Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama o mladém lékaři, který se neumí vyrovnat se svojí krvavou minulostí. Počas války musel vynést krutý rozsudek. Po letech se brání příjmout nabízenou kariéru a propadá vášni v mimomanželském vztahu. Jeho kroky vedou k nečekaným následkům. Je bývalý partizánský velitel Martin Dubovský hrdina nebo vrah? Jeho manželka Eva je obětí nebo přisluhovaškou totalitní moci? A jeho milenka Soňa je jen kariéristka nebo osudem zkoušená svobodná matka? Pohnuté osudy našich nehrdinů z doby nástupu komunismu jsou příběhy o násilí a vzdoru, slabosti a odvaze. Takové, jaké se odehrávají i dnes. (Mirius FD)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Šílenej film plnej hysterickýho řvaní, ženský postavy mi lezly na nervy jak už dlouho v ničem.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Pozoruhodná je v souvislosti s tímto filmem bohužel jenom skutečnost, že bude do českých kin uveden necelé dva měsíce poté, co byl odvysílán na STV1. Mirius FD se profiluje jako podobně pohotová distribuční společnost jako Film Europe (FE však alespoň občas uvede film kvalitní). 

Murrro

Murrro (hodnocení, recenze)

Sexy_Beast

Ako to odôvodnil? Pretože uvedenie do kín bolo aj preto tak nevhodne načasované, lebo podpísali zmluvu s telvíziou ako koproducentom, že uvedú film ešte tento rok okolo výročia SNP... 

Sexy_Beast

Sexy_Beast (hodnocení, recenze)

Zaujímavé. V Trenčíne Igonda povedal, že sa to zrejme do telky nedostane ale hľa, je to tu :). 

na příspěvěk reagoval Murrro

Murrro

Murrro (hodnocení, recenze)

Odhliadnuc teda od myšlienky (nie že by nestála za diskusiu, ale na tú sa úprimne necítim) sa mi nepáčilo najmä využitie relatívne vysokého rozpočtu, z veľkej časti dotovaného verejnými financiami. Film, ktorý našu krajinu reprezentuje v boji o Európske filmové ceny, by IMHO nemal trpieť tak katastrofálne zlým zvukom ("okaté" striedanie postsynchrónov s kontaktmi v jednom obraze hádam aj zo dvadsaťkrát...) a tak televíznym vizuálom. Postavám som neveril ani polovicu replík, sčasti kvôli voľbe predstaviteľov (alebo skôr predstaviteliek), sčasti kvôli jazyku scenára, ktorý tiež pripomína skôr televíznu incsenáciu 80-tych rokov, než drámu pre kinodistribúciu tretieho tisícročia. Odfláknutú propagáciu s vychytávkami typu "žiadna webstránka", "facebookový profil založený dva týždne pred premiérou" alebo "poznámka o tom, že film uvidíte aj na obrazovkách RTVS v televíznom spote propagujúcom kinopremiéru" by som nemusel spomínať, lebo vo svojom hodnotení filmu ju nezohľadňujem, ale bavíme sa o problémoch filmu, takže je to na mieste. Slabá propagácia sa ale vypomstí na počte divákov, v tomto sú karma aj biznis neúprosní (viď neskutočných 7 hodnotení filmu po 9 dňoch od premiéry). Najviac ma asi mrzí, že sa na tom filme podieľalo niekoľko mladých talentov, ktorým vo filmografii nie vlastnou vinou veľmi nezažiari... 

Sexy_Beast

Sexy_Beast (hodnocení, recenze)

Neviem ako vám, mne sa fakt Krok do tmy páčil. Nielen preto, že tam hral kamoš ale zrejme preto, že Marko Igonda v Trenčíne pekne vysvetlil myšlienku tohto filmu :)

Reklama

Reklama