Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční Eastwoodův western. Ze začátku vás to ani nenapadne, ale časem vás trkne, že na tomto pistolníkovi není něco v pořádku. Každému to asi dojde někdy jindy. Clint přijíždí jako záhadný pistolník do malého městečka, kde začne dělat pořádky a velké změny. Má jim totiž pomoct ochránit město před bandity, které pustili z vězení. Ten si město rychle podmaní a každý skáče, jak on píská. bandité se blíží a atmosféra houstne. Podaří se jim útok odvrátit a kdo je vlastně on záhadný pistolník? Jinak to byla Clintova první režie westernu. "Nejsem pistolník." ()

classic 

všechny recenze uživatele

Epický úvod ako vystrihnutý z Leoneho slávnej trilógie,ktorá preslávila Clinta Eastwooda,aby nadviazal na Sergiovu geniálnu réžiu ,vytvára podobné zábery podľa svojho gusta ako režisér,ktorý ovláda presné pravidlá pre kompletný celok... Tulák prichádza do bohom zabudnutého mestečka,ktoré sa nazýva Lago,totálna diera,kde všetci obyvatelia sú z neho paf,aby urobil postupne poriadky s nimi,ktorých začne komandovať,lebo si ho najali na ochranu pred tromi exemplármi... Aby ho udržali,tak mu ponúkajú alternatívu,že má totálnu voľnosť,ako naloží s potrebnými silami v meste,t.j môže si skrátka robiť,čo sa mu zachce,ale obyvatelia začnú mať toho plné zuby,až jedného večera... Extrémne zvláštny western,ktorý sa mení ako počasie v apríli,že zo začiatku prichádza do mestečka ako cudzinec,ktorého vítajú pohľadmi,ktoré mi najskôr naznačili,že tento borec to tu nebude mať jednoduché,pohľady,ktoré kopírujú mentalitu Laga,aby Tulák dostal službu v podobe pitia Whiskey a kompletné oholenie,v tom je vyrušený,takpovediac vedľa rušenia spoznávajú miestni jeho prudkú vlastnosť,že strieľa na milimeter presne,a tak je pre nich ako stvorený... Chcel sa len zastaviť kvôli obyčajným banalitám...,ale Tulák je premenlivý,nedôveruje nikomu,okrem novo zvoleného šerifa,prcka,ktorý je hneď druhá obľúbená postava.Učí ich ako zaobchádzať so strelnými zbraňami,aby v záverečnej scéne vítali troch týpkov v HELL,kde toto mestečko už nikdy nebude také,aké bývalo a ešte k tomu atmosféra je ako z pekla komplet nafarbené na červeno,aj to tam bude tak vyzerať... Clint sa chcel trošku odlišovať od klasických westernov,a tak tento prípad určite odporúčam,lebo má šmrnc a intenzívnu šťavu. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný Eastwoodův western s takřka hororovou atmosférou. Minimálně poslední desetiminutovka a zejména scéna s bičem v plamenech westernový žánr hodně překračuje. Dočetl jsem se tu, že je jeho postava pěkný hajzl, já mu naopak fandil a jeho vypořádávání se s pokryteckou "morálkou" mě bavilo víc než jeho pistolnická kouzla. Po čertech skvělý film za pět prásknutí bičem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabý western na kterém si Clint Eastwood poprvé vyzkoušel jaké to je western režírovat a zároveň v něm i hrát. Na filmu je vidět, že se asi hodně učil od mistra Leoneho, se kterým natočil úspešnou "dollarovou" trilogii. I zde se setkáváme s bezejmenným "hrdinou", který se dostává do zapadlého městečná ve kterém se mu nedostane zrovna vřelého přijetí a hned po příjezdu už má na kontě tři mrtvoly. Avšak tentokrát není tento hrdina žádný sympaťák ale dalo by se říci, že to je svině a po chvíli si město doslova zotročí. Možná by ani nevadilo, že se této postavě nedají držet palce a víceméně mi bylo jedno jestli ho někdo sejme nebo ne ale film jako celek nedokáže ničím zaujmout. Vůbec tu není žádná westernová atmosféra podbarvená nějakou zajímavou hudbou a o akci se ani rozepisovat nebudu jelikož té je ve filmu naprosté minimum. Ale rozhodně Clintovi odpustím jelikož vím, že má na svém kontě o dost lepší filmy a to i ve westernovém žánru. Ale určitě měl dávat větší pozor když mu Leone vysvětloval jak se točí western. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Pro mne je to jasný důkaz toho, že Eastwood nezcepeněl na stará léta, ale že byl vždycky prachmizerný filmař. "Tulák" je křečovitá kopie Leoneho stylu s ještě křečovitější snahou o významový přesah a křečovitými postavami zahranými křečovitými herci. Dokonce i na tehdejší poměry se Clint předvedl jako sexistické hovádko - jediné dvě ženské postavy jsou víceméně lehce zvládnutelné, masochistické kurvičky, které slastně vzdychají, když je hrubou silou pokoří chlapák s alkoholovým dechem. Oceňuji závěrečné inferno, ale kromě toho to byla bída s nouzí. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • První western, který si Clint Eastwood i sám zrežíroval. (-bad-mad-wolf-)
  • Střih tohoto filmu byl proveden ve srubu na břehu jezera Mono. (Marek06)
  • Universal Pictures chtělo, aby se film natáčel ve studiu. Místo toho nechal Clint Eastwood (Cizinec) postavit celé město v poušti poblíž jezera Mono v kalifornských Sierras. Mnoho budov bylo kompletních a trojrozměrných, takže interiéry bylo možné natáčet přímo na místě. (Marek06)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama