Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost trapné pokračování. Ani vlastně dost dobře nechápu, proč vzniklo, ale budiž. Dvojka se za každou cenu snaží být co možná nejvíc "cool", ale ani trochu se jí to nedaří. Zvláště herci jsou dost tragičtí. Na scénu jsou opět povoláni "svatí" bratři, aby zjednali pořádek poté, co na ně hodili vraždu kněze. Za tím vším stojí pomsta drsného gangstera Judda Nelsona (působil až komicky), který si přišel s bratry vyřídit účty za smrt svého otce, ale to zdaleka není všechno. Do hry vstupuje agentka FBI Julie Benz (snažila se zaujmout), která měla působit sexy, ale vzhledem k jejímu věku, už se jí to nedá sežrat, a tak radši zůstalo u elegance a táta bratrů Billy Connolly (špatný výkon) by už také chtěl vykonat spravedlivou odplatu na svém dávném kamarádovi Peteru Fondovi (působil důstojně), který ho nabonzoval a poslal do lochu. A aby to nebylo málo, povedení bratři do svých řad přibrali vykutáleného "mexikána" Cliftona Collinse Jr.(hrozně se ztrapňoval), který aby vypadal cool, má ve filmu scénu, ve které údržbáři pistolí vyhrožuje, aby mu vymyslel cool hlášku. Fakt trapas a herci to ani jeden moc neustáli, protože scénář byl místy až příšerný. Režisér Troy Duffy režijně ničím neohromí a přísnější měřítko snesou asi jen dvě zpomalené přestřelky, ale jinak film nefunguje a jen si vydatně hraje na něco, na co prostě nemá ani náhodou. Jednoznačně podprůměrné béčko, kterému chybí invence a nahrazuje ji rádoby efektně vulgárními hláškami. 40% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

vaří se ze stejných ingrediencí jako v jedničce, akorát už to nepůsobí tak svěže - slušela by trošku kratší stopáž, zajímavější přestřelky (kamera točící se kolem Svatých, kteří jen stojí na místě a nikdo je netrefí už mě fakt začínala srát) a vtípky už taky nejsou to, co bývaly. Julia Benz se vyvedla, stejně tak i sympaťák Romeo. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že geniálny námet jednotky jednoducho nemôže byť zduplikovaný. Na moje potešenie som čakal väčšie sklamanie, ako bol výsledok. Herci si svoje postavy naozaj užívali, niektoré scény sa znova zaryjú do pamätí mnohých divákov, ktorí budú netrpezlivo vyčkávať na pokračovanie. Ja by som ho privítal tiež, ale nie s desaťročným odstupom. Malou nádejou je cameo Willema Dafoa na konci. Najsilnejšou zbraňou tohto pokračovanie je však akcia a dokonalé hlášky. 75%. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nechytla mě ani jednička, natožpak tahle natahovaná kaše bez pořádný zápletky. Jestli prvním dílem měl Troy Duffy co říct, o čemž se dá polemizovat, tak sequel vyznívá úplně zbytečně. A vzhledem k tomu, že měl na psaní scénáře 10 let, tak výsledek je žalostnej. Je tu vidět marná snaha o jakýsi GODFATHER přesah. Ale jedno plus to má, Julie Benz, byť je tu celkem zahalená a trapně přehrává, nebyla nikde jinde tak sexy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)

Reklama

Reklama