Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejcallahanovatější Harry Callahan, i když to vůbec není Harry Callahan, ale Ben Shockley. Rozstřílenej barák, rozstřílené policejní auto a rozstřílenej autobusovej dojezd, to je něco, na co se nezapomíná - akorát teda nevím, proč neprostřelili kola... a křížová palba taky asi nikoho netrápila. Bophužel dějově to není moc chytré a ten konec, jak tam všichni ti cajti jenom stojí a nic nedělají, jenom nechají zabít svého šéfa a státního návladního, to už bylo taky takové uhozené. A ta chemie mezi děvkou a Eastwoodem funguje jen do té doby, než do toho začnou míchat lásku, proboha! Pro Sondru Locke to je její nejlepší role, ale myslím, že většina diváků by uvítala jinou herečku... nezachrání to ani její nevzrostlé poprs, která na nás párkrát ukáže. Jinak na plakátu k filmu (s vrtulníkem) mi to připadá jak nějakej fantasy film nebo Armáda temnot, heh. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Clint to docela dobře zahrál a neuvěřitelně špatně zrežíroval, chvílema jsem fakt nevěřil svým očím. Ten film postrádá jekejkoliv náboj, dynamiku, šťávu a atmosféra byla pro Eastwooda asi sprosté slovo. Jedinné co zbylo je scénář, který nelze popsat bez použití sprostých slov, a feel drsných 70. let, takže se dočkáme oplzlých keců o sexu, špinavých poldů atd. atd. Vrcholem je finále kde asi miliarda policajtů asi 5 minut střílí do autobusu ve kterém jede Clint Eastwood s tou holkou, ale nenapadne je prostřílet tomu busu gumy!!!!!! Prostě neuvěřitelnej shit se kterym Clint šlápnul vedle opravdu mílovými kroky. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pocta akčním filmům 70. let a skvělá zábava s výborným Clintem Eastwoodem, který zde, narozdíl od série o Drsném Harrym, působí velice nerozhodně, nejistě a naivně, což je velice zajímavý a zábavný pohled. Hlavní hrdina zde má za úkol dopravit z místa A do místa B, svědkyni soudního procesu. Cestuje se dodávkou, autem, na motorce, vlakem či autobusem a nebezpečí číhá doslova na každém kroku. Jedno je jisté, už v roce 1977 Clint Eastwood opakovaně dokazoval, že je velice schopným režisérem a například skvěle natočená akční scéna, kdy se po silnicích nahání vrtulník s Harleyem, který řídí Clint, patří k naprosté špičce tohoto zábavného a napínavého snímku. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Stisk, s jakým se Eastwood chopil svého filmu, by se rozhodně nedal nazvat železným, avšak mezi tupými akčňáky v Eastwoodově filmografii přece jen trochu vyčnívá. Nechybí zde vtip v podobě osobních narážek na slečnu Locke, několik zručně nasnímaných záběrů při pronásledování helikoptérou a jakási parodie na Harryho Callahana. Zbytek spadá do hlubokých béčkových vod, což bravurně potvrdila několikaminutová série výstřelů na nezničitelný autobus. Doufám, že i tato pasáž měla být vtip. 50% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood hraje opileckého policajta, který dostane za úkol eskortovat důležitého svědka z Las Vegas do Phoenixu, a jak to tak v podobných filmech bývá, od první chvíle jsou z nich terče pro mafii a zkorumpované policisty. Toho času a možná i dodnes nejnaivnější (zdráhám se říct nejblbější) eastwoodovka, jakou jsem kdy viděl, prakticky spadá do žánru přestřelený vysokorozpočtový brak, v němž každý nejprve pálí, teprv potom se ptá, a po ústřední dvojici tak lítají kulky po tisících, aby divák neměl moc času přemýšlet na scénářem (přesto ve vás finální scéna a „vyřešení“ celé situace vyvolá buď mohutný smích, nebo naštvaně mrsknete ovladačem proti televizi - já se zasmál). Pro mě je Eastwood se svým charismatem i v slabších filmech vždycky stoprocentně zábavný, takže Železný stisk jsem si užil a dám si ho kdykoliv rád znovu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)

Reklama

Reklama