Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času "nasilu" a vlastne ma to veľmi nebavilo. V záverečnej polhodine akoby však niekto vymenil Troya Duffyho za nejakého podstatne lepšieho scenáristu a režiséra a zrazu to celé dostalo zmysel a šmrnc. Dokonca aj hlášky, dovtedy len trápne, začali fungovať. Prestrelka u Fondu je výborná a záverečné cameo s nábehom na trojku vynikajúce. Jednotka je zábavnejšia, ale dvojka má lepší príbeh a celkovo hlavu a pätu, preto hodnotím rovnako. Poznámka: Julie Benz sa snažila, ale nekúpil som jej to, možno kvôli tomu debilnému prízvuku, z ktorého občas vypadávala. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $10,273,188Tržby Celosvetovo $10,629,321Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,262,021 //počet predaných kusov 250,189Tržby za predaj DVD v USA $24,841,592 //počet predaných kusov 1,023,094║ tak sväté komando likvidátorov zla je späť a aj keď už nedosiahne takých grádov ako tomu bolo v prvom diely je stále na čo pozerať, sype im to dobre a skleslá zábavnosť nechýba /70%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Troy Duffy .. Kde jsou lidské činy založeny na neotřesitelné víře, něčí noční můry se stanou realitou. ___ Bez nápadu s mizerným scénářem, sterilní a po roky staré - geniální - jedničce vlastně i zklamání. Troy Duffy svoji hvězdnou chvilku nezopakoval a zařadil se k průměrné pěchotě. 50%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Duffy namlsanej uspechem prvniho dilu si myslel, ze muze cokoliv, ale pride mi, ze zaroven se nemoh rozhodnout, co ze to teda vlastne chce natocit. Takze mame tu ocekavane hodne stylovou, krvavou a cool akci, sem tam s nejakym spickovym napadem a jediny, co mi vadilo, ze kolikrat hudba rve tolik, ze vlastne nejsou ani slyset vystrely a celkove zvuky. Pak tu mame taky jakejsi odvar Kmotra, predstavovanej flashbackama, kterej zaroven rozviji nejaky informace o velkym tatkovi a vlastne diky tomu je zaver filmu trochu slozitejsi, i kdyz uz nekdy od pulky odhadnutelnej. Podle me to bylo trochu zbytecny. No a pak tu mame cernou komedii, coz bohuzel kolikrat prevazuje na ukor prestrelek. Coz znamena, ze nekdo neustale fuckuje, brachove se dohadujou, Collins dela idiota, mame tu tri super vymlety flojdy, vecne je stirajici agentku v podani skvely Benz a spousta forku, kdy brachove neco poserou. Proste takovej trochu prekombinovanej mix, kterej je ale skvele natocenej, skvele obsazenej a kurevsky me bavil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě je jako svatej grál a proto sem dvojku vyhlížel jako křováci v Africe déšť, ale nakonec trošku zklamání. Za prvé desně chybí dokonalej Dafoe, kterýho tu slabě zastupuje Julia Benz a za druhý tubohužel chybí i mega fuckující super borec Rocco, jeho pár vsuvek a flashbacků je jen na takový malý oblíznutí a nahrazuje ho tu celkem trapnej Clifton Collins Jr., ostatně začátek celýho filmu se nese v takovým trošku přiblblým humorným stylu a za moc to nestojí, nicméně když už jsem si řikal, že tohle snad Duffy nemůže myslet vážně, tak se na obrazovce strhne opět typický dokonalý vizuální duffyho akční peklo, s nádhernou kamerou, dokonalýma nápadam, s Normanem Reedusem a Seanem Patrickem Flannerym a jejich dualama a samozřejmě se starým dobrým taťuldou a jeho podkabátovým arzenálem, nicméně ani to nedokáže dokonale vynahradit první celkem nudnou polovinu a to že tu chybí postavy, který dělali z prvního dílu genialitu ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TAK CO TO... SYMBOLIZUJE?" - "SYMBOLIZUJE? SYMBOLIZUJE TO POŘÁDNEJ PRůSER." Jeden z nejočekávanějších sequelů v mém životě a jsem i nejsem zklamán. Duffy si pořád rád hraje, bohužel tentokrát si nehraje na "natoč zábavný nápaditý vigilanťák se srdíčkem", ale na "co nejvíc obšlehni jedničku". Taky trochu moc tlačí na humor a začíná mi vadit statičnost přestřelek, kdy se bráchové prostě někam postaví a zatímco je kamera cool zpomaleně objíždí, střílí z jednoho místa na padouchy, dokud ti nepadnou. Náhradníci Benz a Collins nejsou marní, ale oproti Dafoemu a Della Rocovi nepůsobí svojsky a přesvědčivě, ale karikaturně, a chybí i výraznější hlavní záporák - místo toho tu máme dva, kteří jsou celou dobu odstavení ve svých úkrytech. A snaha dát tomu osudový background Kmotra je samozřejmě úsměvná. Ale pořád jde o zábavný bonus k jedničce, jen příště bych ubral na humoru a sebecitacích, a radši to postavil na vlastní nohy a víc rozhýbal akci. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pro mě po vynikající jedničce docela velké zklamání. Troy Duffy recykluje kde může a napodruhé už to není tolik zábavné. Jako bych sledoval první díl, okleštěný o Williema Dafoea, Rocca a tři čtvrtiny úderných hlášek. Nebýt jedničky, tak po dvojce bratrů neštěkne ani pes, který nekouše. Film nevybočuje z řady podobných akčních "direct to DVD" titulů a to šel prosím do více než pětistovky kin. Trojku bych bral jedině v případě vyzkoušení nějakých konečně nových postupů, ale těch se asi u Duffyho nedočkám. A Julie Benz byla stokrát lepší v Rambovi, tohle měla být náhrada za Dafoea? Cliftonovi se náhrada alespoň částečně vydařila. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

no, nakonec to nebylo az tak spatne, jak jsem se obaval, ale zel, k jednicce to ma hodne daleko.. Ano, vsichni tri (tatik i oba synove) jsou stale neskutecne cool, Romeo ale, ac se snazi, jak chce, Roccovi se nemuze rovnat.. To stejne se da rict i o Julii Benz, tady to je ale jeste mnohem podstatnejsi rozdil.. Cely film mi prisla neskutecne otravna, bylo videt ze strasne chce delat takove skvele veci, jako jeji predchudce, ale ve vetsine pripadu to vyslo jen jako pitome opiceni, nemluve o tom, ze jeji hlas, ani ksicht se na to prilis nehodil.. Dalsi tri detektivove jsou obcas zabavni, obcas ne, lumpove jsou nudni uplne, trochu me zamrzelo, ze z otce se vyklubal az takovy smejd (v klidu bych ty flashbacky ozelel, ale bez nich by to asi neslo, no.. to by musel byt uplne jiny pribeh), trpaslik je primo smesny a trapny.. a ten sen ke konci si mohli taky odpustit, vubec nesedel do kontextu, spise mi to pripadalo, ze jen chteji nejak prodlouzit stopaz. Ale posledni zuctovani, a sceny nasledujici po nem (hlavne ty) jsou uplne uzasne a doufam, ze na trojku nebudu muset cekat prilis dlouho.. is back. SUMA: prumer, casto nudici, vlastne tezici jen z uspechu jednicky, akcni sceny, i kdyz se snazi byt originalni, jsou vsechny na jedno kopyto, jedine ta v sidle toho Itala a nasledna hlaska Romea je uchazejici. Scenar dost deravy, ale... ale. Jsou tu stale nasi oblibeni bratri, nas oblibeny tatik a zaver vse haze z podprumeru do pekneho prumeru.. prosim Troyi, ukaz nam velke veci 6/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

What the f*ck was that?! Jeden z nejvydařenějších krimi filmů vůbec s libovým obsazením a perfektníma drsňákama, "The McManus Brothers", se po 10 letech proměnil na parodii, v níž se Troy Duffy zřejmě náramně baví tím, jak kurví svou režisérskou prvotinu. Z parádního, originálního a našlapaného filmu dělá trapný výsměch vlastního díla. Možná se to tady spoustě lidem líbilo, ale mně tedy rozhodně ne. Čekala jsem sice možná průměrné, ale pořád slušné a důstojné pokračování, které by se neslo v podobné kvalitě jako první díl. Ale takový podraz jsem tedy nečekala. Alespoň, že Julie Benz vnáší do tohoto nevydařeného, školního představení prvek ženské rafinovanosti, inteligence a prořízlého jazyka. A samozřejmě je sexy, jak jinak:) Takže za mě to vypadá, že Troy Duffy dokázal natočit svůj nejlepší, i nejhorší film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že geniálny námet jednotky jednoducho nemôže byť zduplikovaný. Na moje potešenie som čakal väčšie sklamanie, ako bol výsledok. Herci si svoje postavy naozaj užívali, niektoré scény sa znova zaryjú do pamätí mnohých divákov, ktorí budú netrpezlivo vyčkávať na pokračovanie. Ja by som ho privítal tiež, ale nie s desaťročným odstupom. Malou nádejou je cameo Willema Dafoa na konci. Najsilnejšou zbraňou tohto pokračovanie je však akcia a dokonalé hlášky. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není taková pecka jako jednička, Duffy se rozhodně snažil promíchat ingredience z prvního dílu s několika novými nápady, ale vyšlo to tak nějak polovičatě a BRATŘI mají víc hluchých míst než mi bylo po chuti. Nicméně... hlášky jsou skvělé a i když Rocco chybí máme tu skvělou Julii Benz a Cliftona Collinse, kteří na jeho geniální eskapády z jedničky sice nestačí, ale pořád jsou hodně cool. Nečekaný host v závěru hodně potěšil a trojce, kterou závěr slibuje se rozhodně nebráním. Když to shrnete tak na světě jsou jen dva druhy lidí. Ti co kecaj a ti co dělaj... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečné pokračování. Je až k nevíře jak může být pokračování filmu, který byl svěží a plný originálních nápadů, natočen naprosto nudně a bez nápadu. A ještě ke všemu od stejných tvůrců. Celý je to vlastně přes kopírák jedničky, akorát tak o dvě třídy hůř zrežírované. Příběh je až moc velkej spletenec všeho možnýho. Dialogy chtějí být stylizovaně přisprostlý, ale místy jsou spíše trapný. Minulé nápadité rekonstrukce místa činu vyznívají do prázdna a akční scény nemají (až na jednu vyjímku) vůbec žádný náboj. Na 3* se dostanu jen díky tomu, že Flanerymu s Reedusem to společně pořád hodně dobře funguje, pár výborných hlášek se tam najde, bláznivý Clifton Collins Jr. je jako náhrada za Rocca výbornej a menší camea 2 postav z minulého dílu taky potěší. Na druhou stranu je tu ale zase totálně nesnesitelná Julie Benz, které to sice dost sluší, ale když otevře pusu, tak mám chuť ji něčím přetáhnout po hlavě. Po výborné jedničce tedy přichází naprosto průměrné pokračování, které nám napovídá, že tenkrát měl Troy Duffy spíše štěstí než hodně talentu. 50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco melancholické a rozpačité pokračovanie nedáva ani zďaleka pocítiť aká bola jednotka vtipnou záležitosťou, vďaka čomu sa stala kultom. Bez Rocca to už proste nie je ono. Fuck! Ass! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I po dekádě to Duffymu šlape parádně. Zdaleka to není taková pecka jako první díl, ale i tak jsou Boondock Saints II nadupanou akční jízdou říznutou těmi nejlepšími dialogy a hláškami za x filmových let. Charismatická dvojka v jejím čele je stále stejně sympatická; abscence Willema Dafoeho nemusí díky rázné agentce Benzové vůbec vadit. Roztomilá manželka "Rita" z Dextera se v tomto šíleném pokračování proměnila do přehrávající neohrožené pistolnice, která nejde pro sprosté slovo daleko. Chvílemi jsem tu postavu nenáviděl, pak zase miloval - v mém podvědomí zůstane její šíleně dobře napsaný charakter navěky. Za co si All Saints Day zaslouží přidat minimálně jednu hvězdu jsou již zmiňované hlášky a skutečnost, že kvalita snímku se v divákových očích stupňuje s každým dalším shlédnutím. Nepochybuji o tom, že za pár desítek let bude mít Duffyho trilogie (ano, další díl nejspíše bude!) nemálo horlivých fanoušků a z Pokrevních bratrů se stane kult. Snad se toho dožiju. Chci kompletní vydání tří blu-ray disků ve sběratelské krabičce! P.S. Scéna se slaněním a nápad přehlušit hudbou audio-mix akčních scén (výstřely, nábojnice, kulky) je fajn nápad. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Proč se Tor Duffy snaží kopírovat jedničku? proč je to tak dlouhé? Proč je to rozuzlení nezajímavé? Proč je tam Julia Benz tak SEXY? :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokrvných bratov 2 možno s veľkou dávkou empatie interpretovať ako nostalgické ohliadnutie za desať rokov starým videohitom. V akčno-detektívnej rovine režisér Troy Duffy ničím nezaujme, pretože jeho videoklipové finesy sa za tých desať rokov opozerali a stali sa rutinou. Prestrelky už nemôže takým spôsobom osviežiť prelínanie detektívnej rekonštrukcie so skutočnou akciou. Vzorec - "spomalené zábery + tvrdá rocková hudba + kmitajúce ruky s kvérmi" sa stihne definitívne okukať do polovice filmu. A nič, čo by ho mohlo prehlušiť, sa až do konca neprivalí, pretože Duffy s ničím čerstvým nepribehne. Aj keď sa vytrvalo tvári, ako je to všetko hrozne štýlové a ako podsunul publiku ďalší kult. Bohužiaľ, nie. Pokrvných bratov 2 malo spasiť aspoň prehĺbenie mytológie, kedy sa v štýle Godfathera obraciame do minulosti a dozvedáme sa aj o ďalších, prepracovanejších motiváciách vedľajších postáv. Lenže pretvárať za pochodu uletenú jednohubku v serióznu ságu, to chce virtuózna vedenia nolanovských alebo coppolovských parametrov. O hviezdičku viac aspoň za sexi riťku Julie Benz. ()

Reklama

Reklama