Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

Terva 

všechny recenze uživatele

..........bejt postřelenej, není nikdy lehký.......... ............a pokud jseš mrtvej, měl bys tak zůstat......... Perfektní začátek, parádní přestřelka a povedená automobilová honička. Malone ( Thomas Jane ) je sekáč. Jako další v příběhu figuruje Boulder ( Ving Rhames ) - chlap, který chce poslat Malona do Pekla. Příběh, plný krve, černého humoru, tvrdých chlapů, hezkých žen a ..... smrti. CITÁT - Malone, právě si toho pána zapálil !!........ Rozhodně jsem se u filmu nenudil. Příběh končí větou - Pokračování příště. Scénář - Mark Hosack. Ve filmu hraje i Doug Hutchison a to muže zvaného Zápalka ( Matchstick ). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude úmorná nuda, ale docela solidně to šlapalo! Hlášky jsou perfektní, komediální náboj (absurdita, černý humor) odsouvá akci mírně do pozadí. Což ale vůbec nevadí, protože já se kupodivu raději smál, než si užíval přestřelky. Na druhou stranu pravda je, že úvodní odstřelování částí obličeje nemělo chybu! Elsa Pataky mile překvapila - ač téměř neznámá herečka, není jen ukrutně krásná, umí i hrát. Jane a Rhames drží laťku stále ve stejné výšce... v šoku jsem byl z Hutchinsona, jehož Matchstick sice Jokerovi z Temného rytíře nesahá ani po kotníky, ale snaha tam byla. Velká. Give´em Hell, Malone je oddychová, brutální gangsterka s několika dobrými nápady. Často připomene Big Hit - mou lásku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Russell Mulcahy mal v roku 2009 extremne stastnu ruku. Po skvelej drame Prayers for Bobby natocil brilantnu zanrovku s atmosferou ako Sin City s tym rozdielom, ze tu dialogy nenudia a film nema ziadne hluche miesta. Thomas Jane ma super hlasky, Elsa Pataky je sexy osudova zenska, Ving Rhames po dlhej dobe hra cool postavu, Doug Hutchison si znova strihol totalneho magora a tak by sa dalo pokracovat dalej. Sialenych zabavnych postav tu je neurekom. Akcia je kvalitne natocena a riadne brutalna. Najlepsia je uvodna prestrelka, ale aj dalej sa tam najde este kopa pôsobivych scen. Vysledkom je brutalny a zaroven neskutocne vtipny film. Evidentne to nesadne kazdemu, ale ja nastastie patrim k tym stastnym. Aj po opakovanom pozreti ma to stale bavi. 8/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Variace na nezničitelného Punishera začíná rozkošným masomlejnem, kdy krev stříká na všechny strany, maluje po stěnách abstraktní obrazce a dojde i na explodující hlavu. Nu a pak už pokračuje jedna z epizod Sin City, kdy se objevují podivné existence, jako je Zápalka nebo ta malá asijská čubka. Autoři využili i comicsové stylizace, a tak temná postava ve dveřích vrhající dlouhý stín na podlahu místnosti jakoby vypadla ze skicáku Franka Millera. A to vše mne potěšilo stejně jako kupa mrtvol, akce, intriky, špína a Maloneho svérázná matka. Snad jen ten konec byl opravdu nešťastný. Čekal jsem buď absolutní smrt, nebo happy end. Jinak zábavné! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Slušná akční krimi jízda se stabilně koukatelným Thomasem Janem, která si nehraje na víc, než na co sama má. Vytříbený vizuál, skvělá úvodní přestřelka a sexy Elsa Pataky na film působí jako nitro na nabušenou káru Paula Walkera. Bez těchto tří ingrediencí by z Give 'em Hell, Malone byl nejspíš hodně rychle zapomenutelný mix zfilmované Mafie a Kata. Nevím, ve které době by se měl děj filmu odehrávat, je z něj po většinou cítit ten pravý noir feeling 30. let (a asi takový měl být i celkový dojem), který však sem tam překazí nějaký nesmysl (lollipop, auto taxislužy). Film jsem bral jako jednohubku a přesně to jsem taky dostal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)
  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama