Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický thriller s pěknou oldschool atmosférou a vynikajícím hereckým obsazením. Většinu dobu je to navíc i výborně napsané a vypjaté vztahy mezi postavami fungovaly, i když bez milostného trojúhelníku bych se klidně obešel. Jen škoda poslední půl hodina odehrávající se po x letech už tolik nefunguje a celkově mi přišla o hodně hůře napsaná i zrežírovaná. S takhle slabým koncem totiž tento film až příliš rychle vyprchá z hlavy. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět byl bohužel důkladně pohřben stylem vyprávění, neboť neustálé přeskakování z minulosti do současnosti a zpět mě extrémně nebavilo, což je velká škoda, protože téma "vyhledávání nacistických zločinců" není nijak často zfilmováno. Jinak mezi klady lze rozhodně počítat slušnou hereckou plejádu, včetně Jessicy Chastain, mírně démonického Jespera Christensena a Martona Csokase, kterému ale přeci jen seknou více záporné role. 50% ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Napínavý príbeh troch mladých agentov vo Východnom Berlíne brilantne strieda línia zo súčasnosti, ktorá dáva zmysel na podklade minulých činov tejto trojice. Prelínanie časových udalostí je vkusne nasnímané, napínavé až kým sa dostaví záverečná pasáž o "vine a treste", ktorá trošku divácky sklame. Herci sú výborní, prekvapí (aj mne doteraz menej známa) Jessica Chastain a pár silných atmosferických momentov. Dept odporúčam ako thriller s dobrou atmosférou, ktorý je vďaka svojim silným stránkam viac ako priemerný. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo. Tři agenti Mossadu vs. nacistický válečný zločinec. Madden zdařile buduje atmosféru na obou stranách časové roviny a herci ho nenechávají ve štychu. Více jsem si sice užíval mladší osazenstvo, Jessica Chastain je kus a herecky jsou tu s Helen Mirren na stejné úrovni, navíc v Berlíně válí i Sam Worthington (scéna s talířem). Výborný, skvěle provázaný příběh s nečekaným, i když možná trochu divným koncem. A Newmanova hudba je na jedničku. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dluh - čtyři písmena, čtyři hvězdy. Model dva v jednom mám ve filmech rád, pokud to teda nevypadá jako když se dva kohouti perou o slepici. Madden si ale obě dějový linky postavil do latě, takže spolu náramně vycházely, neskákaly si do řeči, nesnažily se povyšovat jedna nad druhou a já tak měl klid na prožitek. Příště ještě více Británie a ještě méně Států a bude to na pusu. (Febiofest 2015) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Velká část filmu byla natočena v Budapešti. (Malaga)
  • V některých záběrech na berlínské ulice je vidět automobil Wartburg 353. Ten se ale začal vyrábět až v roce 1966, tedy rok poté, co se odehrává děj filmu. (p3tris)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama