Reklama

Reklama

Děsnej dupák

Trailer 1

To, co Wayansové udělali pro Scary Movie, zopakovali i u povedené parodie na taneční a muzikálové filmy Dance Flick. Megan se namísto taneční konzervatoře nečekaně ocitá na úplně obyčejné střední škole a její naivní sny o studiu baletu jsou ty tam. Seznámí se tu s hiphoperem Thomasem, který ovšem pochází z úplně jiných poměrů než Megan. Dokáže na sobě tahle mladá tanečnice bez zkušeností z ulice zapracovat a splnit si s partou nových kamarádů své sny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (155)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se promítla půlka rodiny Wayensů. Vlastně bych se nedivil, kdyby každý černoch ve filmu nebyl z té jejich enormně obrovské rodiny. Myslím si, že by jim to v pohodě vystačilo. Škoda jen, že tenhle film je tak strašně pitomej. A to jinak s jejich komediemi zase tak velký problém nemám. Říkal jsem si ale, že ty veškeré taneční filmy, co poslední dobou hrozně vyrostly, by od nich mohli dostat slušně na frak. A neříkám, že nedostali, ale fóry, který mě rozesmály, jsem už většinou někde viděl a druhá část fórů byla pro změnu nechutná. Někdy víc, někdy míň. V parodiích mi to ale už delší dobu přijde totálně zbytečný. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie, skvělá hudba a jak ze Zaca udělali buznu, to mne fakt pobavilo :-) Určitě bych ale ubral těch černochů a hip hopu, na mne to bylo až příliš.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Fame - Brennen Hillard [2:17] ,2. And I Am Telling You I'm Not Going - David Alan Grier [2:31] ,3. Mamma Died in Car Crash - Shoshana Bean/Will Collyer/Jherimi Leigh Henry/Jenn Malenke/Jasper Randall/Ty Taylor/Greg Whip [1:25] ,4. Scrub Scrub Scrub It - Shoshana Bush [1:10] ,5. Super Freak - Rick James [3:25] ,6. Know the Ledge (Juice) - Erik B/Rakim [4:00] ,7. Erik B: & Rakim - Ying Yang Twins/Pitbull [4:01] ,8. U Know What's Up - Donell Jones [4:02] ,9. Deeper Inside - Ranella Ferrer/Shway Shwayans [1:50] ,10. Tell Me to Move It - Lummani [2:16], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z parodii na ruzny zanry typu Date movie nebo Epic movie, tentokrat, jak nazev napovida, na tanecni filmy. No takze jsem cekal dalsi volovinu, navic blbejsi o to vic, ze ackoliv muzikaly a biografie zpevaku mam nakoukany, na ciste tanecni filmy necumim a tudiz jsem cekal, ze mi spousta vtipku utece. No a nakonec jsem byl prijemne prekvapenej. Seslo se tu asi tak 50 Wayansu ve vsech moznejch zamestnanich, co se okolo filmu naskytnou a presto to pusobi jako docela slusne zvladnuta parodie, zadny vylozene humusacky sceny se nekonaj, dej na sebe navazuje a neni to jen sled scenek a vtipy tu nejsou za kazdou cenu a o to vic to pobavi. Navic se to nevenuje jen ciste tanecnim filmum, tvurci se neboji sparodovat i zalezitosti typu V retezech nebo Stmivani, pripadne video s blijicim Hasselhoffem, herci jsou docela sympataci a do toho neustale duni nejaka docela chytlava hudba. Takze kdyz to porovnam s parodiema z poslednich let, vychazi mi solidni nadprumer, lepsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Řeknu jí to citlivě. Vaše matka zemřela a nebyla jste přijata. Další." Scary Movie namlsaní Wayansové se pustili do další parodie, která si tentokrát vybrala za terč tančící a zpívající studenty s vesměs čokoládovými problémy. Těm moc nerozumím a ani mě to příliš nebavilo, ale na nedostatek hlášek si nemohu stěžovat ("A co teď? - Teď ze mě vyndej ten kolík."), i když se jejich spektrum pohybovalo v rozmezí od špetky geniálna do hromady fekálu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady otřesných současných parodií, kterou se bratří Wayansové řadí po bok Friedberga a Seltzera. Pravda, sem tam se aspoň objeví celkem vtipná scéna (celkem asi 3), ale ty jsou okamžitě přebity tím dementním zbytkem, ve kterých figuruje humor typu neustálého padání a narážení do něčeho, tancování hodně tlustejch a nechutnejch lidí a špatnýho parodování filmů či celebrit. Ach jo,kdy už bude těmhle debilním filmům konec? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších parodií, která je dělaná v trochu odlišném stylu, než jsem zvyklý. Téma, ani hlavní herecká dvojce nenadchla, takže je z toho jen průměrná podívaná. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Choreografie 6/10/// +skvělá hudba, bratři Wayansové to znovu rozjeli, výborná parodie a zábava, není to tak nechutné jak by člověk čekal -mohla být propracovanější choreografie, která je tady skoro až na posledním místě/// V hlavní roli Nežádej svůj poslední tanec, doplněn parodií na Muzikál ze Střední a Hairspray. Pozornému divákovi neujde Superman a Stmívání. Jo je pravdou, že kdo má nakoukáno má zároveň i vyhráno a bude se dobře bavit. Podmínkou je i to, že musíte mít v oblibě filmy od této bratrské rodinky. Plus jestli že máte rádi taneční filmy budete z tohoto snímku nadšeni. Je dobře, že někdo udělal parodii na tento žánr. Už dost bylo těch hororových, tohle bylo příjemné osvěžení. Chvílemi jsem se opravdu hodně smál. Konečně film na který jsem se dlouho těšil a ke všemu se povedl./// Celkem 76%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle parodie od bratrů Wayansů sází na to, že je tak moc "cool", až se jí to nevyplatí. Tentokrát si bere na mušku především známé taneční filmy, jako například Let´s dance, Nežádej svůj poslední tanec, High School Musical nebo Flashdance. Nezůstanou však ušetřeni ani oskarový Ray (to se povedlo) nebo fenomén Stmívání (to se nepovedlo). Celkově je to až moc přeplácané a zmíněné taneční filmy nenabízejí až tak výraznou látku pro kvalitní parodii, a tak film nezřídka působí chaoticky a často musí mít divák opravdu důkladně "nakoukáno" aby pochopil, co se právě paroduje. A i tak mnohdy nebylo moc zřejmé, jaký film byl parodován. Wayansovi ani tentokrát nikoho moc nešetří a chrlí vtipy kulometnou kadencí, ale ty bohužel většinou cíl, kterým měla být divákova bránice, zasáhnou jen zřídka, protože většina parodovaných filmů je parodována spíše násilnou až místy nesnesitelně trapnou formou. Doslova utrpením jsou pěvecká čísla, která ani moc do daného konceptu nezapadají. Wayansovi jsou naopak silnější v momentech, kdy střílí do vlastních řad a přidávají vtipy, které se nevztahují k parodovaným filmům, ale třeba se týkají celebrit, potažmo jejich hereckých kvalit (Jessica Simpson to se svým filmem Rande měsíce nemilosrdně schytá). Nečekaným trumfem se ukázala být nepříliš známá Shoshana Bush v titulní roli, která dělá co může, aby diváka zaujala a její taneční číslo u tyče je jedním z vrcholů filmu. Téhle parodii však chybí hlavně větší propracovanost gagů, protože většina z nich je naprosto trapná, ale hlavně je to orientované až moc na černošské publikum. Ale právě takové to bratři Wayansovi chtěli mít. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem snímek (respektive asi poslední hodinku z něho) viděl v silně podnapilém stavu, když nebyl lepší plán na večer a v omezených podmínkách byl shledán tím nejlepším, co tehdy běželo v televizi. Moc se mi tenkrát (asi 14 dní zpět v čase) líbil. Pobavil jsem se u toho dost. Rozhodně však neberu csfd.cz, tenhle super portál, na lehkou váhu, takže mi bylo blbé napálit sem 5*. Navíc, když je dávám tak zřídka. Rozhodl jsem se zhlédnutí opakovat v nealkoholickém stavu. To se mi úplně nepodařilo, ale přiblížil jsem se tomu, takže třetí projekce není v plánu. Film se mi líbil o poznání méně. Dokonce o tolik méně, že by se dalo vlastně konstatovat, že se mi nelíbil vůbec. S ohledem na to, že nechci vypadat jako nějaký rasista, ba dokonce bych měl nerad spor s negerskou rodinou Wayensových, tak hodnocení trošičku přidám. Navíc Marlona má docela rád, neboť je to zdatný scénárista a v určitém typu filmů i perfektní herec. Jednotlivá zhlédnutí tak nějak zvláště zprůměruji. Pokud nejste feťáci nebo alkoholici, kteří už mají pouze jeden stav, tak silně doporučuji se jako střízlivý na film nedívat. Je to hrozná blbost s jedním až třemi světlými momenty a zbytkem nudy a hnusu. Nejhorší jsou hudební čísla a na nich hlavně ta odporná hudba. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Paródia, ktorá si usiera z High School Musical a kopec iných somarín a nešetrí ani Hollywoodske hviezdy a hviezdičky získava u mňa tak akosi podvedome plusové body. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velké zklamání, už od začátku a prvního tance mi to přišlo dost trapný a nevtipný. Nemám rád moc taneční filmy a tuhle parodii jsem moc nepochopil. Vtipné scény mi přišly dost nevtipné. A každej pokus o gag byl zabit. Našel jsem tu jednu jedinou vtipnou scénu. Naneštěstí se Wayansové vyvarovaly nechutných scén takže aspon že tak. Ale i tak se jedná o slabotu která se nevyrovná ani kouskem Scary movie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mezi tou hromadou fekálních a rasistických fórů se objevily dva skutečně dobré, nefekální a nerasistické vtipy. Alternativní konec, uvedený jen jako bonus na DVD, se mi taky líbil víc, jak celý film. Na víc jak hvězdu to ale nedá. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/desnej-dupak.html --- Parodie na taneční filmy z dílny tvůrců Scary Movie, Někdo to rád blond nebo Pidihajzlík... Na tento styl humoru prostě musíte mít náturu. Rodinný klan Wayansů se rozhodl zparodovat, co se dá, řečeno jejich slovy 'žánry za zenitem, které se samy o sobě už stávají parodiemi'. Tentokrát se vrhl na taneční filmy, avšak neodpustil si zparodovat třeba i Stmívání, Juno, a pár dalších fláků, plus pár v USA známých postav showbyznysu, ale u nás prakticky neznámých (s výjimkou Raye Charlese). Vtipy jsou skutečně hrubozrnné, ve velké většině fekální (tanečník si políbí p..del, třptivé koule, učitelka tance, co umí zpívat break pysky u přirození apod.), ale se tam se jeden či dva dobré a nefekální vtipy také objeví. Plus vtipy v obraze (na zdi visí plakát na Scary Movie 40 se sloganem: No Wayans. No Fun. No Laughs.) A protože Wayansovi jsou Afroameričané, dojde i na rasisticky motivované vtípky, např. o utlačované bílé menšině dívek na školách. Naštěstí to celé bez titulků trvá chabě přes hodinu (jen samotné titulky zaberou 10 minut), děj není podstatný, a pokud jde o závěr s taneční soutěží, ten vystřižený, uvedený jen v bonusech, má stokrát větší grády, jako by ho točil někdo jiný. Bonusy tedy nabízejí film o filmu (20:25), taneční scény (2:24), pět vystřižených scén včetně alternativního konce (8:02) - to vše s CZ titulky a trailer (1:36). ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Klasická ujetá komedie přesně ve stylu všech těch scary movie a cokoli dalšího movie, akorát teda i přes prvoplánové a primitivní vtipy je to docela i zábavné. Hlavně tomu asi pomohlo, že tohleto znovu dělali Wayansové, kteří si na parodiích udělali celou svou rodinnou kariéru, takže už se asi díky letitým zkušenostem mohli vyvarovat nějakých úplných trapasů. Není v tom ani stopové množství čehokoli inteligentního, ale i tak to funguje. Navíc když člověk zná nějaký taneční filmy, tak o to víc potěší třeba vtip s rozcvičkou nebo song začínající v jídelně a nebo "tanec z klubu" v závěru filmu. Ještě ke všemu to tu má navíc obzvlášť zábavnou postavu gangstera Meďánka :). Takže jeto hovadina, ale zábavná hovadina :). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wayansova rodina sice není zárukou opravdu kvalitní podívané, ale občas se s nimi nejeden divák i docela slušně nasměje. Což už jim samo o sobě dává v mém případě zelenou. Už jsem od nich nebo s nimi pár filmů viděl a ve většině případů se to dalo bez větších obtíží přežít. Tady se objevila snad většina jejich klanu, no a pořádně to rozbalili. Hlavně co se hudebních čísel týká. Ten jejich místy až přiteplený humor, sebe rasistické urážky a dvojsmysly mi sice nejsou občas zrovna moc po chuti, ale dá se to překousnout. Trapnost a humorné situace jsou tu rovnoměrně rozložené – parodování tanečních kousků jim šlo rozhodně lépe, než tomu bylo v případě Pár nenormálních aktivit. Možná to bylo i tím, že mě zdejší děj bavil víc. Nejlepší byla ta černoška s mimčem a učitelka tance s velkými pysky a peprnými urážkami studentek…50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Wayans brothers sice trochu ve slabší formě, ale alespoň ukázali další členy rodiny. Taneční a muzikálové filmy, z nichž si tento dělá prdel, mi vůbec nic neříkají, ale i tak jsem se často zasmál, jako vždy, nejvíce u vtipů utahující si z rasové segregace a uzavřenosti ("Sakra černí...., "Sakra, bílí....)". A beatboxující vagina učitelky tance je fakt úchylárna. Pokud vás baví tanec, hip hop, gangsta negři a aura středoškolské "bez"starostnosti, bude vás to bavit i když vám humor filmu nic neřekne. Wayans rulezzzzzz! 3,5* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kolik Wayansů je moc Wayansů? Tuhle rodinku fakt miluju, Shawn a Marlon jsou ikonami tohohle žánru a když se sejde celá rodina v jednom filmu, je to teda bizár. Na kultovní parodie to kvalitou nedosahuje a humor sám o sobě je tak na hranici trapnosti, ale pár momentů film jistě měl a cokoliv, co si bere do huby High school musical nebo Stmívání má u mě zelenou. Dalo se. ()

Reklama

Reklama