Reklama

Reklama

Nostalgická tragikomedie nás zavádí do jednoho newyorského baru, jehož neurvalý majitel Jacques (Brian Cox) už chce pověsit řemeslo na hřebík. Najde si proto na ulici svého následovníka, mladého pobudu a snílka Lucase (Paul Dano), který má ale na barmanskou profesi až příliš „dobré srdce“. Lekce otrlosti může začít... Mladík se rychle učí práci za barem a přizpůsobuje se místnímu stylu. Všechno jde podle plánu. Až jednoho deštivého večera do pánského baru vejde krásná a namol opilá letuška. Lucas se bezprizorní cizinky ujme a nabídne jí útočiště. Přítomnost ženy atmosféru baru zcela promění, což cholerický majitel nese s nelibostí. Od této chvíle už se události mohou vyvíjet jen špatným směrem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stává se Vám ve filmu často, že se Vám líbí tak z 95ti % a pak to závěrem absolutně posere? Že to zase tak často není? No já se ani nedivím, taky jsem se s tím dlouho nesetkal. Dobré srdce je totiž naprosto parádní film. Ze života, o lidech, o jejich smyslech života. Nádherně se na to kouká, ale pak přijde konec a režisér, jak kdyby zasimuloval, uklouz a rozbil si držku o led. Prostě a jednoduše tak výborný příběh závěrem neuvěřitelně zadřel. Když už nic jiného, tak ten závěr si zasloužil alespoň větu. Jenže ani na tu tenhle film nemá. Jinak to ale přes to všecko byla radost sledovat. Takových milých ale zároveň smutných filmů se nenajde ani po prsty u jedné ruky. Ale pozor...pořád je tam ta Skandinávie. Pozitivní to je, ale tak jakoby, osobitě. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Celé to příjemné a rázovité dryáčnické vyprávění o nepravděpodobném přátelství dvou vyšinutých mužů ruinuje předvídatelný motiv symbolického dluhu, který od počátku předurčuje vyústění filmu. Kári bohužel není Trier a emoce neukočíruje. Na konci se mu film vymkne z ruky do nepravděpodobné pohádky, kterou celou dobu nebyl. Škoda, třeba v Outsiderech to Islanďan ustát dokázal, tady mu chybí nadhled. Ale za příjemnou většinu filmu dávám víc než dobrou. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Předvídatelně tuctový "americký nezávislý film" o rázovitých figurkách a polopatických moudrech o životě. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dagur Kári | Hudba: Orri Jonnson, Dagur Kári | Produkcia: Skuli Fr. Malmquist, Thor Sigurjonsson | Distribúcia: Magnolia Pictures (USA), Warner Bros./Pathé (UK) | Štúdio: Zik Zak Filmworks | Rozpočet: 3,8 miliónov $ | Tržby: 343,818 $ || ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Paul Dano patří mezi nejzajímavější mladé herce a postavy loserů a podivínů jsou mu jako ušité na tělo. V tomto snímku ukazuje, že má možná až příliš "Dobré srdce." Brian Cox ho proto začne učit "správné barmanské výchově" a postupem času se z Lucase stane nejen profík ve svém oboru, ale také se trochu otrká a nenechá si s*át na hlavu. Jeho osud mě docela zarazil a bylo mi ho líto, ale zato jeho "dobré srdce" našlo to správné místo... Příjemný nezávislý kousek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dramaticky spracovaný a zahraný film s pekným odkazom na záver... O dvoch protichodných typoch ľudí, ktorí si navzájom dokázali pomôcť. Často je úprimné priateľstvo aj tam, kde by ste ho nikdy nehľadali, o to je potom vzácnejšie... Aj napriek tomu, že záver bol viac-menej jasný už hneď od začiatku (u mňa to bolo od miesta, kedy P. Dana prepúšťali z nemocnice), dejová linka ma nenudila, pričom ma každú chvíľu niečím príjemne prekvapila, či už svojim sladko-trpkým humorom alebo nejakou pozitívnou myšlienkou. Samotný koniec možno pre niekoho môže vyznieť ako taký umelý, boľavo-sladký konštrukt, ale mne to nevadilo, skôr naopak. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak ako to vidím ja je, že oni vám natlačili 500 dielny seriál do 95 minút, lebo toto sa nikde inde nedeje! Už už som si myslel, že... Wááááw, náhrada za Kaurismäkiho , ale s príchodom tej ženskej to šlo dolu vodou! Môj záver: Názorná ukážka toho, ako sa dá zpackať vynikajúci nápad. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dobré srdce má jistě své kvality, tvůrci zde navodili autentickou atmosféru a komornost snímku rozhodně sluší. Jenže scénář je už slabší, především díky nepříliš kvalitně napsaným postavám a (bohužel) ten "nečekaný" závěr budete čekat už od poloviny filmu. I tak má ale smysl, evropské "dobrosrdečnosti" není nikdy dost. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Milý filmeček, který nám popisuje život dvou lidí, kterým život nenachystal moc dobrého. Chtěl jsem dát 5*, ale za ten konec, který mi připadá scénaristicky strašně jednoduchý dám i tak krásné 4*. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

36. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2010 - FOKUS: ISLAND - Retrospektiva: Dagur Kári (The Good Heart / THE GOOD HEART / Dobré srdce) - 29. 7. 2010 - kino Slovácké divadlo - Uherské Hradiště - 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíš než vtipný, tak docela depresivní nezávislák s nepříjemného prostředí a s ošklivými postavami. Herci jsou naštěstí natolik skvělí, že jsem si film docela užil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdu dávám za herecké výkony, jinak je to přesně ten typ festivalových filmů, jakých je už moc. Kdysi to možná bylo zajímavé, když to netočil každý šmudla s videokamerou z bazaru. Navíc je film neuvěřitelně cynický, jeho výpovědní hodnota v podstatě nulová, a ani technicky nebo filmařsky mne to nijak nezaujalo. Nehledě na tu scenáristickou obezličku s onou neuvěřitelnou náhodou na pusté noční ulici těsně před koncem. Jak něco nevyplývá logicky z děje, prostě to autorům nevěřím. Navíc od první chvíle se dá zhruba předpokládat, jak to skončí, a docela mne i naštvalo, že to tak skončilo. Rovná linka, příběh žádný, takže to nemá ani nějaké vyznění. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Paul Dano patrí už pár rokov k mojim obľúbencom. Mám rada postavy, ktoré si vyberá. Často sú to podivíni na okraji spoločnosti. Príbeh ok, len škoda, že tu názov prezrádza, čo sa stane a človek len čaká, kedy to príde. Plusové body za psa v návlekoch a kačenu. (Lumiere - 23.8.2017) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Krásně příjemný minimalistický film, u kterého jsem se zasmál, ale i smutnil. Herecké osazenstvo brilantní, neseděla mi akorát April. Ať již herecky nebo jako postava. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po chvíli člověk ví jak to dopadne a co tomu bude předbíhat, ale i přesto to stojí za zkouknutí. Brian Cox coby jedovej dědek je prostě nenapodobitelnej a už jeho první přestřelka s asijskou sestrou v nemocnici prostě stojí za to. A Paul Dano? To je prostě talent. 80% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Skriptku tohto neznesiteľného paškvilu by som spolu s autorom zatvoril do filmárskej polepšovne. Alebo poslal doživotne späť na Island. Coxov mizogýn a Danov permanentne nachladnutý výraz mi liezli na nervy ihneď po prvom infarkte. Subjektívne neznesiteľný záver ! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Brian Cox a Paul Dano na jedničku. Ale mimo iných vecí je to rutinna. Strašne som dúfal, že to bude mať nejaký čarokrásny presah, ale nie je to tu. Je to príjemné, je to osobité ale je to žánrový film, neprekračujúci mantinely a v zásade nefunkčný v rámci vyvrcholenia( ktoré sa dá ľahko prekuknúť) a tiež ženskej postavy, ktorá je iritujúca a prvýkrát dáva postavy do iracionálnych motivácií, ktoré pred tým nemajú. Jednohubka od ktorej som na vlastnú škodu čakal niečo viac. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJÚ DVA SVETY, SVET MUŽOV A SVET MŔCH. BAR NIE JE MIESTO PRE ŽENSKÉ. PRE NICH SÚ KAVIARNE A CUKRÁRNE, ALE BAR JE NAŠE MIESTO. JE TO SVÄTYŇA, KAM CHLAP CHODÍ ABY SA OSLOBODIL S VEDOMÍM, ŽE JE PERFEKTNE OCHRÁNENÝ PRED INTERFERNECIOU ŽIEN." __ Toľko osobitý výklad Briana Coxa. ,,Dobré srdce" je ďalším z rady tých malých veľkých filmov a aj keď je jeho téma viacvrstvová, všetko sme to už niekde neraz videli a ešte zrejme aj pár krát uvidíme. Mojím hlavným ťahúňom pre pozretie filmu bol Paul Dano. Pravda, podáva veľmi slušný výkon avšak toho bezdomovca som mu na začiatku neuveril (možno keby bol zarastený a s primeranejším slovníkom) . Skrátka on nie je typ, ktorý by len tak skončil na ulici. Zaujímavé by možno bolo práve to, ako sa tam dostal. Ďalšou vecou, ktorá mi na filme príliš nesedela bolo pomerne zbrklé, skratkovito podané zblíženie sa hlavných postáv, až sa mi zdalo, že má Cox nejaké postranné úmysly. V zásade sa ale jedná o príjemný film, ktorý nie je mainstreamový, no zároveň sa nehrá na žiadne mimoriadne umelecké či vysoko intelektuálne dielo. Záver je možno trocha nečakaný a možno aj máličko nedotiahnutý, komu sa nepáči, tomu to neberiem, ja som čakal niečo predvídavejšie, no nakoniec som bol prekvapený (256. hodnotenie, 25. komentár k filmu) ()

Reklama

Reklama