Bill Bailey: Cosmic Jam (video film)

Komedie

Velká Británie, 1995, 80 min

Hrají:

Bill Bailey

Smells like teen spirit typical snooker intro Mladučko neprehulený Bailey a jeho ukažkovo neštrukturovaný brainstorm, ktorý väčšinu času ukážkovo uteká od klasického stand-upu. A nielen preto, že sem tam Billko niečo rifne do gitary. Škoda, len že jeho materiál je z polovice na rok 95´ lebo ak by všetky príbehy a skladby boli kultové ako finálny Insect world tento Jam by bol 5hviezdičkovo kozmický.(15.10.2010)

Cosmic Jam je paradoxně až ta úplně poslední Baileyho věc, kterou jsem viděl. Jsou tu vtipy, které později použil ve své show Is It Bill Bailey? nebo dokonce i o patnáct let později v Guide to the Orchestra. Jde částečně o klasický stand-up na támeta Baileymu blízká - hudba, oblíbené pořady, Britové atd., a to je doprovázeno jeho klasickými hudebními čísly. Je tu podivuhodně málo hlasů na to, že Cosmic Jam může pobavit nejen fanoušky Baileyho, ale i milovníky britcomů, stand-upů či hudby.(12.6.2011)

Surový, zřejmě čímsi lehce sjetý Bailey se vším co k němu patří. Přeskakuje od jednoho k druhému a nepasuje mu to do sebe jako v dalších představeních ale rozhodně úžasné a on je pro mě špička současného stand-upu.(26.1.2011)