Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný western režiséra a zároveň ako inak než aj hlavného predstaviteľa Clinta Eastwooda v jednej osobe. Koniec sa dal odhadnúť už v polovici, takže prekvapenie sa nekonalo. Ten koniec bol príliš rýchly. Hlavnú postavu bezmenného tuláka tu vytvoril herec Clint Eastwood. Používal tu rovnaký nezabudnuteľný kukuč ako u Harryho Callahana. Jednou ranou zlikviduje každého protivníka, ktorý buď nestačí ani vystreliť, alebo vystrieľa všetko, ale vedľa. Myslím si, že komentáre s nelichotivým hodnotením len potvrdzujú, že film nie je obyčajným príbehom z divokého západu. Diváci možno očakávajú plytký a jasný príbeh s čiernobielym dejom, ale to Tulák z šírych plání naozaj nie je. Pointa príbehu tak zostala zrejme mnohým divákom ukrytá. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční Eastwoodův western. Ze začátku vás to ani nenapadne, ale časem vás trkne, že na tomto pistolníkovi není něco v pořádku. Každému to asi dojde někdy jindy. Clint přijíždí jako záhadný pistolník do malého městečka, kde začne dělat pořádky a velké změny. Má jim totiž pomoct ochránit město před bandity, které pustili z vězení. Ten si město rychle podmaní a každý skáče, jak on píská. bandité se blíží a atmosféra houstne. Podaří se jim útok odvrátit a kdo je vlastně on záhadný pistolník? Jinak to byla Clintova první režie westernu. "Nejsem pistolník." ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Postava, která napochoduje do cizícho města, během patnácti minut v něm chladnokrevně zastřelí tři chlapíky, znásilní ženskou a pak se úplně v klidu ubytuje v místním hotelu, nemůže prostě mít jinou tvář než tu Clinta Eastwooda. Westerny vůbec nejsou mým šálkem kávy, jenže Clint mě vždycky donutí ho vypít a nepoblít se z něj. V závěru to navíc chytne lehce duchařský nádech a horrory já rád. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Znechuceni - tento bic se Klintovi fakt nepovedl - kwrdy je jak ranni erekce, drsny jak Martin Maxa. Od prvniho flashbacku je jasne, co se stalo, takze zbytek uz je nuda na sto honu. Od zacatku jsem premyslel, proc maji ty baraky tak krasnou novou neposkvrnenou studii cerstve opracovaneho dreva, proto me jejich natreni taky nijak nesokovalo - zkratka hnus ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Western s pointou, která z něj zpětně dělá lepší film. Když si po skončení filmu pustíte některé scény znovu, zjistíte, že se zde objevují rafinované jemné náznaky ( moc chytře odrežírované ) které malinko napovídají, ale jsou opravdu tak subtilní, že si troufám vsadit, že pointu nikdo z vás před koncem neodhadne. A že je docela mrazivá! Jinak se ovšem jedná spíše o rutinní záležitost ( scénář ). Eastwood zde ještě využívá svého leonovského období, některé hlášky jsou solidní, jiné ne a film má moc pomalé tempo. Nebýt toho pěkného závěru, bylo by to určitě za 3* a i takhle to je spíše 70%. Taky je to teprve druhý Eastwoodův režijní počin. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • První western, který si Clint Eastwood i sám zrežíroval. (-bad-mad-wolf-)
  • Poté, co bylo město Lago přejmenováno na „Hell“ (Peklo), Clint Eastwood (Cizinec) říkal hercům a štábu: „Jděte do pekla!“ (Marek06)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama