Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdepak, Clinta Eastwooda si musím pamatovat jedině jako poručíka Morris Schafferra z dokonalého Where Eagles Dare a nikoliv jako seržanta Toma Highwaye z tohohle (u mě) docela propadáku. Jako parodie je to místy dobrý, ale jestli to Clint coby režisér myslel vážně, tak potěš koště.___ Příběh muže, který prožívá svůj velký a nesnadný comeback? Proč ne, sice už to tu bylo mockrát (a ještě bude, vděčné to téma), ale tímhle způsobem ne! Zbrojní seržant Highway je válečný veterán - mariňák, a s tím v podstatě propluje celým filmem. Jeho současné hrdinství je maximálně tak rafinovaná volba triček na ranní rozcvičku s mužstvem. Místy jsou dialogy hodně stupidní, především celou postavu jeho exmanželky a části scénáře s tím související bych škrtnul. Scénář vůbec se mi moc nepozdává, připadá mi (v kontextu jiných filmů pana Eastwooda) poměrně hodně nezvládnutý a jaksi uměle natahovaný.___ Je pravda, že se ve filmu dočkáme mnoha vtipnějších hlášek, ale i na ty musí být vhodná nálada. Clint doby seržant si dělá legraci úplně ze všeho a nejvíc z homosexuálů, do kterých si všichni vytrvale navzájem nadávají. S trochou nadsázky by se film dal dokonce označit jako antiteploušský, protože chvílemi už to bylo s těmi vtipy na čtyřprocentní minoritu až moc přehnané. "Napijem se na Johnsona a na všechny kousky, co jsme z něho nenašli." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $42,724,017Tržby Celosvetovo $79,000,000║ Hláškujúci Eastwood je výborný len škoda že sa to postupom času premení len na reklamu na skvelú americkú armádu, ktorá z blata urobí skvelých chlapov, konflikt v Grenade je tak trošku povrchná hračička, nemá to ten správny náboj. /60%/ ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood♥ je zřejmě jediným chlapem na světě, kterého bych po večeru plném jedovatostí, vulgarit a sexistických narážek označila za výborného společníka... a ač se k jeho Heartbreak Ridge až tak bezvýhradně nestavím, svoje jsem si, obzvlášť v první půli, rozhodně užila a v té druhé se určitě neurazila. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ultradrsné hlášky a ultradrsný Clint Eastwood. Tahle ultradrsná kombinace mi patrně měla k obveselení stačit - ale tentokrát jí to nějak nevyšlo. Správný mariňák musí umět improvizovat - tom není sporu. Není od věci, pokud si tuhle praktickou dovednost osvojí i režisér, herci a spolu s nimi celý filmový štáb. Leč divák by neměl mít pocit, že se od první do poslední minuty nejedná o nic jiného nežli o jednu velkou - a ne zrovna profesionální improvizaci, která vyvrcholí při závěrečné vojenské operaci. Taktéž zbrojní seržant Thomas Highway v podání Clinta Eastwooda mě nijak přehnaně neoslovil, neboť jeho zřejmé potěšení z osobní účasti v nejrůznějších válečných konfliktech je mi cizí ... bez ohledu na to, jak vážně (nebo nevážně) je míněno. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Když je ve 35. minutě nastoupena četa před Highwayem (Clint Eastwood), tak k ní přichází voják s ručníkem kolem pasu. Kolem čety ale projde o mnoho později, než by ve skutečnosti měl. (Duoscop)
  • Clint Eastwood v tomto filmu ztvárnil seržanta Highwaye, kterého sám popsal těmito slovy: „Zoufale se snaží dát ve svém životě vše do pořádku, ale je tím určitým typem člověka, který toho není schopen nějakým obvyklým konvenčním způsobem. Nepatří totiž do generace měkkot.“ (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama