Reklama

Reklama

Riskuj!

(pořad)
  • Česko Risk!
Soutěžní
Česko, 1994, 40 min

Účinkují:

Petr Svoboda (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Ivan Vyskočil (moderátor), Jan Krasl (moderátor), Pavel Svoboda, Petr Novotný

Vědomostní soutěž. Na začátku jsou tři, vyhraje jen jeden. Zajímavé otázky, zajímavý moderátor, napínavý průběh soutěže a lákavé výhry - to vše tento pořad přináší! (cheyene)

Recenze (172)

Schkeble 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší vědomostní soutěž. Jen mi je vždycky líto těch, kteří si nevylosovali místo u prostředního stolečku, protože ten je bezesporu zvýhodněný a reaguje lépe... ts. HMM TAK TŘICET TISÍC NA FRANK... NEŽ ODPOVÍTE MUSÍTE SE PŘIHLÁST... PRÉMIE JE JEN PRO VÁS, NEMUSÍTE SE HLÁST... RYCHLE! UMEUMEOVZOMMMMMM.... NÝŘANY ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Před vylepšením (které vedlo k opaku) bylo "Riskuj!" dobrým vědomostním pořadem, který jsem jako malej často sledoval a odpovídal na otázky. Po čase jsem v popůlnoční reprýze starých dílu tento pořad opět viděl a byl jsem zděšen tou várkou hloupých a primitivních otázek. PS: a opět musím podotknout, tento druh tvorby na čsfd nemá co dělat!!!! ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Nejkvalitnější vědomostní soutěž, která kdy běžela na českých televizních kanálech. Pět hvězdiček ale dát nemohu, protože i zde bylo ne úplně málo chybných odpovědí uznáno za správné. Přiznal to i V. Železný s odkazem na velké kvantum otázek. Stejně je škoda, že tato soutěž po 12 letech trvání zanikla. Mohli ji vysílat 2-3x týdně a mohla zůstat na obrazovkách dodnes. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +Jan Rosák, mnoho otázek -v průběhu se pořad měnil, později už jsem ho nesledoval/// Původně se to jmenovalo Risk! To jsem sledoval celkem často. Zajímavé otázky, způsob výběru otázek, 3 soutežící, z nichž jeden mohl postoupit dále a nebo si vybrat jednu ze tří cen podle toho kolik "si vyhrál". To bylo velice zajímavé. Neměl si na ledničku, tak si šel do dalšího kola. Soutěžící pokud moc riskoval, tak se taky mohl dostat do mínusu. Prostě mě to bavilo a zajímalo. Až později to přejmenovali na Riskuj, to myslím uváděl Jan Rosák. A to bylo asi to jediné pozitivní. Hodně se to obměnilo a já v tom viděl jinou soutěž a už jsem si nechtěl zvykat na něco nového. Navíc se mi změna zdála spíše k horšímu. Celkově jinak dobrý pořad, kde se člověk pokud chtěl mohl hodně dozvědět a tzv. mohl soutěžit u obrazovky, ale teď mám pocit, že se na to člověk díval protože nic jeného, lepšího nedávali. RISK za 4*, Riskuj! za 2*/// Celkem 60%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tudududum...ozvalo se když soutěžící dlouho otálel s odpovědí na otázku. Pravda, nebylo vůbec snadné zvítězit v této poměrně konkurencí nabité vědomostní soutěži a jedinec, který chtěl obstát opravdu musel být pomalu chodící encyklopedie vědomostí. Jen ti moderátoři byli rok od roku horší. Začalo to tehdy dlouhovlasým Pavlem Svobodou, pak přišel na řadu Petr Svoboda, ovšem následně to dorazil zcela omylem vybraný Ivan Vyskočil jehož záhy všichni začali parodovat. Serioznost soutěži se pokusil navrátit adekvátní a ostřílený Jan Rosák. Pořad skončil a na Telce si to pustí opravdu snad jen ten, kdo zde kdysi soutěžil, protože jinak to nemá význam sledovat. Klady: zpočátku to byla poměrně napínavá soutěž, doplnění vědomostí nebo případné obohacení, soutěžit je zdravé. Zápory: s formátem a zejména s moderátory to šlo postupně dolů a soutěž začala upadat, Ivan Vyskočil, časem se vytratil náboj a zajímavost, stereotypně pojaté, "opotřebovanost" pořadu vlivem delšího setrvání na obrazovkách. Hodnocení: 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1994 začala TV Nova vysílat pořad Risk, jednalo se o českou verzi amerického pořadu Jeopardy (od r. 1984). Hlavní výhrou byl automobil – od roku 1994 do roku 1995 Škoda Favorit, od roku 1995 Škoda Felicia Combi. V roce 1996 však TV Nova odmítla dále platit distribuční poplatky s odůvodněním, že se pořad originálu Jeopardy natolik nepodobá. Změnila tedy název na Riskuj!. Hlavní výhrou pořadu Riskuj! byl též automobil – od roku 1996 do roku 1997 Škoda Felicia Combi a od roku 1997 do roku 1999 Škoda Octavia. (TomasSlach)

Reklama

Reklama