Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka atypická tím, že Clint tentokrát hlavně drsně mluví a v tom jednání to zase taková sláva není (prakticky nevystřelí a víc ran dostane než rozdá). Většinu času to má ale docela dobrou atmosféru a i ta netradiční dvojice polda/štětka víceméně funguje. Bohužel jde film totálně do kopru v závěru. Ementál-bus by ještě šel při velké dávce tolerance přežít, ale zúčtování v hloučku policistů už je čirá parodie. Nejzajímavější na tomhle filmu je, že ho naprosto okatě vykradli autoři 16 bloků (polda/svědek, cesta k soudu, zkomrumpovaná policie, autobus) a dokázali udělat lepší film. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady ta špína smrdí za tři rohy. Hned v momentě, kdy Clint rozjede kolečka osudu, čujete, že si na něm někdo vyleje vztek. A to je to přitom policajt. Jeho filmařské řemeslo tu nicméně netrpí. Vlastně ani jeho role, která je zase správně chladná a brutální. Spíše to nemá tolik napětí, kolik bych si přál a finále je taky jedna velká stylová přeháňka, kde Clint s tím chlapským finálem tlačí brutálně na pilu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $26,414,658Tržby Celosvetovo $-║ na prekvapenie tu za celý film Eastwood nikoho neodstreli, kdež to mu rozstrieľajú na šrot dom, auto a autobus kde sa nachádzal alebo nachádza, nuž záver dosť spackaní /50%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Unylou zápletku bychom mohli prominout při pohledu na rok vzniku a oblečení hlavní hrdinky (nápověda=moc ho není :), ale to tempo je vážně vražedné. Když člověk ví, kolik toho stihne Clint v jiných filmech, přijde mu to jako neuvěřitelné plýtvání celuloidem. Akční finále alespoň trochu napravuje reputaci a, přiznejme si to, všichni chceme být jako Clint... mám radši Harryho než Bena, ale kdyby stál tenhle týpek na mojí straně, hned bych byl klidnější. (60%) ()

woody 

všechny recenze uživatele

No jo Clint byl je a bude velkej machr.Zde zrovna hraje namachrovanýho policajtskýho vožralu.Od začátku je pronásledován jak svými kolegy, mafiány a dojde i na odporné nemyté tuláky ve vlaku, kterým dá samozřejmě co proto! Nejlepší ja závěr, kdy se Clint, společně s příčinou předešlých výbuchů a honiček Sondrou pokouší opancéřovaným autobusem dostat hlavními ulicemi Pheonixu přes celý policejní sbor (samozřejmě s puškami plnými ostrých) až k velitelství policie. Kdo neviděl neuvěří jak Clint dokáže udělat perfektní akční scénu jen s prázdnými ulicemi a pomalu nepojízdným autobusem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Clint to docela dobře zahrál a neuvěřitelně špatně zrežíroval, chvílema jsem fakt nevěřil svým očím. Ten film postrádá jekejkoliv náboj, dynamiku, šťávu a atmosféra byla pro Eastwooda asi sprosté slovo. Jedinné co zbylo je scénář, který nelze popsat bez použití sprostých slov, a feel drsných 70. let, takže se dočkáme oplzlých keců o sexu, špinavých poldů atd. atd. Vrcholem je finále kde asi miliarda policajtů asi 5 minut střílí do autobusu ve kterém jede Clint Eastwood s tou holkou, ale nenapadne je prostřílet tomu busu gumy!!!!!! Prostě neuvěřitelnej shit se kterym Clint šlápnul vedle opravdu mílovými kroky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej typicky netypickej Clint. Typickej v tom, ze se opet tvari jak nejvetsi drsnak pod sluncem co nema problem kohokoliv vyfuckovat nebo mu vyhrozovat s bouchackou a nechova se zrovna jak ukazkovej polda, netypickej v tom, ze v nejakejch prestrelkach nebo bitkach se moc neprosazuje. Jinak celej film zacina docela klasicky, chlastajici polda dostane nezajimavy poslani privezt svedka k soudu. Proste klasika. Problem je, ze svedka u soudu nechce ani policie, ani mafiani a tudiz behem chvilky je Clint na uteku a honi ho armada asi tak 100 mafianu a 500 poldu, ktery na nej na potkani strili vsim co maj po ruce. Takovejch poldu a pistoli fakt ve filmu jen tak neuvidite. Problem je, ze to je proste desne prehnany, kolikrat spis smesny a misty i nelogicky. Navic dve hodiny trochu moc. Lepsi 3*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Stylová béčková podívaná (s áčkovým rozpočtem) s charismatickou dvojkou Eastwood - Locke (ona teda není vyložená krasavice, ale něco na ní je a s Clintem jim to krásně jiskří). Místy je to hodně přestřelené až hloupé, ale já to prostě takhle můžu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu je docela dobrá, ale takovou hromadu chyb a nelogičností pohromadě jsem už hodně dlouho neviděl. Ze začátku to vypadalo hodně slibně, ale potom už to byla jen přehlídka toho, že Clinta Eastwooda zkrátka neni možný zabít. Kulky lítaj všude kolem, jenom ne do Clinta. A když už ho má na mušce sniper, tak ho trefí jenom do nohy. No a nakonec Clint projede autobusem ulicí, kde po stranách stojí asi 1000 fízlů a střílej do něj všim, co maj po ruce. Sice je ten autobus děravej jak řešeto, ale pořád jede dál a když se nakonec zastaví a Clint z něj vystoupí, tak těch cca 1000 fízlů na něj akorát čumí... Navíc mě teda dostala nehorázná stupidita dialogů. No napadlo by vás popisovat někoho takovymhle způsobem? " Ten chlap měl tvář jako z kamene a hlas jako z hrobky." Takhle prostě nikdo nemluví, natož kurva. Jo, tohle se ti, Clinte, prostě moc nepovedlo. 40% Víc ani prd... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Clint, Sondra, úchvatný heroický plakát od Franka Frazetty a absurdní finále s obrněným autobusem projíždějícím kordonem uniformovaných policistů a rozstříleným na sračky. Clintovy filmy se Sondrou Locke (jeho dlouholetou přítelkyní) jsou kapitola sama pro sebe. Locke nevypadala kdovíjak dobře a ani to nebyla žádná velká herečka a jen Clint ví, proč s ní hrál v celkem 6 filmech. A jen Clint ví, proč neudělal z GAUNTLETU další sequel DRSNÉHO HARRYHO. Každopádně jde o typické eastwoodovské akční béčko 70. let, s jednoduchým fajn námětem (připomínajícím námět posledního Harryho), průměrným scénářem a režií a dostatkem akce (pěkná havárka helikoptéry), ne už tak úderných eastwoodovských dialogů a hlášek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mohl to být Jeden mezek pro sestru Augustinu, jenže to by sexuální kovboj musel mít se sukněmi jiné záměry, než se začít pod ně schovávat.. Někde od setkání s motorkáři v poušti to začne vršit jednu hrůzu za druhou (útěk před vrtulníkem se zřejmě nevidomým střelcem, šíleně zrežírovaná rvačka ve vagónu, Shockleyho vylívání srdíčka v motelu), ale to vše je jen slabý odvar proti velkému finále. To do města Phoenix totiž přijede pouť včetně střelnice a komediantů.. Těžko v Clintově režijní filmografii najít něco, co by bylo takhle mindless.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní - ale i zákonité alespoň v tom smyslu, jak se tomu domnívám rozumět - , že suverénní umělecký výkon a osobnostní charisma i z velmi rutinního a nanejvýš průměrného (mnohdy ani to ne) scénáře dokáží vykřesat zážitek, který utkví v paměti a povznese, ba ozvláštní i mnohokrát obehrané téma. Clint Eastwood nepochybně patří mezi nejlepší příklady této pozoruhodného, opravdu vzácného jevu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slušný buddy akční film, i když na Clinta je to poměrně dost slabota. Snaží se ze všech sil, i na tu bídu tomu dokáže dát atmosféru a pár velmi dobrých scén (užvaněný šerif), ale mizerný scénář plný nelogičností jej táhne ke dnu. Herecké obsazení bez debat - Sondra Locke možná nebyla oscarová herečka, ale jako rajdě jí to proklatě seklo. 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Mezi námi je jedinej rozdíl. Já si dám po práci pořádně horkou koupel a vylezu ven čistá. Ale polda, obzvlášť ocas jako ty, udělá každý svinstvo, které mu šerif poručí. A to tě žere,” provokuje prostitutka směrem k poldovi, na kterého zrovna míří bouchačkou jiný polda Clint Eastwood. Má totiž vyzvednout tvrdohlavou šlapku a dostat ji do arizonského Phoenixu, kde má svědčit v soudním procesu s mafií. Ta samozřejmě nechce, aby se k soudu dostavila, proti jsou navíc i někteří zkorumpovaní poldové. Proto ji má doprovodit právě Clint, jehož postava je nespolehlivým outsiderem se sklony k alkoholismu, který nosí na policejním odznaku své vybledlé jméno. A mnohým je tak jedno, zda jejich snahám padne za oběť i on. Zápletka docela slušná, ovšem velmi záhy to celé začne skřípat. Mohlo jít o napínavé dobrodružství nesourodé dvojice putující pouštní krajinou s mnoha nástrahami, jde však o místy komický až pitomý paskvil. Střelba na bungalov nebo na policejní auto v noční poušti jsou dost mimo, stejně jako třeba naháněná s helikoptérou. Závěr s autobusem, který projíždí policisty obklíčeným Phoenixem, je pak úplný průšvih. Clint si rád střihnul postavu, která má určité slabé stránky a poměrně často dostane přes hubu. Sondra Locke (s Eastwoodem jako hercem, režisérem i partnerem natočila ještě několik dalších filmů) podala energický výkon, její role má prakticky stejnou důležitost jako hlavní mužská. Celkově ale zklamání. Dvě až tři hvězdy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pocta akčním filmům 70. let a skvělá zábava s výborným Clintem Eastwoodem, který zde, narozdíl od série o Drsném Harrym, působí velice nerozhodně, nejistě a naivně, což je velice zajímavý a zábavný pohled. Hlavní hrdina zde má za úkol dopravit z místa A do místa B, svědkyni soudního procesu. Cestuje se dodávkou, autem, na motorce, vlakem či autobusem a nebezpečí číhá doslova na každém kroku. Jedno je jisté, už v roce 1977 Clint Eastwood opakovaně dokazoval, že je velice schopným režisérem a například skvěle natočená akční scéna, kdy se po silnicích nahání vrtulník s Harleyem, který řídí Clint, patří k naprosté špičce tohoto zábavného a napínavého snímku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový typický sedmdesátkový Eastwood u kterého jsem s překvapením shledal, že ho nemám okomentovaný. Tempo jako obvykle není bůhvíjaké, ale kdo je fanouškem filmů z této doby tomu to překážet nebude. Pravda i já mám vůči Sondře Lockeového stran herectví jisté výhrady, ale chápu, že jako tehdejší Clintova manželka měla své jisté. Naštěstí tu trochu nevyrovnanou první polovinu zachrání spektakulární finále a ať už za něj nebo prostě z nostalgie tu čtvrtou hvězdu přidám.70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrozně hloupé, že ti policajti tomu autobusu neprostříleli gumy nad tím kroutím hlavou ještě teďka. Clintovi se tahle akční jízda vymkla z rukou. Příběh svou uvěřitelností hravě strčí do kapsy i mnohé sci-fi. 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovská klasika s drsným hláškujícím poldou, kterému tentokrát zdatně (se)kunduje lehce hysterická štětka, jejíž přeprava k soudu se jeví čím dál komplikovaněji. Film ničím nepřekvapí, nenadchne, ale jestli nejste alergičtí na tradičně největšího borce Clinta a nenáročná, prostoduchá akce vás zabaví, aniž by utrpěla vaše důstojnost a pověst převelikého inteligenta, pak směle do toho. Nemrzí mě, že jsem u "The Gauntlet" usnula, ovšem ještě méně by mě mrzelo, kdybych vydržela bdělá až do konce. Příjemná oddychovka na propláchnutí mozku od kravin všedního dne. Zdejších 64% je odpovídajících. ()

Reklama

Reklama