Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám problém od sebe rozeznat Bruce Leeho a Jackie Chana či nanuk od nunčaku, ale asijské martial art mely mě zkrátka neberou a ono se není co divit. Pěst plná hněvu měla být jedním z žánrových majstrštyků, ale co mi vlastně nabídla? Mistra Lee Jun-fana střídajícího pózy zádumčivý, pochybovačný a nasraný, asi patnáct minut bojů (když u toho zrovna není Bruce, připomíná to spíš kočkování trojice Larry, Moe a Curly) a teatrální příběh, který je retardovaný jak šanghajský drožkář s polovinou mozku. No dogs and Chinese allowed.. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Druhý film Bruce Leeho je filmově mnohem dospělejší a nabízí více divácky atraktivních akčních scén. Naivita v příběhu je sice stále přítomná, ale vzhledem k dobovému zasazení do okupované Číny je snadněji stravitelná. Poměrně ostrý pro-Čínský (či anti-japonský) sentiment stojí také za povšimnutí. Není se tedy čemu divit, proč je tento snímek ve své domovině tak oblíben. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas... Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim, která rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal... Bruce byl a "bude" jen jeden... /95% + FILM ROKU/ ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film, ktory z Brucea spravil narodneho hrdinu. Stavia na nenavisti cinanov a japoncov, ktory cinanov zvykli oznacovat ako "sick man of asia". Ked cinsky divaci v kine videli ako Bruce vymlati celu skolu japoncov, vyvolalo to u nich vlny euforie, a Bruce sa stal ich vzorom - symbolom narodnej hrdosti. Samozrejme podstatnu mieru na uspechu filmu mal samotny Bruce, ktoreho umenie je jednoducho neopakovatelne. Mozno pre niektorych film uz zostarol, ci stratil na atraktivite, pre mna je to vsak jeden zo styroch Bruceho filmov (+ jeden nedokonceny), ktore nam priniesol, jeden zo styroch skvostov, ktore mi davaju prilezitost obdivovat, pozorovat ci studovat jeho umenie. (9/10) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po tých mnohých zhliadnutých kung-fu filmoch ktoré kopírujú Brucea Leeho sa vždy rád vrátim ku klasikám. Pretože tie položili základ mnohým nasledujúcim filmom nasledujúcich generácií. Nebudem tu rozoberať príbeh, scenár herecké výkony.... Je to zbytočné, pretože tu ide iba o poriadnu mlátačku. A tá je jedna s najlepších aké boli kedy natočené. V zápletke kedy Lee vypráši celú jednu školu karate s holými rukami a následne nun-chakami je proste famózna. K môjmu výslednému hodnoteniu trocha napomáha aj nostalgia. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)
  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • 30. října 1972 vyhrál Bruce Lee na 10. ročníku Golden Horse Film Festival (Zhongshan Hall, Taipei, Taiwan) Speciální cenu poroty. Peter Cheung si pak odnesl ze stejného festivalu Golden Horse Award v kategorii nejlepší střih. (Rominator)

Reklama

Reklama