Reklama

Reklama

The Invisible Boy

Trailer

Obsahy(1)

Chlapec si ze součástek dovezených z budoucnosti sestrojí robota. Robot se však dostane pod vliv zlého superpočítače, toužícího po světovládě. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slabulinké, dobovo detinské, s pár podarenými trikmi ( v rámci roku výroby ), ale naprosto neprístupné laickému diváctvu. Fajnšmekerský sci-fisti si možno prídu na svoje vďaka kultovému robotovi Robbymu a ostatný fandovia fantastického filmu tíško pretrpia necelú hodinku a pol nudy a nakoniec len mávnu rukou. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu to působí jako dost neškodný dětský film a jako takový dost otravně. Je na tom strašně znát, že film vznikl, respektive byl výrazně upraven jen proto, aby se využilo popularity celkem nevýrazného a neohrabaného robota Robbyho. A jakkoli byla Zakázaná planeta fajn, bylo v ní mnohem víc věcí, které by bylo záhodno převzít: od skutečně originálního monstra "Id" po dlouhonohou, naprosto nezkušenou blondýnku. Ale ne, všichni si zamilují robota, co vypadá jako plechovej sněhulák. Jediný, kdy jsem s jakýmkoli hrdinou souhlasil, bylo ve chvíli, kdy si to Tommyho tatík chce rozdat s maminkou, ale malej neviditelnej neřád je šmíruje v ložnici, což tatínka po právu namíchne a chlapec dostane zasloužený výprask. Kulisy a rekvizity kosmické lodě, jakož i triky špatné nejsou, ale ten stupidní příběh mi zničil jakýkoli lepší dojem. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bonusové DVD k "Forbidden Planet" se stejným robotem Robbym v jedné z ústředních rolí. Scenáristicky celkem bizarní film působí jako televizní inscenace pro děti, filmařská "nápaditost" a herecká nezúčastněnost jsou ovšem místy k nevydržení. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: SCI-FI MONSTRUM, KTERÉ BY MOHLO ZNIČIT SVĚT!!!___Technickými aspekty a celkovým pojetím roztomilé a v některých fragmentech i velmi zábavné. Zejména ve střední pasáži, po klučinově zmizení, potěšily mile naivní triky, kdy neviditelný Tommy provádí zlomyslnosti dospělcům a vše vrcholí bizardní scénou z ložnice, kdy se táta pere se svým synem a vypadá to, soudě podle pohybů ve vzduchu, jako by měl nějaký malarický záchvat :o) Tvůrci zfilmovali krátkou povídku o neblahém vlivu počítače na osud malého chlapce a posléze celého světa a ve které původně žádný robot nefiguroval. Jenže po obrovském úspěchu ZAKÁZANÉ PLANETY z roku 1956 byl robot Robby u diváctva ve veliké oblibě a tak byl producenty dotlačen i do tohoto filmu, podle hesla „kuj železo, dokud je žhavé“. A Robby si svoji pozici hlavní hvězdy náležitě užil, rozsah jeho role je nezanedbatelný (to on učiní Tommyho neviditelným) a zejména při závěrečné osvobozovací scéně, kdy čelí spršce z pušek, kulometů a raketometů a plot pro něho není překážkou, má pro celkový děj klíčový význam. Technicky a výpravou je, s přihlédnutím k době vzniku a žánru, film na slušné úrovni (velké kulisy obřího megapočítače, vznášedlo, start rakety, Robby samotný) a dá se říct, že mi tenhle neškodný výplach mozku protentokrát kápl do noty. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama