Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Recenze (242)

Matty 

všechny recenze uživatele

Partička drsných bijců se přepraví na jakýsi ostrov, kde se každý z nich zúčastní jedné či více bitek, aby se ten nejlepší (samozřejmě Bruce) promlátil přes homologickou řadu padouchů k padouchovi největšímu, kterému je povoleno způsobit našemu statečnému rekovi dokonce i nějaký ten škrábanec. Téměř totožným námětem disponuje o dvaadvacet let mladší Mortal Kombat, u kterého jsem se bavil o více nežli dvaadvacet procent více. Drak je neskutečně nenápaditě zrežírován, chybí mu tempo, chybí mu gradace, vleče se jako ten nejpomalejší film od Bergmana a přitom jde pořád, považte, o akční snímek. Příběh je stupidní až hanba a ani ty souboje, základní ingredience každého poctivého kung-fu, za moc nestojí. Pořádnou ránu nikdo neschytá, jde spíše jenom o takové „oťukávání“, pouze hodně vzdáleně připomínající dojem z reálného úderu do solaru. 40% Zajímavé komentáře: Amarcord_1, Jindros ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu určitě jedinečná záležitost. Osobně si ale myslím, že filmy Jackieho Chana, na kterých jsem v devadesátých letech vyrůstal, jsou ale pořád o stupeň lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $850,000Tržby USA $25,000,000Tržby Celosvetovo $90,000,000Bruce Lee v plnej paráde, v tomto prípade mi ale chýbajú odľahčenejšie scény potom by to bolo možno znesiteľnejšie a určite aj zábavnejšie ako to bolu vo filme Cesta draka, keď sa to bere vo vážnom duchu nie je to úplne ono. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee pro mě nikdy nebyl herec, ale mistr bojových umění. Sledovat ho je pro mě víc než koukat na nějakou hvězdu, jak předvádí oscarový výkon. Škoda, že Bruce žil v době, kdy se všechno dělalo trochu jinak než dnes. Některé scény už nejsou tak působivé, boje nejsou tak dech beroucí, jeho chvaty nejsou neznámé a on sám už je tak velkou legendou, že i bez jeho filmů každý ví co uměl. Pravdou také zůstává, že jeho filmy jsou naprosto pitomé a přímočaré, ale to v jeho případě není tolik naškodu, ale je docela hloupé se 20 minut nudit a čekat na první chvaty.Je to ďábel v podobě člověka, co bohužel shořel příliš brzo než, aby vytvořil nějaký nezapomenutelný snímek, na který se budou lidé dívat i po 20ceti letech a nebudou se ani chvíli smát či nudit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt zábavnej Bruce. Kňučí, kope, zabíjí. Škoda vedlejších postav co uměj kulový a fakt jsem nepochopil proč padouch s nasazující pazourou vězní kupu "přístavních opilců" v kobkách. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno moc souboju tam teda nebylo, cekal jsem, ze to bude nejakej vetsi masakr. Z Bruceovo filmum tohle patri spis k prumeru, ale precejen ty 4* si zaslouzi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Poslední film předčasně zesnulého mistra bojových umění Bruce Lee se stal základní ikonou pro akční film, zejména pro filmy s bojovou tématikou.. Při sledování tohoto filmu se i dnes tají dech před choreografií soubojů, které jsou jasně jedna po druhé detailně propracované a naplánované. Mistr Lee zde ukazuje západu i východu, jak má vypadat kvalitní film s bojovým uměním. Pro milovníky bojového umění klasika a povinost. Z hlediska filmu jako takového jde o jednoduchý akčňák ala James Bond, kde se Lee vydává na ostrov vyřešit pár problémů s místním mafiánem. Herecké výkony jsou zcela průměrné, ne li špatné. Ale to lze filmu jistě odpustit, protože nebyl vytvořen pro zážitek jiný, než zážitek z akčních scén a ty jsou na tak profesionální úrovni, že se jim i dnes v žánru bojových filmů těžko něco vyrovná. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů s Leem. Předvádí komplexnost své osobnosti a neuvěřitelnou sílu a rychlost vzhledem ke své váze. Absolutně neskutečné je téměř dekapitační nahulení roundhousovým kickem s charakteristickým zvukovým projevem. Všechny ty grimasy, křik, postoje, držení rukou, poskoky, to prostě Leemu nikdo neodpáře, patří to k němu stejně jako mamutí kozy k Bolo Yeungovi... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou mohu říct, že Enter the Dragon je tak trochu "James Bond meets Mortal kombat". Máme tady Bruce Lee v utajení nasazeného do ukryté bojové základny, ale naštěstí místo zdlouhavého plížení se stínem je ve středu dění turnaj nejlepších bojovníků světa (asi). Někteří se Brucovému kvílení a pištění při každém úderu možná budou smát, ale bojový skill mu upřít nelze, je to zkrátka kung-fu legenda v akci... Tempo je však na akční film pomalé, veškeré dění je sice nesrovnatelně stravitelnější než stupidní a nudná Cesta draka (beze srandy, tento film je o třídu výše!), ale stále se nejedná o nic, čím bych se dokázal pobavit znovu. Navíc ani kamera v řadě scénách není zdaleka ideální. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej film založenej jenom na soubojich, na příběh se tady nebere moc ohled a taky podle toho je jednoduchej a přímočarej, jako vždy se jedná o nějakou pomstu atd., ale ani ta tady neni moc dobrá, v podstate to Bruce vyřídí během dvou minut a už se jen čeká na finalni bitku, která taky neni moc zvládnutá a je dost chaotická. Jediným kladem tohohle filmu je pár soubojů, který jsou dobře udělaný, v tom smyslu že vypadaj opravdově a jsou svižný, dokonce i ty ve kterých neni Bruce Lee. S nim je to samozřejmě ještě zajímavější a zase ukázal že je pekelně rychlej, ale to jeho pištění a houkání mi už šlo na nervy, ale aspoň je všude rozeznatelnej, když už nic jinýho ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Prostě další z těch kung-fu hovadin, které mě naposled bavily, když mi bylo čtrnáct. Jediné co mě zaujalo, byl souboj v zrcadlové místnosti. Ještě jednu věc bych rád věděl - proč se ve všech těhle filmech musí při každém úderu pěstí ozvat rána jako když prásknete bičem?! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Zdá se mi to, nebo je to bondovka... akorát s Brucem? V tom smyslu, že je to dost badass, nebo strašně legrační, podle toho, jak se na to díváte. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obecně vzato je název situací, která nastává zhruba před půlnocí u hostů náleven, ale v tomto případě se jedná o poslední kung-fu melu taťky Brandona Leeho - bezmezně uctívanou v období, kdy jsme si pokládali (doufám, že napůl v žertu) otázky, jestli maník, co čtyři roky dělá karate, zmlátí někoho, kdo šest let dělá jiu-jitsu.. Teď jsem však vyrostl, zavřel oči a ejhle… ocitnul jsem se v pavilonu vřešťanů a když jsem je otevřel, nebyl dojem o moc lepší.. Z úcty ke jménu a bojovým schopnostem hlavního představitele dávám tři hvězdy, ale sjíždět jeho filmografii dále nehodlám - to spíš bude Bolo Yeung dělat reklamu na Wonderbra.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bez nostalgické clony mi přijde Bruceův uřvaný opo styl strašně legrační, ale to nic nemění na tom, že je závěrečných 30 minut, vrcholících geniálním střetem v zrcadlové místnosti, naprosto famózních. Jen mě mrzí ta úvodní hodina, táhnoucí se prakticky od nikud nikam. Těmihle vatovými vycpávkami jsou holt východní řezničiny (neblaze) proslulé. 7/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit osobnost a um Bruce Lee, tak bych rozhodně neváhala s hodnocením nejvyšším. Drak přichází je prvním filmem, který jsem s tímto legendárním člověkem zhlédla. Vysoké hodnocení však nemohu udělit příběhu. Ten mi přišel místy nezáživný až plytký, a zde, hodně diskutovatelná závěrečná scéna v zrcadlové místnosti, mi také nepřišla natolik úchvatná, aby si vysloužila mou vysokou pozornost. Bruce má na svém kontě slušný počet filmů, v nichž předváděl své mistrovské kousky, a já věřím, že si mezi nimi jednou najdu ten, na který nikdy nezapomenu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Brucom Leem v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o skvelom bojovníkovi, ktorý je požiadaný vládnou organizáciou, aby sa zúčastnil turnaja v bojových umeniach, ktorý sa pravidelne koná na ostrove ovládaným vplyvným zločincom, pričom má za úlohu ho zastaviť, pretože sa venuje rôznym zločinným činnostiam. A keďže bojovník má na to aj osobné dôvody, úlohu prijme a urobí všetko preto, aby zločincov zastavil. Spracovanie nie je zlé, ale je skôr sklamaním. Táto zápletka má v rámci žánru veľký potenciál, nájde sa tu bojový turnaj, motív pomsty, hľadanie dôkazov medzi množstvom strážcov a podobne, takže priestoru pre výborný akčný film je tu mnoho, lenže prvá polovica má príliš pomalé tempo a viacero zbytočných scén, hlavne tie flashbacky niekoľkých bojovníkov, ktoré aj tak majú nejaký význam len pri hlavnom hrdinovi, ale pri zvyšných dvoch sú nielen zbytočné, ale aj nanajvýš nezaujímavé, no celkovo mi prvá polovica moc nesadla, aj keď zase nič výrazne zlé to nie je. Ale potom sa to už slušne rozbehne, síce stále sa občas nájde niečo, bez čoho by som sa kľudne obišiel, ale už sa je na čo pozerať a záverečná dvadsaťminútovka je už až na jednu situáciu výborná. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Na moje prekvapenie samotných turnajových zápasov tu až tak moc nie je, ale tých pár poteší, no viac mi aj tak sadli tie mnohé situácie, v ktorých hlavný hrdina zneškodní nejakého radového strážnika na minimum dotykov a tých je v druhej polovici celkom dosť. Najviac sa mi páči súboj Leeho s Američanom, s ktorým mal osobné účty a celé finále s výnimkou časti v zrkadlovej miestnosti, to ma už moc nebavilo. Herecké obsadenie je na tom dobre, ako vždy výborný Bruce Lee, bavil ma aj John Saxon a dobrí záporáci, obzvlášť Bolo Yeung. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu filmu tej doby až prekvapivo kvalitné, tu nemám väčší problém. Drak prichádza pôsobí zo všetkých Leeho filmov najprofesionálnejšie, či už príbehom, lokáciami, postavami a aj réžiou, ale aj tak mi viac sadla napríklad Cesta draka, ktorá je omnoho zábavnejšia a aj Veľký šéf sa mi páči viac. Ale aj tak je to slušný akčný film, ktorý sa minimálne kvôli akcii určite oplatí pozrieť. 64% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na tyhle filmy člověk opravdu nekouká kvůli scénáři nebo hereckým výkonům, to by musel vyletět z kůže. Jestliže je tohle poslední dokončený film Bruce Leeho, tak musím konstatovat, že za svou hereckou kariéru se naučil smát, mračit, tvářit se jako borec a jako psychopat. Pokud jde o samotný boj, tak Bruce Leeho si ho pořádně užijeme až tak v poslední třetině filmu. Na očekávané střetnutí Bruce-Bolo k mému velkému zklamání nedošlo a závěrečný souboj s největším padouchem to věru nenapravil. Dějově pak film zachraňují dvě kladné vedlejší postavy, které ostatně také nebojují špatně. Nakonec Kung-fu je ve filmu na slušné úrovni, a i když klasicky zvukově stylizované, je to jediná věc, díky které se na film dá dívat. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film s Bruce Leem som videl strasne davno na jednej z nemeckych stanic a jedine, co mi zostalo v spomienkach bola bitka medzi zrkadlami, ktoru som si teraz mohol konecne zopakovat. Dnes uz tie zazitky z tychto starsich bojovych filmov nie su take, ako boli vtedy, ked som mal 12 rokov, ale stale si rad z nostalgie obcas pozriem nieco podobne. V tomto filme ma prekvapila mala uloha Bola Yeunga, ktoreho si pamätam z DVOJITEHO ZASAHU (1991) kde hadzal tazke sudy na Van Damma, alebo nebezpecneho vraha z TYGRICH SPAROV (1992), avsak Jackieho Chana som si nikde nevsimol... 07.11.2009 _______ Bruce Lee - (Lee) +++ John Saxon - (Roper) +++ Kien Shih - (Han) +++ Ahna Capri - (Tania) +++ Bolo Yeung - (Bolo) +++ Jim Kelly - (Williams) +++ Angela Mao - (Su Lin) +++ Robert Wall - (Oharra) +++ Jackie Chan - (Bitkár vo väznici) +++ Produkcia: Bruce Lee +++ Hudba: Lalo Schifrin +++ ()

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama