Reklama

Reklama

VOD (1)

Bronco Billy McCoy v podání nestárnoucího klasika Clinta Eastwooda je už deset let hrdým majitelem malého kočovného westernového cirkusu. A i když se z něho díky krocení koní a pouťovým přestřelkám nestal boháč, vždy byl schopný udržet svou show z Divokého západu jakž takž nad vodou. Jeho zaměstnanci ho mají rádi a jediný problém, který musí kočovná revue neustále řešit, je shánění nových Broncových asistentek – jen málokterá dívka totiž vydrží, aby na ni dennodenně někdo házel nože a pálil z koltu. Nyní se ale zdá, že Broncův cirkus konečně narazil na tu pravou. Pohledná Antoinette, kterou hraje Eastwoodova dlouholetá životní partnerka Sondra Lockeová, má nejen kuráž, ale i dostatečně ostrou vyřídilku, aby svého šéfa zkrotila. Tento značně nesourodý pár, opředený nejedním tajemstvím, se pokusí najít k sobě cestu v příjemné komedii z netradičního prostředí kočovného varieté, kde i málo stačí k tomu, aby lidé mohli být šťastní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi to bude nejakou matematickou paradoxnou pravdepodobnosťou, že sa občas absolútne nestrafím v podstate so žiadnym hodnotiacim. Niekoľko neuveriteľne vtipných scén vo svojej podstate smutnom filme, kde sa partička stroskotancov rozhodla žiť život po svojom (a určite to nie je americký sen). Že to prinesie množstvo nástrah, o tom nemôže byť pochýb. Rozčuľovať sa nad stanom, zošitým z amerických zástav sa nebudem a budem veriť Clintovej inteligencii, že je to metafora toho, čo považuje za skutočnú Ameriku, respektíve ako ju on sám chce vidieť. Ak sa v nej uzavrie a má vnútri zopár skutočných priateľov, tak mu ju doprajme. Jeden z najvtipnejších inteligentných filmov, ktoré som v poslednej dobe videl. Podobný film: Elektrický jazdec. Aspoň čo sa týka prístupu k divokému západu modernej americkej spoločnosti. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

O tom, že je Clint Eastwood zručný režisér i více než obstojný vypravěč netřeba pochybovat, stejně jako o jeho očividné náklonnosti k westernu, ze kterého herecky vzešel - místopisně se to spojuje s oblastí amerického západu a středozápadu, z hlediska sociálního je ve středu postava kovboje (nebo toho, co z něj dnes zbylo...). Clint točí filmy vlastně stále jen o tom samém... Jestli je Bronco Billy westernová tragikomedie, pak z ní Clint vyděluje především to tragické - na paškále stojí mýtus kovboje, ze kterého dnes zbyla už jen cirkusová atrakce... (nepřehlédnutelný je samozřejmě i ten silný romantický prvek, metonymicky se vážící k nostalgickému ohlédnutí zpět.) Eastwoodův posmutnělý donkichotský bojovník jako rekvizita starých dobrých časů...které ovšem byly zase jen s pravdou se rozcházejícím mýtem... Těch ,,lokálních" 57% je nepochopením hloubky tohoto filmu... Podobné filmy: Půlnoční kovboj ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Bronco Billy byl film, který jsem asi dvakrát viděl v dětství když začínala Nova, ale tentokrát se velký nostalgický návrat nekonal. Je to takový westernovo-cirkusový film, ale Eastwoodovi se to rozpadlo pod rukama, takže mixuje romantiku, drama, komedii, krimi, absurdní scény (pokus o přepadení vlaku, šerif co pustí vězně když pokoří hrdinu) a celé absurdní dějové linie. SPOILERY! Bohatou dědičku opustí manžel, ta bez peněz z donucení přijme práci v cirkuse, načež manžel se dobrovolně přizná k vraždě aby dostal od macechy peníze a skončí v blázinci... prostě radši nepřemýšlet. Je tu pár pěkných i vtipných scén, Eastwood je frajer, ale Locke tu hraje tak příšernou nesympatickou krávu, že nechápu jak se do ní mohl zamilovat. A ještě to moralizování k tomu.. zkrátka slabší 3* jen z té nostalgie. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem film odkládal, měl jsem obavu, aby snímek nebyl rozvleklý. Ani omylem, film má svoje kouzlo, kterým vás vtáhne do děje. Clint jezdí s pojízdným cirkusem, který má podobu one man show. Příběh o tom, jak kovboj Clint pyšnou a protivnou Sondru Locke zkrotil. Nečekaně civilní Eastwood. 4* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Absolutne pohodova zalezitost, ktera nema buhvijak slozitej dej, ale prijemne odsejpa a sem tam je skvele vtipna. Clint je ve svejch padesati porad jeste ve forme, strili naproste precizne a i kdyz je hodne videt, jak se musel snazit, aby ty triky na koni zvladnul a nejsem si jistej, ze to byl vzdycky on, vsechno mu to clovek proste veri. Plus solidne hraje, takovej pohodovej frajer, ale stejne je nejvtipnejsi, kdyz se nasere, naskoci mu zily na cele a zacne valit zurive oci. Z ostatnich hercu se tu seslo pohodovy obsazeni, ale nejvic asi zaujme Geoffrey Lewis jako takovej lehce magor. Film je obcas komedie, obcas paradni romantika, kdy dava Clint rozmazleny mestsky zensky paradni kapky a obcas pohodova variace na divokej zapad a ty dve hodinky paradne utecou, takze fakt nechapu to nizky hodnoceni. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Pod pseudonymem Broncho Billy vystupoval herec, producent a režisér Gilbert M. Anderson, který se stal hvězdou pionýrských let filmu a podobně jako řada jemu podobných upadl po příchodu zvukového filmu v zapomnění. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood o snímku prohlásil, že pokud chtěl jako tvůrce nějakým filmem něco říct, najdeme to v Bronco Billy. (ClintEastwood)
  • Country zpěvák Merle Haggard hraje ve filmu sám sebe. Ve filmu zazpívá písně „Misery And Gin“ a „Bar Room Buddies“, kterou s ním v duetu zpívá Clint Eastwood. Píseň „Bar Room Buddies“ nezazní ve filmu celá, ale je součástí originálního soundtracku k filmu Bronco Billy. (Rominator)

Reklama

Reklama