Silnice zpívá
Československo, 1937, 4 min
Alexander Hackenschmied, Elmar KlosHrají:
Inka Zemánková- komentáře
sportovec
Jméno Elmara Klose, které se tu vyskytuje, není náhodou. Vystudovaný právník tu zahájil své první filmové kroky. Nevím, zda je reklama jako filmový žánr podrobena zkoumání filmové historie; naopak je jisté, že v tomto případě jsme konfrontováni s jedním z prvních klasických a rovnou mistrovských děl. Své kvality všichni tvůrci mnohonásobně potvrdili později. V nejrůznějších žánrech, vždy však s pečetí vysoké kvality.(19.6.2011)
NinadeL
"Jsem pneu Baťa!"(26.2.2009)
fauxthum
Čtyřminutová prvorepubliková reklama na Pneumatiku Baťa. Předválečné marketingové strategie uplatňovaly na dnešní dobu neuvěřitelné kalibry. Vyprávění o Pneu-Baťa, jež se vydá přímo z rukou kvalifikovaného dělníka do ulic metropolí sloužit svému pánu, atakovalo moje infantilní podvědomé archetypy - trochu se podobá příběhu o Koblížkovi, jak se kutálel do světa.(23.11.2008)
Marthos
"Tedy jsi se osvědčila, moje milá, zlatá! / Vždyť je ve mně pružná síla, vždyť jsem pneu Baťa! / Tisíce vás do světa jde, auta troubí tratá! / Každá svého pána najde, vždyť jsem pneu Baťa!" Pro zajímavost dodám, že hlas pneumatikám propůjčila zpěvačka Inka Zemánková.(21.12.2009)
SeanLSD
No, ja toho síce mnoho o filmovej reklame v 30. rokoch neviem, ale vidí sa mi, že aj tu bol Baťa priekopník a my s našimi herečkami a modelkami, čo špúlia pery farebné a šťavnaté od MaxFactora alebo mihajú riasami od Maybelline nie sme zas až takí moderní !(11.2.2012)