Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

anais 

všechny recenze uživatele

Z každého momentu tohoto film je znát, jak moc se Bruce Lee snažil natočit dobrý film, což se mu, i přes snad až příliš jednoduchý scénář (to se však filmu o bojových uměních vyčítat moc nedá) podařilo. Akční scény jsou dostatečně dynamické a důležitou roli tu dostává i humor, jehož hlavním nositelem je právě Lee. Snaží se svého hrdnu ukázat jako jakéhosi “kung-fu – Chaplina“. V úvodní sekvenci z letiště. Vychází z motivu cizince, který neumí místní řeč, díky čemuž dochází k úsměvným chvilkám. Film vrcholí slvanou bojovou scénou s Cuckem Norrisem. Je to spíš béčko, ale maximálně sympatické, s proklatě cool hrdinou. Co víc si přát? ()

ripo 

všechny recenze uživatele

3*, aj to len s prižmúrenými očami ! Natiahnuté to bolo ako sopeľ na rukáve, scenár bol napísaný asi za 4 hodiny, hluchým miest ako maku, záverečná akčná scéna bola naťahovaná asi zámerne kôli tomu, aby sa minutáž vyšplhala ku stovke ..... Na začiatku neostré zábery jednej z kamier. Hudba bola len ako doplnok a nie súčasťou filmu. Bol to môj prvý film s legendou bojovách umení - Brucem Leem a výsledok ? Kyslý úškľabok na tvári .... ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Okey, těch 5* od spousty uživatelů je tu skutečně mimo. Děsný scénář (mj. komické momenty jsou velice špatné), hrozná režie, kamera (stále rozmazaná) a ještě otřesnější herecké výkony. Celá CESTA DRAKA je vpodstatě cca. 80 min dlouhé čekání na závěrečnou (a jinak tedy výbornou) bitku Bruce Lee a Chucka Norrise, který tu jediný podává celkem seriózní herecký výkon (dost možná poslední ve své kariéře). Jenže tuhle bitku si můžete pustit na youtube a čas s CESOU DRAKA tak rozhodně marnit nemusíte. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty souboje nejsou zase úplně nejlepší, hlavně v některých momentech je až moc patrný že se netrefuje a kope půl metru před něj, ale v tehdejší době to musel být asi opravdu bomba. Bruce Lee je tam jako z jiný planety je nejmíň o třídu rychlejší než všichni ostatní a ani Chuck Norris na něj ani zdaleka nestačil (to asi ještě necvičil na total gymu).Je to hodně jednoduchej příběh na kterým je vidět že to psal Bruce Lee, hold to neni žádnej spisovatel, ale skvělej kung fu master ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Průměr. Dneska už jo. Scénář je nudnej, prázdná režie, prázdný herecký výkony. Jediný zajímavý je teda jen ten kultovní jakože souboj Bruce Lee vs. na zádech chlupatej Chuck Norris. Hm. To je trochu málo jakože na celej kultovní film. A to jsem ho viděl i jako malej špunt, ale já byl odjakživa spíš na box než na asijský bojový umění. Hm. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (34)

  • V kantonské verzi filmu Bruce Lee nadaboval cizince ze zločineckého gangu. (Caelos)
  • Když Bruce Lee vytrhne v závěrečném souboji Chucku Norrisovi kus jeho ochlupení na hrudi, tak se nejedná o trik. Brucovi to připadalo jako dobrý nápad a Chuck Norris jen podotkl: "Bude to bolet, ale co nadělám." (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama