Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lex Luthor začíná Supermana nenávidět čím dál víc kvůli jeho hrdinství a stoupající popularitě. Proto se rozhodne pro nebezpečné spojenectví s zločincem Brainiacem, jenž je zároveň vysoce výkonným počítačem. Za použití moderních zbraní a speciálního kamene Kryptonitu z dalekého kosmu se pokusí porazit "Muže z železa" - Supermana. (-Marc-)

(více)

Recenze (16)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, že tento mizerný film uviaznutý niekde v polovici 90tych rokov bol nakrútený len rok pred geniálnym Superman: Doomsday, ktorý Supermana predstavil v dospelejšom looku. Brainiac Attacks je predvídateľná detská zábavka bez výraznejších momentov, ktorá skôr vyzerá ako natiahnutá epizóda zo seriálu. Len dve okamihy z celého filmu stoja za povšimnutie (deus ex machina v Zóne fantómov a záverečná romantika). A Lex Luthor sa správa ako dement... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela vydařený animák, který se vymyká standartní dějové linii seriálu Superman The Animated Series. Přestože vzhled postav i dabéři zůstali stejní, vztah Clarka/Supermana a Lois je restartován a ocitá se někde na začátku. Clark řeší dilema, zda má odhalit Lois svou pravou identitu nebo ne. V Brainiacovi nalezl Superman velice zdatného soupeře, skoro po celý film dostává nakládačku, jejich vzájemné souboje fakt stojí za to. Lex Luthor je slizský vypočítavý a prospěchářský jako vždy a Jimmi Olsen řeší své problémy se ženami. No a jinak animace skvělá, délka akorát, skvěle namluveno (hlavně Dana Delany má moc pěkný hlas) ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Podlá počítačová entita Brainiac, která se podílela na zkáze Supermanova domovského světa, se vrací na Zem, aby zničila i posledního syna Kryptonu. Snímek je jedním velkým epickým soubojem mezi Supermanem a Brainiacem. Klidnější fáze příběhu vyplňuje hlavně snaha Supermana o řešení komplikovaného vztahu k Lois. Lex Luthor je tu tentokrát spíše směšnou figurkou, které se nic nedaří. Superman: Brainiac Attacks je předzvěstí dnešního "zlatého věku" animovaných filmů ze světa DC Comics(Superman: Doomsday, Superman/Batman: Public Enemies, Green Lantern: First Flight, Justice League: Crisis on two Earth...). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom nuda. Oproti ostatným Supermanom. Lex Luthor ma moc nebavil a Brainiac už vôbec a to je na tom to najhoršie. Ty zaporáci sú len slabý odvar a cele je to dosť mdlé, bez nejakého lepšieho príbehu či scény alebo akcie. Najviac ma bavila linka s Lois a Clarkom, to bola aspoň sem tam sranda. 55% - 3* ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Jak se rád podívám na animované "komiksáky" tak musím bohužel konstatovat, že Superman: Brainiac Attacks je nejslabší, který jsem za poslední léta viděl. Souboje mezi "S" a Brainiacem jsou pořád stejné, děj předvídatelný od chvíle kdy se Lex chopil otěží a po hříchu nedotažená pasáž kdy se esko vydává do Přízračné zóny. Asi nemůže být pokaždé posvícení. S těží na dvě hvězdy. 30% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Duane Capizzi uvedl, že film je určen převážně pro děti, a ne pro dospělé publikum (JORDY)

Reklama

Reklama