Umírající detektiv (TV film)

• Velká Británie

Memoirs of Sherlock Holmes, The: Dying Detective

Krimi / Mysteriózní

Velká Británie, 1994, 50 min

Sarah Hellings

No tak tohle mi misty spis pripominalo komedii, navic se tady nedeje ani zadny patrani a Sherlock, kdyby nevymyslel jednu ochcavku, tak by ani nic nevyresil. Navic dej je prvnich 30 minut zbytecne rozvlacnej a Brett tu vypada jak Dracula, ale porad to neni nic oproti tomu, jak se vymodi na konci. Nicmene i pres vsechny tyhle nedostatky jsem se docela bavil.(22.11.2008)

Oproti povídce je tam přidáno docela dost navíc. Jeremy Brett opravdu nevypadá moc dobře i když hraje zdravého Holmese, ale na hereckém umění mu to neubralo. Jeho výkon je možná jeden z nejlepších z těch dílů, co jsem měl možnost vidět. Jo a jinak mě teda nemocnej Holmes nepřipomínal Drákulu, ale spíš Alice Coopera :-)))(13.9.2010)

Ale tie 4* su LTT.(16.3.2009)

Kam zmizela hrůzná atmosféra povídky? Bretta asi ani nemuseli moc maskovat.(6.10.2010)

Z Doylových povídek jedna z mých nej. I filmová podoba není špatná, jen pan Brett už na tom nebyl moc dobře, no, aspoň mu nedělalo problém zahrát nemocného Holmese.(14.2.2009)

Ten Brett vypadá neuvěřitelně špatně, až mě z toho mrazilo v zádech. Nemoc tady už pokročila. Jinak povídka je děsivá a nejinak je tomu i tady, i když až od druhé poloviny. Je tady dost změn, většina věcí je přidaných, ale vůbec to není na škodu. Jinak i do této povídky autoři vložili vtip, je tu vtipná scéna, kdy paní Hudsonová donáší Sherlockovi poštu. Záporák je velmi dobře obsazen. Povídka je ze Sherlockova cyklu jedna z těch nej a tahle epizoda je děsivá už jen z toho, když vidíte chudáka Jeremyho a to, jak blouzní... Opravdu výtečný díl. Ale ve Zlatém skřipci už vypadal aspoň o něco lépe. 100%.(2.2.2012)