Reklama

Reklama

Vesmír

(seriál)
  • Česko Tajemství vesmíru (více)
USA, (2007–2015), 65 h 23 min (Minutáž: 43–89 min)

Hrají:

Erik Thompson (vypravěč), Michio Kaku, Brian Greene, Waleed Abdalati, Christopher McKay, Clifford V. Johnson, Lisa Kaltenegger, papež Benedikt XVI. (a.z.) (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(88)

Obsahy(1)

V celém vesmíru nenajdeme nic, co by se pohybovalo rychleji než světlo. Jeho paprsek cestuje rychlostí 300 tisíc kilometrů za sekundu a díky tomu dokáže třeba během jedné vteřiny hned sedmkrát oběhnout naši planetu. Kdyby se lidstvu podařilo tuto rychlost překonat, zřejmě by si splnilo jeden velký sen. Cestování časem ale zatím zůstává pouze přáním a nikdo nedokáže s jistotou říct, jestli to tak nebude napořád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

loki5 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočující dokument jakých jsou tuny. Díl o Hrozbě z vesmíru je otravný a v některých věcech dost scestný. Odkloňovat planetku pomocí gravitace vesmírné loďě :-D je jako zastavit rozběhlého slona tím že na něj hodíš hrst písku. Poslední dobou jsem dost alergický na všechny tyhle rádoby katastrofické scénáře a věty typu "Je jen otázkou času kdy se to stane " Ano pravděpodobnost je že se to už blíží tak za 100 - 200 tisíc let :-D. Od dokumentu čekám fakta místo podivných spekulací. Nyní jsem viděl další díl o hledání života a vody ve sluneční soustavě. A informace, že se se chystá projekt na vrtání v ledu na Europě. V současné době je problematické i vrtání do ledu na pólech. Představa, že by jsme měly vrtat několikakilometrovou díru do ledu ve více než 100 stupňovém mrazu na druhé straně sluneční soustavy pouze dálkově ovládanou sondou s tak 2 hodinovým zpoždění reakčního času je naprosto směšná a nereálná. Už jenom když se zamyslíte nad velikostí vrtacího stroje pro podobné účely asi těžko by ho tam cokoliv co budeme mít k dispozici v následujících 50 letech dopravilo. Nedej bůh aby bezpečně přistálo. A tady se mluví o roce 2014-15. Díl o temné hmotě a temné energii byl nicméně zajímavý byť trochu povrchní. ()

Aquarii 

všechny recenze uživatele

Epizoda Sex ve vesmíru mě velmi pobavila. Nejde o to, že myslí i na sex ve vesmíru, který se těžko dá provést, ale i na těhotenství a porod. Což je logicky úplně zcestné. Zčásti to v dokumentu vysvětlují, ale nechápu, proč utrácet nehorázný sumy za výzkumy, zda se dá sexovat nebo zda se narodí zdravé dítě, počaté ve vesmíru nebo jen porozené ve vesmíru. Fakt ťuk ťuk na čelo některým vesmírným nadšencům.... ()

Reklama

Dharter 

všechny recenze uživatele

Tak určitě je potřeba říct, že je tenhle seriál určen pro diváky, kteří o Vesmíru nic neví. Pro totální nováčky. A to je dost problém. Protože když se 3× autoři vrátí k něčemu, co už vysvětlili, možná to sice někomu pomůže v orientaci, ale je to nepřijatelné, protože já nejsem ovčanský Američan - já tohle nechci. V seriálu byla epizoda o příletu komety v roce 2012; kde to jsme? Z hlupáka se musí udělat meritokratista, a ne naopak - sluha pro sionistické plutokraty. _ _ _ Nejlepší epizody: Cosmic Apocalypse (s02e18); Dark Matter/Dark Energy (s02e06); Unexplained Mysteries (s02e11); Biggest Things in Space (s02e16); Beyond the Big Bang (s01e14). ✔ ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Výborný populárně-naučný seriál zaměřující se na vesmír. Jeho hlavní nevýhoda spočívá paradoxně ve velkém počtu epizod. Tak se stane, že některé věci vám zopakují více než jednou. I když se říká, že opakování je matka moudrosti, tak desáté opakování začne být otravné. Některé díly jsou povedené, jiné jsou méně zajímavé, ale jako komplet je The Universe povedený dokumentární seriál. ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaný dokument, jehož největším mínusem je neustálé opakování toho, co už bylo řečeno (v rámci jediného dílu). Holt natočeno pro americké televize, kde je co 5 minut čtvrthodinová reklama a Amíci cestou do lednice zapomenou co že to ten Měsíc je a proto se jim to musí zopakovat. Jakmile však dokument dává Česká televize a díly jsou v celku, působí to až trochu komicky... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V seriáli často vystupuje astrofyzička Amy Mainzer z NASA. (Autogram)

Reklama

Reklama