Reklama

Reklama

Cena za lidskost

(seriál)
  • Velká Británie Being Human
Trailer
Velká Británie, (2008–2013), 35 h 49 min (Minutáž: 55–62 min)

Hrají:

Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner, Sinead Keenan, Michael Socha, Damien Molony, Kate Bracken, Jason Watkins, Donald Sumpter, Annabel Scholey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Russel Tovey, Lenora Crichlowová a Aidan Turner jsou hereckými představiteli trojice spolubydlících, kteří se snaží žít jako ostatní lidé, až na to, že lidé nejsou. Pilotní díl tohoto zábavného a vzrušujícího šestidílného dramatického seriálu, v němž sledujeme tajný dvojí život vlkodlaka, upíra a ducha, byl poprvé uveden v únoru 2008 jako šedesátiminutový speciál. Sledovalo ho skoro 450 000 diváků a získal si i sympatie kritiků. Russell Tovey si v něm zopakoval roli sympatického George, který bojuje se svou dvojí identitou jako uhlazený portýr v nemocnici, a jednou za měsíc za úplňku se proměňuje v děsivého vlkodlaka, lačnícího po mase. Aidan Turner hraje pohledného, výřečného Mitchella, který to na rozdíl od George umí se ženami, ale ve skutečnosti je to upír toužící po lidské krvi. A poslední z trojice je Annie, kterou ztělesnila Lenora Crichlowová, upovídaný duch, jemuž chybí sebedůvěra a zoufale potřebuje společnost. Annie se stále stýská po snoubenci, jehož si před osudovou nehodou, která ji proměnila v ducha, měla vzít, a který se náhodou stane majitelem jejich bytu. Všichni tři se snaží žít jako ostatní lidé a utajit před okolním světem svá temná tajemství, ale jediní, na koho se mohou spolehnout, jsou oni sami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Můsím říct, že po pilotu jsem myslel, že mě čeká opravdová lahůdka. Sympatičtí hrdinové (všichni tři - to se často nestává), tajemná atmosféra nenucené hlášky. Pak přišla první epizoda a nastalo nemilé překvapení - dva ze tří hlavních herců byli nahrazeni. Navíc o třídu méně sympatickými lidmi. Co se dá dělat... Naštěstí si to alespoň tu atmosféru snažilo uchovat. Nepovedlo se to úplně 100%, ale zároveň to nebyl o tolik velký pokles. Už jen kvůli tomu perfektnímu pilotu to stálo za to. Dalších šest dílů pokračovalo typickým britským způsobem. Za jednu epizodu je sděleno tolik, co v americkém seriálu za pět. Postavy přichází, odchází, přitom málokterá se stihne zarýt do paměti. Vzhledem k tomu, že o to ale tvůrcům zřejmě nešlo, je to jedno. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zprvu mdlé zdá se, finiš první série ovšem o váš zájem postará se. První série má sice jen 6 dílů, přesto se postará o to, že si ji v záplavě seriálů s nadpřirozenou tematikou zapamatujete. Ač je to u seriálu s vlkodlakem, upírem a duchem podivné, vše plyne tak nějak poklidně, bez větších akčnějších zápletek. Jde o hledání vlastní definice lidskosti a svého místa na světě. To vše prokládá výborný humor, dojetí a báječná british english. Poslední dva díly jsou až nadprůměrně dobré. Teď jen jde o to, zda je to zajímavé zamyšlení nad životem v moderním fantasy obalu, nebo zda to bude životaschopné jako vícesériový seriál, který dokáže udržet nasazenou laťku i v následujících sériích. Mám z toho trochu strach. 1.série: Hlavně díky druhé polovině seriálu. 75% ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojaté upírské/vlkodlačí/duchařské téma. Ze začátku spíše vtipné, s postupem času (a dílů) přibývá napětí i drsnost. Zatím 2 sezóny a myslím, že to už stačilo.Ve druhé už je tu klasické seriálové protahování a pokles kvality. Jinak ale velmi zajímavý seriál, i když je tu pár dalších neduhů, které bych Being Human vytkl. Především je to asi dost netradiční pojetí nadpřirozených bytostí - upír, který jí lupínky s mlékem a proti slunci mu stačí brýle? Duch, který může dělat téměř všechno, chodit téměř všude a skoro každý ho vidí...jen se nemůže převléknout? To už je podle mě trochu moc velké úzpůsobení tradice potřebám seriálu. Když ale tvůrcům na tuhle hru přistoupíte, dostane se vám dobrého seriálového zážitku. A koukám, opět příšerné počeštění názvu... (1. sezóna - 75%, 2. sezóna - 60%) ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Prvni rada je povedena, hlavni predstavitele jsou skveli, zvlast George - miluju tu jeho fistulku a koktani :). Premenovani ve vlkodlaka bych tak dukladne videt nemusela (zvlast kdyz je z nej nakonec vypelichany plysak), ale jinak jsem byla nadmiru spokojena - melo to smrnc, bylo to dramaticke i vtipne, a taky romanticke a dojemne. Co se tyce pilotniho dilu, videla jsem ho az po shlednuti prvni rady, takze mi jine obsazeni trochu vadilo (Mitchell byl podivne povzneseny a Annie podivne stara), ale uzasny George nastesti zustal. Ohledne druhe rady... ta je neuveritelne spatna. Veskery vtip se vytratil a vystridala ho jakasi prehnana parodie na horor. Je to zkratka trapny pokus a velke slapnuti vedle (skoda), takze snizuju hodnoceni ze 4 na 3 - a to jsem jeste hodna. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Jako celek to na pět hvězdiček určitě není, hlavně proto, že ve 2. sérii seriál trochu ztrácí tempo. Na druhou stranu 3. série je výborná a sama o sobě je na 5*. Atmosféra, stupňující se napětí mezi postavami, komplikované vztahy, ale i absurdně vtipné momenty (mrtvá dívka děsící ducha, upíra a vlkodlaka) jsou asi to nejlepší, co může tahle kombinace dramatu, hororu a komedie nabídnout. 4. a 5. série se rozhodně nenechávají zahanbit, a i když 4. série má lepší "absurdně-hororové" příběhy, v 5. sérii už zase naplno pracují postavy, o které jsem se upřímně bála a závěr je klasický "co se sakra stalo" konec, který Being Human přesně sedí. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (2)

  • Titul každé epizody je odkazem na konkrétní skladbu. (filmsim)

Reklama

Reklama