Reklama

Reklama

VOD (1)

Bronco Billy McCoy v podání nestárnoucího klasika Clinta Eastwooda je už deset let hrdým majitelem malého kočovného westernového cirkusu. A i když se z něho díky krocení koní a pouťovým přestřelkám nestal boháč, vždy byl schopný udržet svou show z Divokého západu jakž takž nad vodou. Jeho zaměstnanci ho mají rádi a jediný problém, který musí kočovná revue neustále řešit, je shánění nových Broncových asistentek – jen málokterá dívka totiž vydrží, aby na ni dennodenně někdo házel nože a pálil z koltu. Nyní se ale zdá, že Broncův cirkus konečně narazil na tu pravou. Pohledná Antoinette, kterou hraje Eastwoodova dlouholetá životní partnerka Sondra Lockeová, má nejen kuráž, ale i dostatečně ostrou vyřídilku, aby svého šéfa zkrotila. Tento značně nesourodý pár, opředený nejedním tajemstvím, se pokusí najít k sobě cestu v příjemné komedii z netradičního prostředí kočovného varieté, kde i málo stačí k tomu, aby lidé mohli být šťastní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem film odkládal, měl jsem obavu, aby snímek nebyl rozvleklý. Ani omylem, film má svoje kouzlo, kterým vás vtáhne do děje. Clint jezdí s pojízdným cirkusem, který má podobu one man show. Příběh o tom, jak kovboj Clint pyšnou a protivnou Sondru Locke zkrotil. Nečekaně civilní Eastwood. 4* ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzvláštnějších Eastwoodových filmů. Clint hraje principála kovbojského cirkusu, který sní svůj american dream. Vše se odehrává v poklidném duchu a rozvážném tempu, až by se mohlo zdát, že se film plácá odnikud nikam. Ale je vidět, že to Clint točil pro radost, v podstatě jako rodinný film s výchovnými momenty. Navíc je tu několik zapamatováníhodných scének; mě se nejvíc líbila ta s přepadením vlaku, kdy si chtěl Bronco Billy vyzkoušet starý dobrý, kovbojský způsob obstarávání peněz. "Deep down in my heart I always wanted to be a cowboy. One day I laid down my shoehorn... and swore I'd never live in the city again. You only live once." Jo a Sondře to tady náramně seklo :-) ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Oddychovka s poriadne naivnou zápletkou a dejom, ktorý ale má v sebe isté čaro a predovšetkým Clint je skrátka sympaťák. Nebyť jeho, tento film je hodný nižšieho hodnotenia... Vcelku príjemná post-kovbojská záležitosť, ktorá už nemohla byť lineárnejšia a záver simplexnejší, ale povedzme, že pre zabitie dvoch hodín je to fajn! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není to režisérsky špatný film, ale celé je to úplně o ničem. Clint si v roce 1980 potřeboval dokazovat dvě věci: že stále ještě umí obsluhovat svůj šestiraňák a že jeho životní kotrmelec, ve kterém opustil svou manželku kvůli anorektické Sondře byl dobrou volbou. V tom prvním případě uspěl, ale v tom druhém si nejsem moc jistý. Bronco Billy trpí navíc Clintovým známým neduhem a to je naducanou stopáží a to i přesto že ve filmu toho k vyprávění moc není. 45% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Film o jednom velkém americkém snu a můj spolehlivý tahák z neveselé nálady. Roztomile dojemná westernová komedie o dospělém muži s dětskou duší a srdcem ze zlata. Clint Eastwood, jako kovboj parodující sám sebe - to rozhodně stojí za zhlédnutí. Vynikající je scéna v bance, kde dojde k loupeži a Bronco, jenž se zrovna nachází uvnitř, se zachová jako pravý hrdina Divokého západu (neméně úsměvné je i nepovedené přepadení vlaku). Příjemný snímek, který pokaždé potěší a zahřeje a jeden z mých nejoblíbenějších z těch, které Clint natočil. Film, jenž se dá dokonale procítit. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Idaho a v Oregonu. (reich)
  • Před začátkem natáčení navrhl producent několik změn v Hackinově scénáři. Jednou z nich měla být scéna vykoupení Leonarda z věznice, ale to Eastwood kategoricky zavrhl s tím, že nechce platit šerifovi, který ho uráží. (ClintEastwood)
  • Pro Eastwooda, který už měl za sebou řadu westernových rolí, to byla skvělá příležitost, jak parodovat sám sebe. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama