Reklama

Reklama

Papírový hrdina

  • USA Paper Man
Trailer

Laskavé komediální drama, které vypráví o nepravděpodobném přátelství neúspěšného spisovatele se středoškolačkou z Long Islandu, která ho učí co to znamená, vzít odpovědnost za svůj život do vlastních rukou... Papírový hrdina je inspirativní komediální drama o jednom neobvyklém přátelství mezi Richardem (Jeff Daniels), neúspěšným spisovatelem středního věku, jenž nikdy zcela nedospěl, a sedmnáctiletou dívkou Abby (Emma Stoneová), která díky rodinné tragédii naopak musela dospět velmi rychle. Oba jsou nejistí, ostýchající se udělat vstřícný krok a přitom oba hledají přítele, s jehož pomocí by do budoucna snáze kráčeli dál. I když Richard už od dětství na jednoho přítele spoléhá, tento imaginární superhrdina však existuje pouze v jeho hlavě. Po naléhání manželky Claire (Lisa Kudrowová) se Richard přestěhuje na zimu na Long Island, s cílem překonat svůj spisovatelský blok. Právě zde se setkává s Abby, kterou si najme jako chůvu, i když žádné děti nemá. Jejich nové, křehké přátelství je zpečetěno báječnou Abbyinou domácí polévkou, a také její upřímnou radostí a zájmem o Richardovo psaní i o jeho pokusy s origami. Postupně se sbližují a svěřují si své sny i životní těžkosti. S přicházejícím jarem si oba uvědomí, že je čas nechat odejít imaginární kamarády z minulosti a přijmout budoucnost jako nový začátek. A stejně tak přijmout i nové úžasné přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ten chlap si neumí udělat ani polívku, natož aby dal za 100 minut dohromady knihu, nebo dokonce svůj život. Nudný není tenhle film, nýbrž jeho hlavní hrdina, který by mě v reálu nejspíš unudil k smrti. Plusové body za Emmu Stone, která se mi tady vzhledově moc líbila a za tip, co s tou kopou knížek, co se mi válí na půdě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš líný na to, abych si vymyslel imaginárního přítele, připouštěl krizi středního věku či bádal nad smyslem života. Filmy s obdobnou tématikou obvykle spolehlivě ignoruji, ale smutný pohled a lehce zateplený kostým kapitána Excelenta mne vyslali vstříc několika traumatům. Sice jsem přitom nadšením do stropu neskákal, ale pár životních mouder, potřebu zakroutit krkem tetřívkovi a touhu kamarádit s Emmou Stone, jsem si z toho odnesl. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tu mame. Rek bych takovej ten typickej nezavislackej film, kterej je hlavne komedio-drama, v podstate o nicem a kde se resi vztahy a zivot. Tady navic mame spisovatelskej blok, problemy v manzelstvi, hlavniho hrdinu tak trochu magora, ale tim sympatickym zpusobem, takze se pritrouble usmiva, ma hovadsky napady a clovek mu musi fandit. Samozrejme nesmi chybet nejaka zasadni vedlejsi postava, to tu obstarava Stone ve svy skoro uz typicky roli trochu divny holky. No a pak tu mame to, kuli cemu jsem si film pustil, ale ve vysledku to je pro dej nejmin dulezity. Imaginarniho kamarada Kapitana Dokonalyho v podani blondatyho, do supermanovskyho oblecku natazenyho Reynoldse. Souvisi s nim akorat jedno zaverecny "odhaleni", ktery jsem cekal uz nekdy od pulky filmu. No a jinak celej film nikam nespecha, nic moc se sice nedeje, ale dokaze to pobavit, zvednout naladu a herci jsou sympataci, takze proc nedat 4*. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Námět se mi moc líbil, ale podle mě se jedná o totálně promarněnou šanci. Špatně zpracované a strašně nedotažené. Stále jsem čekal na nějaký "wow moment", který bohužel nepřišel ani jednou. Akorát ta Emma Stone hraje opravdu výborně... :) Každopádně fakt škoda - věřím, že kdyby to natočil schopnější režisér, mohlo to vypadat úplně jinak. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Malý film o malých lidech? Ne? Tak obyčejných? Hlavně film o lidech samotných, u kterého se můžete ale i nemusíte trochu zamyslet. Můžete mu vyjít vstříc, nebo ho nechat uplnynout a v klidu na něj zapomenout. Já mu šanci dal a jsem za to rád. Paper Man nemá na to, aby zaujal nějakou širší sortu lidí, je to spíš takový zapadlý drahokam po babičce, na který náhodou natrefíte pod skříní (divné, já vím). A jak tak o něm s odstupem času přemýšlím, v lecčem je skutečně výjimečný. Je zapamatováníhodný a velmi osobní. Jeho aureola mě kompletně dostala. Malý film o velkých věcech. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama