Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,IMPRESÁRIO. TAK MI TERAZ HOVORIA. NIE JE TO NADÁVKA?" ,,MOHLA BY." __ Európske mestské prostredie Eastwoodovi nesedí a pôsobí, akoby sa v ňom ocitol omylom. So siluetou hôr za chrbtom je to omnoho lepšie, avšak zrozumiteľnú premisu tu začína štrbiť prekombinované pozadie. Pravdu povediac nerozumiem názorom užívateľov vidiacich vo filme variáciu na bondovku, pretože Eastwood vytvoril charakterovo značne odlišnú postavu od známeho agenta. Isté asociácie môže vyvolať postava albína Dragona, avšak aby bol taký nemohúci kripel šéfom zločineckej organizácie je veľmi silným literárnym nonsensom - napokon pekne to vystihol užívateľ Colonist. V prostrednej prípravnej časti sa mi viacej než vysporiadanie sa s častým Columbovým protivníkom Jackom Cassidym, páčilo osviežuje behanie po kopcoch s mlčanlivou indiánkou, ktorá sa ale napokon ,,odhalí" v inom svetle. Chválim však príjemnú Williamsovu ,,main theme" akoby pochádzajúcu od Morriconeho a výborné zvládnutie horolezeckých výstupov spôsobujúcich mi závrať, kde sa režisér a herec v jednej osobe predviedol ako skutočný ,,Clinthanger". (894. hodnotenie, 64. komentár k filmu) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Huh? Co je zase tohle za skrytej a nedocenenej poklad zlateho fondu kinematografie? Ja jsem vedel, ze Clint Eastwood je borec co si temer ve 100 letech nataci filmy, ve kterych hraje hlavni roli a jeste k nim dela hudbu. Co jsem ale nevedel, ze si v 70's natocil prvotridni bondovku, ve ktere hlaskuje jako Arnold a ve ktere si v nadhernem Alpskem prostredi vystoupa na Eiger (bez kaskaderu), kde se jeste na vrcholu potka s Reinholdem Messnerem, wtf? Nejvetsi borec filmove historie? 9/10 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Eiger přitahuje nejen hnusný počasí, ale taky skvělý filmy. A Clint je zase jedinej chlápek na světě, kterej dokáže viset na převisu a sedět v režisérským křesle zároveň. První půlka mě sice brala asi jako Zemanův sváteční projev, ale viděl jsem v ní dvě krásný indiánský kozičky, takže dobrý. No a od kočkování na pískovcích v Utahu až po škádlení Severní stěny je to prosím pěkně jedna z nejlepších a nejvěrohodnějších lezeckých podívaných vůbec. Nevím, proč Eastwood nikdy nehrál Bonda, asi holt umí až moc věcí... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Samosebou je znát, že je Clint v sesli režiséra v začátcích, ale tohle je nuda jako prase.Fakt sem u toho usínal,vracel se v ději,dvouhodinovej film mi zabral celej páteční večer.Vůbec nepobírám proč , jak a vlastně nerozumim ničemu.Ten film je špatnej.Zase ale z druhý strany, některý Clintovi filmy z poslední doby stojej taky za hovno.30%. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Po celý film na diváka pokukují skrze výtečnou kameru nádherná skaliska několika hor: Clint hraje svoji typickou postavu hláškujícího drsňáka s bravurou a do toho zvládá takové kousky, že by mu mohla dělat stín Stalloneova postava z Cliffhangera a George Kennedy do toho příjemně přicmrndává. Bohužel však schází propracovanější scénář - námět není špatný a ten bondovský styl tady není až zase tak na škodu. Co mě však nejvíce zamrzelo, byla opravdu stupidní pointa, která u mě tento film sráží někam na hranici 55%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)
  • Keď Clint Eastwood so svojim štábom prechádzali časťou Monument Valley v Arizone, jeden z jeho kolegov ho upozornil, že tu kedysi slávny John Ford natočil takmer všetky úvodné scény svojich westernov. Eastwood zareagoval, že nech to teda spravia aj oni. (MikO_NR_1909)

Reklama

Reklama