Reklama

Reklama

Nostalgická tragikomedie nás zavádí do jednoho newyorského baru, jehož neurvalý majitel Jacques (Brian Cox) už chce pověsit řemeslo na hřebík. Najde si proto na ulici svého následovníka, mladého pobudu a snílka Lucase (Paul Dano), který má ale na barmanskou profesi až příliš „dobré srdce“. Lekce otrlosti může začít... Mladík se rychle učí práci za barem a přizpůsobuje se místnímu stylu. Všechno jde podle plánu. Až jednoho deštivého večera do pánského baru vejde krásná a namol opilá letuška. Lucas se bezprizorní cizinky ujme a nabídne jí útočiště. Přítomnost ženy atmosféru baru zcela promění, což cholerický majitel nese s nelibostí. Od této chvíle už se události mohou vyvíjet jen špatným směrem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Celé to příjemné a rázovité dryáčnické vyprávění o nepravděpodobném přátelství dvou vyšinutých mužů ruinuje předvídatelný motiv symbolického dluhu, který od počátku předurčuje vyústění filmu. Kári bohužel není Trier a emoce neukočíruje. Na konci se mu film vymkne z ruky do nepravděpodobné pohádky, kterou celou dobu nebyl. Škoda, třeba v Outsiderech to Islanďan ustát dokázal, tady mu chybí nadhled. Ale za příjemnou většinu filmu dávám víc než dobrou. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Že byl snímek z části severskou produkcí, bylo znát hlavně na jeho ponurejší atmosféře, kterou mám rád. Kromě atmosféry mě ještě zaujaly herecký výkony ústřední dvojice. Barevný filtry mi ale moc nesedly a příběh mě nedokázal nějak víc zaujmout, takže jsem měl místama pocit, že je Dobré srdce dlouhý několik hodin. Se závěrem jsem narozdíl od ostatních problém neměl, naopak se mi líbil. Jenomže z převážný většiny jsem se bohužel dost nudil a jen těžko si film získával mojí pozornost, tři rozpačitý hvězdy. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dramaticky spracovaný a zahraný film s pekným odkazom na záver... O dvoch protichodných typoch ľudí, ktorí si navzájom dokázali pomôcť. Často je úprimné priateľstvo aj tam, kde by ste ho nikdy nehľadali, o to je potom vzácnejšie... Aj napriek tomu, že záver bol viac-menej jasný už hneď od začiatku (u mňa to bolo od miesta, kedy P. Dana prepúšťali z nemocnice), dejová linka ma nenudila, pričom ma každú chvíľu niečím príjemne prekvapila, či už svojim sladko-trpkým humorom alebo nejakou pozitívnou myšlienkou. Samotný koniec možno pre niekoho môže vyznieť ako taký umelý, boľavo-sladký konštrukt, ale mne to nevadilo, skôr naopak. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Prijemne se na to kouka, oba hlavni hrdinove podavaji presvedcive vykony, i kdyz Paul Dano je mozna az trochu moc "Mirek Dušín":-) Jediny co film srazi je hrozna pruhlednost, jelikoz asi po peti minutach filmu mi bylo jasne jak skonci. Nicmene k onomu okamziku se cely film ubiral zajimavou cestou, prilis nenudil a patosu bylo opravdu jen nezbytne male mnozstvi.. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJÚ DVA SVETY, SVET MUŽOV A SVET MŔCH. BAR NIE JE MIESTO PRE ŽENSKÉ. PRE NICH SÚ KAVIARNE A CUKRÁRNE, ALE BAR JE NAŠE MIESTO. JE TO SVÄTYŇA, KAM CHLAP CHODÍ ABY SA OSLOBODIL S VEDOMÍM, ŽE JE PERFEKTNE OCHRÁNENÝ PRED INTERFERNECIOU ŽIEN." __ Toľko osobitý výklad Briana Coxa. ,,Dobré srdce" je ďalším z rady tých malých veľkých filmov a aj keď je jeho téma viacvrstvová, všetko sme to už niekde neraz videli a ešte zrejme aj pár krát uvidíme. Mojím hlavným ťahúňom pre pozretie filmu bol Paul Dano. Pravda, podáva veľmi slušný výkon avšak toho bezdomovca som mu na začiatku neuveril (možno keby bol zarastený a s primeranejším slovníkom) . Skrátka on nie je typ, ktorý by len tak skončil na ulici. Zaujímavé by možno bolo práve to, ako sa tam dostal. Ďalšou vecou, ktorá mi na filme príliš nesedela bolo pomerne zbrklé, skratkovito podané zblíženie sa hlavných postáv, až sa mi zdalo, že má Cox nejaké postranné úmysly. V zásade sa ale jedná o príjemný film, ktorý nie je mainstreamový, no zároveň sa nehrá na žiadne mimoriadne umelecké či vysoko intelektuálne dielo. Záver je možno trocha nečakaný a možno aj máličko nedotiahnutý, komu sa nepáči, tomu to neberiem, ja som čakal niečo predvídavejšie, no nakoniec som bol prekvapený (256. hodnotenie, 25. komentár k filmu) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama