Reklama

Reklama

V roce 1972 byla stanovena stupnice vyšetřování případů s podezřením účasti mimozemské inteligence. Zpozorování UFO bývá označeno jako první druh setkání, shromáždění důkazů znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druhem třetím. Poslední, čtvrtý druh setkání, označuje únos. Dokumentace třetího a čtvrtého druhu setkání neexistovala. Donedávna.
Provokativní thriller Čtvrtý druh je natočen podle skutečných událostí v odlehlém městě Aljašky, kde od šedesátých let dochází k záhadnému mizení lidí. Tento jev nebyl nikdy uspokojivě vysvětlen. Díky natáčení psychologických sezení s traumatizovanými pacienty objevila a shromáždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extremně znepokojující důkazy o setkání čtvrtého druhu, které vedly k obnovení vyšetřování záhadných zmizení. Dosud nezveřejněné archivní nahrávky z psychologických sezení doktorky Tylerové jsou zveřejněny i ve filmu. Jejich použití dělá z filmu Čtvrtý druh ještě mrazivější podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (861)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že filmová část se od tý dokumentární značně liší dopadem na diváka a nepůsobí zrovna kvalitně a možná i trochu ruší atmosféru, každopádně je tam nutná pro dotvoření příběhu a ty správný hororový a znepokojivý pocity spolehlivě přinesou dokumentární záběry z hypnóz, policejních vozů atd., na kterých toho sice neni až zase tolik vidět, ale to je právě to, co je na tom to nejděsivější a nejznepokojivější. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

"Upozorňujeme vás, že některé z následujících výjevů jsou velice znepokojivé..." To pronesla na začátku filmu herečka Milla Jovovich. A je to pravda. Ale hlavně je to velmi zajímavý film, který může být jak geniální mystifikací, tak i ryze pravdivý. Pracuje s naprosto dokonalou, děsivě úzkostnou atmosférou, a funguje daleko lépe než vzdálený příbuzný Paranormal Activity. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Počáteční minuty jsou výborné.. jenže nic netrvá věčně a snímek se BOHUŽEL hodlal stát něčím víc než jen béčkem o mimozemšťanech a ve vlastních ambicích se kapánek zašmodrchal. Zajímavý nápad, z kterého se trošku stává módní vlna.. někoho nadchne, jiného naštve. Já zůstal někde na půli cesty, o to snáz se mi na něj zapomínalo!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tento film je dramatizací událostí mezi 1. a 9. říjnem 2000 na Aljašce (Nome). Ve filmu jsou použité skutečné záběry. Existuje více než 65 hodin obrazových a zvukových záznamů...... ZÁLEŽÍ POUZE NA VÁS, JESTLI UVĚŘÍTE. NEBO NE. Vod tohodle úvodu je odvozený to vostatní. Pomali (ale jistě) budete nuceni dospět k nějakému závěru. Novej rozměr dávaj filmu autentický záběry. To jsou věci, který můžu, ale hlavně se sem hodí. Kde začíná fikce a končí skutečnost? Jsou to fakta, nebo výplod šílenství? Film nejen pro příznivce fantastickejch teorií či Summerský civilizace. (Třeba se na konci zamyslíš ty, ty i ty. - ty vlastně né...) PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** P.S.: Film si užijete hlavně tehdy, když nebudete pátrat. Ti vostatní už jistě ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to jako s Gibsonovým Umučením Krista. Zatvrzelým odpůrcům bude tenhle film připadat k smíchu a lidem, kteří na UFO věří nebo (můj případ) jsou o něm alespoň schopni přemýšlet (protože prostě nejsou tak sobečtí, aby si mysleli, že vesmír je kromě nás mrtvý), se bude líbit. Co se Čtvrtého druhu týče, výhrady mám jen k přítomnosti samotného režiséra v něm - podle mě mohl doktorku Tylerovou zpovídat kdokoliv jiný, ale tenhleten Olatunde se zřejmě moc chtěl vidět na plátně - a k jedné scéně ze závěrečné čtvrthodiny (MOŽNÁSPOILER: Millu na palubě lodi a okolo ní rotující mimozemšťanské "lékařské" nástroje opravdu nebylo nutné ukazovat). Jinak vše OK, film se mi líbil, ze scén (hypnózy, střelba, závěrečný monolog skutečné Tylerové) slušně mrazilo, herci (Jovovich, Koteas, Patton) odvedli dobrou práci. Pochvala za minimalistickou, ale atmosférickou hudbu. A za to, že jsme se nedočkali ani jednoho E.T. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Dr. Abigail Tyler, ktorá bola vo filme v údajne skutočných videozáznamoch s údajne skutočnými pacientmi a rozhovore s režisérom, je v skutočnosti menej známou herečkou Charlotte Milchard. (movemat)
  • Když kosmická loď přilétá nad dům Tylerových, zprvu můžeme vidět světlo, které dům ozařuje zleva, ovšem ze záznamu policejní autokamery plavidlo přilétá zprava. (Nick321)
  • V mestečku Nome v skutočnosti nemajú šerifa. (movemat)

Související novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Reklama

Reklama