Reklama

Reklama

VOD (1)

Bronco Billy McCoy v podání nestárnoucího klasika Clinta Eastwooda je už deset let hrdým majitelem malého kočovného westernového cirkusu. A i když se z něho díky krocení koní a pouťovým přestřelkám nestal boháč, vždy byl schopný udržet svou show z Divokého západu jakž takž nad vodou. Jeho zaměstnanci ho mají rádi a jediný problém, který musí kočovná revue neustále řešit, je shánění nových Broncových asistentek – jen málokterá dívka totiž vydrží, aby na ni dennodenně někdo házel nože a pálil z koltu. Nyní se ale zdá, že Broncův cirkus konečně narazil na tu pravou. Pohledná Antoinette, kterou hraje Eastwoodova dlouholetá životní partnerka Sondra Lockeová, má nejen kuráž, ale i dostatečně ostrou vyřídilku, aby svého šéfa zkrotila. Tento značně nesourodý pár, opředený nejedním tajemstvím, se pokusí najít k sobě cestu v příjemné komedii z netradičního prostředí kočovného varieté, kde i málo stačí k tomu, aby lidé mohli být šťastní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není to režisérsky špatný film, ale celé je to úplně o ničem. Clint si v roce 1980 potřeboval dokazovat dvě věci: že stále ještě umí obsluhovat svůj šestiraňák a že jeho životní kotrmelec, ve kterém opustil svou manželku kvůli anorektické Sondře byl dobrou volbou. V tom prvním případě uspěl, ale v tom druhém si nejsem moc jistý. Bronco Billy trpí navíc Clintovým známým neduhem a to je naducanou stopáží a to i přesto že ve filmu toho k vyprávění moc není. 45% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem film odkládal, měl jsem obavu, aby snímek nebyl rozvleklý. Ani omylem, film má svoje kouzlo, kterým vás vtáhne do děje. Clint jezdí s pojízdným cirkusem, který má podobu one man show. Příběh o tom, jak kovboj Clint pyšnou a protivnou Sondru Locke zkrotil. Nečekaně civilní Eastwood. 4* ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Clint VychodnyLes sa rozhodol natocit komediu, ktora dostala nazov Bronco Billy. Bohuzial vsak, pan reziser nema komedialny talent ziadny, najlepsie mu idu roly tvrdych, drsnych chlapikov s koltom prekliato nizko. Tato komedia je taka pod/priemerna, az strach. Herecke vykony mdle a nevyrazne, dejova linia tu akasi je, ale nestrhne divaka a ten sa pocas filmu zacne nudit. A to tak, ze velmi. A aj namet - film o putovani kocovneho cirkusu -- je nedotiahnuty, bez chuti, bez snahy vyraznejsie zaujat. Ano, mam problem s filmami z 80. rokov z dielne pana rezisera Clinta VychodnyLes - a. 45 % ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Film o jednom velkém americkém snu a můj spolehlivý tahák z neveselé nálady. Roztomile dojemná westernová komedie o dospělém muži s dětskou duší a srdcem ze zlata. Clint Eastwood, jako kovboj parodující sám sebe - to rozhodně stojí za zhlédnutí. Vynikající je scéna v bance, kde dojde k loupeži a Bronco, jenž se zrovna nachází uvnitř, se zachová jako pravý hrdina Divokého západu (neméně úsměvné je i nepovedené přepadení vlaku). Příjemný snímek, který pokaždé potěší a zahřeje a jeden z mých nejoblíbenějších z těch, které Clint natočil. Film, jenž se dá dokonale procítit. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Bronco Billy byl film, který jsem asi dvakrát viděl v dětství když začínala Nova, ale tentokrát se velký nostalgický návrat nekonal. Je to takový westernovo-cirkusový film, ale Eastwoodovi se to rozpadlo pod rukama, takže mixuje romantiku, drama, komedii, krimi, absurdní scény (pokus o přepadení vlaku, šerif co pustí vězně když pokoří hrdinu) a celé absurdní dějové linie. SPOILERY! Bohatou dědičku opustí manžel, ta bez peněz z donucení přijme práci v cirkuse, načež manžel se dobrovolně přizná k vraždě aby dostal od macechy peníze a skončí v blázinci... prostě radši nepřemýšlet. Je tu pár pěkných i vtipných scén, Eastwood je frajer, ale Locke tu hraje tak příšernou nesympatickou krávu, že nechápu jak se do ní mohl zamilovat. A ještě to moralizování k tomu.. zkrátka slabší 3* jen z té nostalgie. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Idaho a v Oregonu. (reich)
  • Po snímku Útěk z Alcatrazu (1979), který byl plný, násilí chtěl Eastwood natočit snímek v lehčím duchu. V říjnu 1979 se tak vydal se svým štábem do Boise v Idahu a mohla začít práce na filmu Bronco Billy. (ClintEastwood)
  • Natáčení mělo trvat osm týdnů, ale Eastwoodovu týmu se podařilo dobu natáčení zkrátit na šest a uzavřít rozpočet na celkem slušné částce 5 milionů dolarů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama