Reklama

Reklama

Papírový hrdina

  • USA Paper Man
Trailer

Laskavé komediální drama, které vypráví o nepravděpodobném přátelství neúspěšného spisovatele se středoškolačkou z Long Islandu, která ho učí co to znamená, vzít odpovědnost za svůj život do vlastních rukou... Papírový hrdina je inspirativní komediální drama o jednom neobvyklém přátelství mezi Richardem (Jeff Daniels), neúspěšným spisovatelem středního věku, jenž nikdy zcela nedospěl, a sedmnáctiletou dívkou Abby (Emma Stoneová), která díky rodinné tragédii naopak musela dospět velmi rychle. Oba jsou nejistí, ostýchající se udělat vstřícný krok a přitom oba hledají přítele, s jehož pomocí by do budoucna snáze kráčeli dál. I když Richard už od dětství na jednoho přítele spoléhá, tento imaginární superhrdina však existuje pouze v jeho hlavě. Po naléhání manželky Claire (Lisa Kudrowová) se Richard přestěhuje na zimu na Long Island, s cílem překonat svůj spisovatelský blok. Právě zde se setkává s Abby, kterou si najme jako chůvu, i když žádné děti nemá. Jejich nové, křehké přátelství je zpečetěno báječnou Abbyinou domácí polévkou, a také její upřímnou radostí a zájmem o Richardovo psaní i o jeho pokusy s origami. Postupně se sbližují a svěřují si své sny i životní těžkosti. S přicházejícím jarem si oba uvědomí, že je čas nechat odejít imaginární kamarády z minulosti a přijmout budoucnost jako nový začátek. A stejně tak přijmout i nové úžasné přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tieto filmy ma dokážu vždy zahriať pri srdci. Sú dôkazom, že americká produkcia nerobí len veľké, epické, alebo sentimentálne príbehy, ale dokáže spraviť aj niečo jednoduché, ľudské, niečo čo sa vám keď si to pozriete v správnom čase vryje do pamäti. Paper Man je takým filmom, aspoň pre mňa. Je to jeden z tých príbehov, ktorých hrdinovia nevedia čo so sebou a prezreteľnosť scenáristov - v tomto prípade osudu ich zviaže dokopy a pomôže im pohnúť sa ďalej. Znie to strašne klišoidne a neprekvapivo, ale tu prichádzajú na scénu herci, ktorý svojim postavám vdýchli život podľa tých najlepších merítok. Vďaka tomu sa s filmu stáva citlivá spoveď s uveriteľnými postavami, ktorá balancuje medzi tragikou a komikou, ktorá nepôsobí samoúčelne a je dokonale vyvážená. Jeden z tých filmov, ktoré nevznikajú tak často ako by som chcel, ale ktoré ma dokážu vždy potešiť ak ho objavím. Jeff Daniels a Emma Stone sa skvelo dopĺňajú a neskutočne im to v ich úlohách pristane. 80% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Laskavé komediální drama...." Cože? Kde? Neříkám, že to bylo úplně špatné, ale ty tři hvězdy jsou za pár povedených vtípků a komických situací, jinak je to ryze nijaké (ne nudné ale prostě nezajímavé). Ryan v tom trikotu a s otřesnými žlutými vlasy byl komický, Jeff s tím kolem a propálenou bundou taky. Jinak ten konec byl velmi podivný, tak nejprve ho políbí (cooo? proč?) a potom on se vlastně udobří se svou manželkou. Ona v duchu pověsí svého imaginárního kamaráda a on toho svého zas nechá odletět jak Supermana do nebes. Musím uznat, že ale okamžik, kdy se ti dva "imaginárové" potkali byl docela překvapující. ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

"When the world is in peril, when evil surrounds you, when danger..." *door shut* "Okay." Psaní venku, kapitán Excellent vymýšlející absolutně směšné jméno pro hrdinu knihy, zoufalý kapitán Excellent v hromadě listí. Geniálně prťavý kolečko. Závěrečný origami letter, který mě nečekaně zasáhl a možná jsem schopná si z něj i něco odnést vůči sobě (...regarded his solitude as something sacred...). Pro blonďatýho Reynoldse mám jediný slovo - ňuňák. Jinak vcelku klidná, lehce jímavá podívaná na nedělní večer. A "Okay". ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VŠICHNI MI ZÁVIDĚLI, ŽE MÁM CHLAPA, KTERÝ MĚ UMÍ ROZESMÁT. CO SE STALO?" - "PŘESTALA SES SMÁT." Čekal jsem nějakou alternativní komiksovku, ale s komiksy nemá tahle nezávislárnička, kde nemůže chybět origami a vběhnutí oblečené hrdinky uprostřed zimy do moře, společného nic. Tedy kromě nijak zvlášť vtipného Ryana Reynoldse v trikotu, trénujícího v pozadí na Green Lanterna. Pohodový film nesou na svých bedrech spolehlivá Emma Stone a Jeff Daniels, který se úspěšně popasoval s postavou spisovatele s tvůrčím blokem (mé oblíbené téma), balancující na hraně otravnosti a sympatie. A přiznám se, že ten zvrat jsem nepředvídal a byl jsem z něj odvařenej :) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Takové nezávislé maloměstské krasosmutnění s výtečnou ústřední dvojkou Jeff Daniels - Emma Stone. On, v podstatě takový více zašlý a ne tolik neurotický Arlen Faber, a ona, po traumatickém zážitku z dětství, který ji navždy poznamenal. Na první pohled nesourodou dvojici spojí pouto přátelství determinované křehkostí vzájemné důvěry. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama