Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama o mladém lékaři, který se neumí vyrovnat se svojí krvavou minulostí. Počas války musel vynést krutý rozsudek. Po letech se brání příjmout nabízenou kariéru a propadá vášni v mimomanželském vztahu. Jeho kroky vedou k nečekaným následkům. Je bývalý partizánský velitel Martin Dubovský hrdina nebo vrah? Jeho manželka Eva je obětí nebo přisluhovaškou totalitní moci? A jeho milenka Soňa je jen kariéristka nebo osudem zkoušená svobodná matka? Pohnuté osudy našich nehrdinů z doby nástupu komunismu jsou příběhy o násilí a vzdoru, slabosti a odvaze. Takové, jaké se odehrávají i dnes. (Mirius FD)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Snímek odehrávající se v padesátých letech, ale ohlížející se i za vzdálenější minulostí, vznikl na motivy novely Alfonze Bednára „Rozestavěný dům“, která měla poprvé vyjít v roce 1956, ale neprošla přes tehdejší cenzuru. Ke čtenářům se poprvé dostala až v šedesátých letech. Scenáristé zachovali postavy a základní osu příběhu, zároveň ovšem příběh upravili tak, jak by jej autor předlohy hypoteticky mohl napsat ve svobodnějších podmínkách. (Letní filmová škola)
  • Film sa natáčal v okolí Uhrovca a na Jankovom vŕšku a tiež blízko Bratislavy v dedine Šenkvice. Interiérové scény sa takisto nakrúcali v bratislavskom Študentskom domove Svoradov. (BathoryMan)

Reklama

Reklama