Ocelová past
Horor / Thriller
Německo, 2007, 89 min
Luis CámaraHrají:
Georgia Mackenzie, Annabelle WallisPlakáty
Na najvyššom poschodí prázdneho mrakodrapu sa koná extravagantný silvestrovský večierok. Šesť hostí zrazu dostane tajomné pozvanie prostredníctvom SMS, aby šli na VIP party, ktorá sa koná na 27. Poschodí, kde ich čaká veľa prekvapení. Keď tam prídu, žiadny večierok sa tam nekoná. Hostia sa rozhodnú vrátiť na večierok, ale zistia, že sú zamknutí a nedá sa odísť. A až v tejto chvíli začínajú tušiť, že tajomný pozývateľ aspoň v jednom bode SMS-ky neklamal – čakajú ich prekvapenia, ale rozhodne nie také, aké očakávali, pretože za každým rohom na nich číha nebezpečenstvo a krutá smrť, ktorým sa musia vyhnúť len pomocou dôvtipu, aby da dostali až do finále zvrátenej vražednej hry... (oficiální text distributora)
Campbell
Než nastal konec tak jsem se bavil, vraždy byly pěkné na Německej film a celkově celý film mě bavil, ale konec byl taková sračka že to nejde omluvit, taková kravina, boha jeho, ale tak co dál jsem se bavil až do konce. Nikomu jsem nefandil a těšil se na další vraždy. Je pravda že film je kopie snad každýho slasheru co existuje ale divákovi bohužel nedokáže dát ani jednu stopu toho proč bych si měl myslet kdo je vrah, ne takhle se to nedělá. Ale špatné to prostě není.(12.11.2011)
mysiak
Mix slasheru a Sawu v jednoduchom nemeckom vydaní...to znamená, že otravní herci, rádoby vtipný humor...a "šokujúce" odhalenie..krvou sa nešetrilo, to je bonus...veľmi obyčajné(26.12.2009)
George Stobbart
Nemecká produkcia ponúkla sympatický slasher, podopretý o Saw-ové momenty a umiestnený do uzavretého prostredia v štýle Smrtonosnej pasce 1. Aj keď sa jedná o jasnú vykrádačku mnohých známejších hororových kúskov, je to pozerateľné, chytľavé a miestami príjemne napínavé. Taktiež záver filmu je vydarený a nesklame, a ani ako celok to nie je príliš pritiahnuté za vlasy, ako to býva pri takýchto kúskoch častým javom. Pre mňa mierne nadpriemerný kúsok a držím nemcom palce aj do budúcna.(2.8.2010)
stration
Ultradebilní odvar podobných, ale lepších filmů.(18.10.2010)
bestlama
Nevím proč, ale v poslední době s lidmi opravdu přestávám souhlasit, jako viděl jsem všechny díly SAW a jsem toho i celkem fanoušek, ale že by mi tohle připomínalo SAW, tak to ani trochu, jako jestli tady lidé naráží na jedničku SAW, kde se měli někam kouknout a to je navedlo dál, tak to jste trošku na omylu, tohle bylo myšlené jinak .. jakože jsem tu ani žádné pasti neviděl, prostě je zabíjel jednoho po druhém ... takež pro mě slabší typický slasher :)(13.7.2010)
ecceHOMMO
....žiaden trhák, iba nemecký pokus o alternatívu filmu Saw ( z neho asi čerpali inšpiráciu). Keď už nič iné ...tak záver sa mi páčil..pomerne štýlový bez zbytočného klišé.(22.7.2010)
ghatos
Žánrově nepovedený hybrid. Bylo to naivní - nestojí to za vidění. 30%.(12.8.2010)
corpsy
Nemecký slasher vie dopadnúť aj lepšie, viď ANATÓMIA.(30.4.2011)
Lencha
Taky mi to připomínalo Saw :-) Jo a taky Kostku :-) Takže nic nového, všechno už tu bylo. Ať to, že zavřeme pár lidí - kamsi, které zdánlivě nic nespojuje a pak se jich jednoho po druhém zbavíme, tak motiv pomsty či něčeho takového. Pointu tohoto díla vám ale prozrazovat nebudu :-)(26.12.2009)
SOLOM.
Hodně dlouho jsem přemýšlel nad tím, jak bych tenhle kousek ohodnotil. Protože v konečné fázi nejde vůbec o něco světoborného. Film je plný stupidity a laciných žvástů, ale svým způsobem mě na něm přece jenom zaujalo. Byl to fakt, že jsem až dokonce typoval úplně někoho jiného v roli záhadného vraha. Navíc nemůžu filmu upřít, že se tu skutečně objevilo několik zajímavých pasáží, které ovšem nevykouzlí víc jak 30-40%.(11.6.2010)
DHDV
Co může být horšího něž nízkorozpočtový horor? Německý nízkorozpočtový horor!(12.1.2011)
Deywid
Čakal som väčšiu katastrofu...vcelku pozeraťeľné....(26.12.2009)
VooDoom
odpad!Odpad! Větší sračku jsem ještě neviděl.Tento rádoby remake na film Saw je totální parodií, která nemá hlavu, ani patu...Nikdy více....(26.12.2009)
Aluminium
Mohlo to dopadnúť aj horšie.(26.12.2009)
kysna
odpad!Nezvládla som to ani celé dopozerať. Nuda, nuda a ešte raz nuda, a keď už sa niečo deje, až priveľmi sa to podobá SAW.(28.12.2009)
cerbygerby
Nebylo to zase až tak hrozné.. taková vyvraždovačka v jednom poschodí, s překvapivým koncem.(13.1.2011)
BDMarty007
odpad!Bizarní řezničina bez pointy. Ještě 5 minut před koncem bych uvažoval třeba o jedné hvězdičce, ale závěr z toho dělá čistý odpad! Škoda filmového materiálu i času.(26.12.2009)
Hapretor
Parodie na "Saw"? Nebo pokus ji napodobit? - V prvním případě to beru, ve druhém absolutně ne! Tupá, mdlá ptákovina s naprosto idiotským a už od poloviny filmu jasným, rádoby vtipným, originálním koncem. Jeden z případů zbytečné námahy = Jak ze strany mé - slzící oči (nejen z lítosti k filmařům), tak i ze strany celého filmového štábu a herců k tomu.(25.7.2010)
Cracker
To má byť remake Saw-a??:D(25.12.2009)
Torgal
Film pretekajúci všetkými klasickými horrorovými schémami, v ktorom nechýba žiadne žánrové klišé (vrátane záverečného wtf odhalenia vraha). Spracovanie je ale vyslovene na televíznej úrovni a herci nestoja ani za deravý groš, takže vyššie hodnotenie si film nemá čím zaslúžiť. 3-/10(7.2.2011)