Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood♥ je zřejmě jediným chlapem na světě, kterého bych po večeru plném jedovatostí, vulgarit a sexistických narážek označila za výborného společníka... a ač se k jeho Heartbreak Ridge až tak bezvýhradně nestavím, svoje jsem si, obzvlášť v první půli, rozhodně užila a v té druhé se určitě neurazila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clintův úvod jako z partesu, kdy sedí ve vězení a vypráví spoluvězňům své zážitky. "Šoustám už tolik let. Nejlíp jsem si zašukal v Da Nangu. Holky byly prohlížený denně. A my šukali bezpečně, spořádaně, profesionálně a po vojensku. Do tý doby, než nějakej pičus napsal domů mamince, že si v Jižním Vietnamu zavrzal. Pěkně to rozmázli. Výbor kongresmanů, jeden kripl vedle druhýho, který v životě nebyli v armádě, oznámili námořní pěchotě, že jim ruší opušťáky. A my na to zareagovali po našem. Zasalutovali jsme, udělali čelem vzad a poklusem jsme se vrátili do místního bordelu, kde jsme chytili kapavku a filcky... a nepěknej vztah k něžnýmu pohlaví." Hlášky 100%, akce 50%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $42,724,017Tržby Celosvetovo $79,000,000║ Hláškujúci Eastwood je výborný len škoda že sa to postupom času premení len na reklamu na skvelú americkú armádu, ktorá z blata urobí skvelých chlapov, konflikt v Grenade je tak trošku povrchná hračička, nemá to ten správny náboj. /60%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Najmä koncept filmu, ktorého záver znehodnotil dobré dojmy, bol pomerne veľkým prešľapom. Prvé dve tretiny filmu - skvelá zábava, Eastwoodov seržant Highway bol na neudržanie, charakteristický bol hlavne ostrý a urážlivý humor bez rešpektu voči pravidlám, až som mal miestami pocit, že to celé smeruje k paródii vojenského výcviku. V závere sa to však celé mení v amerikanizmus najhrubšieho zrna a reklamu americkej armády. Keď som si to premietol spätne, tak si to viem predstaviť ako súčasť nejakého prvoplánového proma, ktoré si však nezachovalo žiadnu dôstojnosť. Záverečné bojové scény sú titiž natoľko primitívne a naivné, že aj totálny pacifista by vedel posúdiť ich nulovú hodnovernosť. Keby to nebolo také do-očí-bijúce, tak by bol môj postoj trošku benevolentnejší, ale po tom skvelom úvode, pretože ten sa tvári ako výsmech vojenskej mašinérii a potom facka. Škoda. 75%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá polka a výcvik "lenivých" mariňákov trošku pripomenul Full Metal Jacket, potom avšak všetko zapadne do takého priemeru a jediné čo stoji za pozeranie je Clint Eastwood a jeho sarkastické hlášky, ktoré nemajú chybu, ale sú veľmi drsné. Vedia však veľmi pobaviť, hlavne scénka, keď jeden z mariňákov behá dokola. Tento film má za úlohu hovoriť sproste. Ak sa chcete pridať do partie sprosťákov a predbiehať sa v sprostých výrazoch, potom si ho určite zožeňte ako výučbové DVD. Je však jasné, že Clint nakrútil už aj ďaleko lepšie filmy. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Clint Eastwood v tomto filmu ztvárnil seržanta Highwaye, kterého sám popsal těmito slovy: „Zoufale se snaží dát ve svém životě vše do pořádku, ale je tím určitým typem člověka, který toho není schopen nějakým obvyklým konvenčním způsobem. Nepatří totiž do generace měkkot.“ (ClintEastwood)
  • Kubánské obrněné transportéry, které útočí na na četu americké pěchoty, jsou BRDM-2. (Horryx)

Reklama

Reklama