost se přesunula na vztahy. Zprvu rozpačité, postupem času, kdy se vztahové věci začaly mísit s mytologií nastoupila čirá katarze. Závěrečná dvouepizoda by svou naturalistností, stísněnou hororovou atmosférou měla vstoupit do dějin televize. Nemohu se dočkat co nabídne třetí série. Geniální! 100% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Viděná první série. Britská variace na (hlavně) upírské téma a jak to tak bývá, je skutečně trochu jiná. Ačkoliv jsou tři hlavní postavy upír, vlkodlak a duch a tudíž mají superschopnosti, žijí v reálném světě, takže jejich možnost je využívat má do komiksu daleko. Tvůrci si tak nastavili originální mantinely, ale v rámci nich naopak nijak originálně nepracují. Český název vymyslel někdo, kdo seriál očividně neviděl, protože Being human nevyjadřuje nic jiného než stále velmi lidské jádro oněch tří postav. ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Když se upír, vlkodlak a duch začnou kamarádit, více klišé jinde jen tak neuvidíte. Dalo by se nad tím mávnout rukou pokud by postavy stály zato. A přitom ty z pilotního dílu vypadaly docela slibně. O to větší bylo rozčarování, když v prvním díle dvě ze tří postav dostaly jiné představitelé a zbylo jen to klišé - roztomilý ukňouraný vlkodlak to sám nezachrání. Na upíra si časem zvyknete, ale v porovnání s tím prvním se vytratila veškerá jiskra a hravost mezi hlavní dvojící prátel (scéna se zabydlováním v pilotu mě dostala). A nová Annie je přímo tragická, tak nemastný, neslaný a nezajimavý charakter se často nevidí. Velmi oddychový seriál. Sledovat to po očku při pečení cukroví ujde, ale moc bych od toho nečekala. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Nestvůr (vraždících, utrápených, maniakálních i abstinujících) jsou dnes plné televizní programy, BH ale nejde zcela po proudu - v duchu svého originálního názvu se snaží být civilní, neutíkat ke krvavým klišé a nebojí se proto postavit demagogickou upírskou revoluci na roveň nákupu v supermarketu. Dalším sériím ovšem poněkud dochází dech a připraví tak mnohá muka hrdinům i divákům - jenže ve chvíli, kdy už se zdá, že scénárista zcela ztratil soudnost, přichází zvrat, který Vás vtáhne zpět. Prostě seriál s duší a někdy až mrtvým humorem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach, tohle je oříšek. Objektivní kvalita je asi hodně mizivá, hlavně z filmařského hlediska. Jako by tvůrci vůbec nevěděli, co vlastně dělají. Nastaví skvěle netradiční žánrová pravidla a potom je rozvíjejí podle největších klišé. Začnou zajímavá témata a potom je vyřeší takovým způsobem, že si člověk není jistý, jestli se na to vlastně koukal nebo ne. Podle mě je to super materiál na sitcom s nějakým tím existencionálním přesahem a dramatickým nádechem a skoro to občas vypadá, že je to tak i točené, ale potom to najednou podivně odbočí k pokusům o spektákl a někdy vážně skvělé vtipy zanikají a nevím, prostě nevím, co tím chtěl básník říci. Tím, že má každý díl skoro hodinu, taky došlo k hromadění místy často zbytečných dialogů. Po dramaturgické stránce to zase vypadá, jako by někdo vytáhl pár dobrých nápadů a potom se ani nezabýval taháním dalších z paty, nějak to poslepoval a natočil to hned z první vody bez dalších zásahů a úprav. Ale na druhou stranu je to prostě tak strašně divné! A to mě chytlo za srdíčko. Když pomineme pubertální posedlost krásným upírem. A taky mě, zvláště ve druhé sérii, potěšil výběr doprovodné hudby. Některé vedlejší postavy jsou vážně skvělé a jsem ráda, že jsem s nimi mohla strávit čas, hlavně osmdesátkový duch Gilbert. A potom jsem byla docela nadšená z toho, co se dělo s Herrickem ve třetí řadě. A už vůbec to nastavení tří hlavních hrdinů, které odpovídá obyčejným světským problémům jako je závislost na sexu, problém se zvládáním vzteku a strach opustit vlastní dům, to je prostě mňamka. A taky mě hodně moc nadchl nový dům ve Walesu ve třetí sérii. Ale na druhou stranu tam bylo i dost momentů, kdy jsem si říkala proč, proč proboha mě tvůrci trestají těmito scénami. Ale jako studijní a inspirační materiál beru všemi deseti. ♥ (Ale taky musím mrzce přiznat, že jsem skončila třetí řadou, protože bez Mitchella už pro mě nemá cenu dál prodlužovat ta muka. Ale zase jsem kvůli tomu byla dobrovolně vzhůru přes třicet hodin, takže prostě arrrgh, prostě to má něco do sebe. A nechci si ani představovat, jak tu krásnou divnost zprasili v remakeu za oceánem.) ()

Galerie (166)

Zajímavosti (2)

  • Titul každé epizody je odkazem na konkrétní skladbu. (filmsim)

Reklama

Reklama