Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

tron 

všechny recenze uživatele

Po hereckej stránke je Bruce bezradný a ostatní afektovaní, a nezachraňuje to ani riedky scenár o dvoch na život a na smrť znepriatelených školách bojového umenia. Zato je ale Lee nekompromisný pomstiteľ a svojich súperov nezosmiešni, ale zabije a zavesí na pouličnú lampu. Ako ukážka toho, o čo mu ako hercovi išlo, je to viac než postačujúce. Nepripomínala vám posledná scéna z o tri roky staršieho Butcha a Sundancea Každopádne, ázijské bojové filmy  nie sú moja šálka kávy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je legenda žánru, tudíž téměř vše, co natočil, je parádní podívanou pro fanoušky martial arts filmů. Pěst plná hněvu je klasickým příběhem o tom, jak mezi sebou soupeří dvě školy bojových umění - tentokráte japonská a čínská - přičemž ta cizopasná se neštítí ničeho a je třeba pěkně naštvaných pěstí Bruce Lee. Choreografie soubojů jsou tradičně vynikající, hudba solidní a herecké výkony hlavního hrdiny velmi potěšující. Závěrečná scéna je pak jakýmsi odkazem na Butche Cassidyho a Sundance Kida, což dodává celému filmu trochu působivější nádech. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlépe hodnocený  film jednoho z nejtalentovanějších kopáčů všech dob a jeden z vůbec prvních, který jsem v dávných dobách videa a jednohlasého dabingu pod názvem Zběsilá pěst viděl.   Povedený začátek s provazci deště na pohřbu prakticky vzápětí Lo Wei pohřbí ve schematickém a de facto nesmyslném scénáři  valné většiny tehdejších hongkongských bojových filmů o znepřátelených školách bojového umění, velkém prostoru pro herecké a komické   "nadání"  své největší hvězdy, tedy božského Bruce a třeba jeho  "romantické blouznění"  bylo skutečně na pěst plnou hněvu  a ve své podstatě na diváka nečeká ani žádná přehršel ukázek bojového umění. Na druhou stranu tu to málo vyčnívá nad všechny jiné filmy mistra Lee, co do choreografie je to  totiž konečně i pastva pro oči a ne jen  " aíííí, kop a konec".  Na víc než na tři ale zase jít prostě nelze. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film patrí medzi to lepšie, čo vzniklo v Hongkongu, i ked má tiež veľa neduhov, ako väčšina hongkonských filmov. Trápne smiatie sa na plné ústa, niekedy trápne herecké výkony, slabšie dialógy a jednoduchučký dej a s jasnou hranicou medzi dobrom a zlom. Plusom je jednoznačne Lee a jeho pútavé bojové scény, i ked s lepšou réžiou (teda nie HK), by to bolo o 100% lepšie. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s legendou Brucem Lee a hned to je "údajně" jeho nejlepší film? Tak to abych zvážil zhlédnutí těch ostatních. Ne nechci být zbytečně negativní, Pěst plná hněvu má rozhodně neopakovatelnou atmosféru a já se konečně dostal k tomu, abych také přičichl k tvorbě kung-fu legendy ze všech nejlegendovatější. Není to tedy nějaká extra sláva, přeci jen je znát, že se na filmu podepsal zub času a leeho ječení v pomalu každé scéně působí opravdu zvláštně, nicméně samotné bojové scény jsou kvalitní a je vidět, proč je i dnes leeho jméno takovým pojmem. Samotný snímek zpočátku působí trochu zmateně a příběh o střetu dvou bojových škol na pozadí japonské okupace Šanghaje nevypadá nic moc, avšak časem se přemění v nefalšovanou vendetu a v ten moment začíná zábava. Přes nesporné klady však nemohu jít výše než jsou tři hvězdy. Rozhodně však oceňuji temnější vyznění filmu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama