Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalé propojení jízlivě suchého britského humoru a dramatu s tragickými podtóny, plné vybroušených dialogů, okouzlující dobové atmosféry, skvěle rozehraných situací a výtečně vykreslených postav, kterým dominuje Colin Firth v roli sarkastického komentátora. Film, který vás chytne sice pomalu a možná i nenápadně, o to však důkladněji, a hlavně, nepustí nejen až do strhujcího závěru, ale dokonce ani po jeho skončení. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka plná suchého humoru a retro atmosféry. Angláni to proste VEDIA :-) Zbožňujem prostredie britského vidieka, nasratý výraz Kristin S. Thomasovej, Colina Firtha v akejkoľvek podobe, anglických komorníkov ktorí vám bez mihnutia oka prinesú do salóniku lopatu. Čo až tak nezbožňujem, je J. Biel (dodnes nechápem čo je na jej konskom úsmeve také atraktívne že sa tu všetci rozplývate, ale vec vkusu je holt pravidlo železné), no po dvadsiatich minútach si ma jej postava získala tiež. Tlieskam! ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, krásné anglické dobové prostředí a takový ten nezaměnitelný britský humor - vypadá to skvěle, ale na mě to všechno působilo jako hodně nestabilní sestava, která se měla každou chvíli rozpadnout. Byla tam spousta vtipných scén, ale vedle nich byly i dost nudné pasáže. K hercům nemám výtky, protože výběr byl dobře zvolený a jelikož mám slabost pro dobové filmy, tak jsem si tu liboval. Zkrátka taková průměrnější komedie, která mohla být údernější a rozhodně se dala natočit lépe. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Drahý bože. Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a jeho cuchtu zpátky domů..... Již po pár minutách mě napadá jediná otázka: ,,kdo tohle napsal ???“ Vše působí velice sympaticky – herci, atmosféra ,,Old England“ – žádný zaplivaný Londýn, ale honosné sídlo plné lidí. Střet tradic venkova proti mládí spojenému s americkou bezstarostností, ale hlavně ,,souboj“ mezi matkou a snachou, plný vtipných sarkasmů, poznámek, naschválů, situačního humoru a válečných obětí (chudák Poppy). Po veselém dějství přichází vystřízlivění a šprýmování přechází v pokrytectví, jež odhalí víc, než by pozitivně naladěný člověk očekával. J.Biel, K.S. Thomas, B.Barnes ve filmu plném vtipných situací, ale i výborné dramatické polohy, která příběhu dodá potřebnou sílu. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ** Víte že? Film byl natočen podle divadelní hry (o čtyřech jednáních) ,,Easy virtue“ z roku 1925, kterou napsal Sir Noël Peirce Coward a je to její druhá filmová podoba? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že ve filmu hraje Jessica Biel, tak se na něj zřejmě nikdy nepodívám. A to by byla možná chyba. Easy Virtue je výbornou dramatickou komedií (jestli se vám tahle kombinace zdá jako nemožná, tak si tento film sežeňte), u které je hodně často poznat země původu. Klasický britský cynický humor zde obstarávají hlavně vynikající Colin Firth a Kris Marshall. Kristin Scott Thomas mi předvedla, jak má vypadat "správná" britská panička a Jessica… je neuvěřitelné, jak se do této doby hodila. Nepůsobila vůbec nepřirozeně, naopak jsem věřil, že se narodila o nějaká ta desetiletí dříve… Je škoda, že filmu mnohdy dochází dech, přitom některé scény (zabití a následný pohřeb psa, hon na lišku, tango) jsou opravdu skvělé a zvlášť poslední jmenovaná scéna má v sobě opravdovou energii, kterou ve filmech tak často (a marně) hledám. Možná to bude i tím, že jsem film viděl s ucházejícím dabingem, nicméně určitě si jej seženu v originále, do té doby zde nechám 80 %. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama