Reklama

Reklama

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Tretí spoločný film úspešného dua Lewis - Martin síce nedosahuje úrovne ich zlatých čias, aj tak je to zábavná, trochu ukecaná komédia z vojenského prostredia. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Dean a Jerry v ich prvom filme slúžia vo vojsku Vo filkme nájdete niekoľko zábavných sekvencií, vrátane pamätného gagu so sódovkou. Film bol natočený podľa divadelnej hry Jamesa B. Allardicea. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hudebně laděná komedie o dvou přátelích z dětství, které válka a armáda rozdělila. Ne snad proto, že by jeden přišel o život nebo že by každý bojoval na jiné straně zeměkoule; Vic Puccinelli (Dean Martin) a Alvin Korwin (Jerry Lewis) si prostě jen nerozumí. Z Puccinelliho se stal seržant, je sebevědomý, cílevědomý a dokáže donutit lidi, aby mu dali to, co chce, Korwin místo toho setrvává na nejnižší vojenské hodnosti jako neschopný nešikovný vojín, který touží jen po propušťáku. Puccinellimu takové chování leze na nervy podobně jako jeho (z jeho pohledu bývalá, z jejího současná) přítelkyně Millie, která za ním do kanceláře leze několikrát denně a které Puccinelli poměrně úspěšně zdrhá. Osobně musím říct, že mě až překvapilo, jak záporně režisér Walker Martinovu postavu pojal; tohle není jen ta hra úspěšného hezkého chlapa vs. nešikovného smolaře jako v ostatních snímcích dvojice Martin & Lewis, tenhle Puccinelli je docela arogantní namyšlené hovado, které na Lewisovu postavu většinou jen řve. Nevím, jestli nás to mělo donutit k tomu, abychom Korwina o to více litovali (což by byl, čistě mezi námi, pěkně mizerný důvod), ale já díky tomu zjistila, že komediální talent Jerryho Lewise pro mě stojí a padá s Deanem Martinem stojícím vedle něj. Ano, Lewis má gumový obličej, ano, dokáže měnit hlas, ano, má úžasně ohebné tělo, ano, umí tančit, jenže teprve s majestátně ležérním Martinovým stylem pro mě získává na atraktivitě. Moc se nedivím, že Jerryho sláva po rozdělení dvojice upadala, zatímco Dino se po boku Franka Sinatry stal jedním z nejobdivovanějších herců a zpěváků Ameriky. Tady na něj ale ještě ta pravá sláva čekala, přece jen písním chybí jakási chytlavost, která z That's Amore hrající o pár let později v The Caddy, jiném filmu herecké a pěvecké dvojice, udělala hit. Nejúžasnější scénou z At War with the Army tak pro mě zůstane přeměna Deana Martina v Binga Crosbyho v jednom komediálně pojatém vystoupení; vždyť takhle suverénně by se nezahrál ani Bing sám! ()

Zajímavosti (2)

  • Mike Kellin v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Danny Dayton v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama