Reklama

Reklama

Letadlo, na jehož palubě byl univerzitní fotbalový tým, havarovalo ve sněžné bouři uprostřed zasněžených hor. Na přeživší hráče čeká děsivé překvapení: ocitli se v teritoriu podivné stvůry, která lační po čerstvém mase! Uprostřed třeskuté zimy začíná nerovný boj o přežití... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (97)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo asi najlepšie supernaivné hyperbéčko, aké som vo svojom živote videl. Videl som už hocičo, ale toto bolo už aj na mňa moc. Tak kvalitný smiech, aký mi spôsobil sa len tak ľahko nezopakuje. Tak čo sme videli? Videli sme film o to, že spadnúť s lietadlom v Himalájach v zime nieje až taká smola. Po prvom rozpamätaní sa to môže zvrtnúť na príjemnú grilovačku s priateľmi (priateľov) v lese. Samozrejme na vás bude občas útočiť príroda, ale ani nie v podobe komárov, ale aj tak si na vás či kamošoch pochutná. Netreba však zúfať to čo vám po kamošoch zostane sa dá zúžitkovať na milión spôsobov. Samotný Yeti je fainšmeker sám o sebe ujačené naivné pipky nemá problém hodiť za hlavu (spôsobom jemu vlastným), ale na románik, keď manželka nieje doma, si vyberie ozaj kvalitku. Čo sa dá filmu celkovo vytknúť? Asi nič. Toto bol jednoznačný útok na moje srdiečko. A razom sa z neho stal moje najobľúbenejšie béčko. Do teraz mnou ospevovaná Megapiraňa svoj štatút kultovosti stratila. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden z absolutně nejdementnějších filmů, co jsem kdy viděl. Ale na druhou stranu, nic mě tak dlouho nerozesmálo tak, abych ještě po skončení filmu měl křeče v břiše. Imbecilní posatavy, tisíce nelogičností, yeti měnící pořád barvy, běhající jak idiot, k tomu turborychlost a sedmimílové boty, nakonec postava "Raven", který chce pojídat lidské maso, byl absolutním vrcholem. Opravdu doporučuji všem, kteří chtějí vidět kde je hranice absolutního odpadu ve filmovém světě. [1. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...ZACHRÁNIME VÁS." ,,AKO, MÁTE VO VRECKU VRTUĽNÍK?" __ Ako milovník filmového odpadu som si nemohol nechať túto ,,podívanú" újsť, i keď som sa zo začiatku trocha bál únavy z opotrebovania žánru (krátko predtým som videl Pterodaktyla a Pytón 2), Mrazivé peklo (inak fasa dosť zavádzajúci preklad) patrí medzi to (naj)lepšie čo sa dá inak vidieť a to predovšetkým vďaka jeho viac či menej chcenému humoru. Pri tomto filme netreba brať vážne naozaj nič, všetko vypnúť a kochať sa - aj zalesnenou oblasťou Himalájí. Mňa osobne najviac pobavili kúsky, keď sa ako obrana proti Yetimu používajú snehové gule, alebo keď tej parte dojde drevo, posedávajú pri horiacich mŕtvolách a riešia svoje existenčné problémy často vyšperkované parádnymi dialógmi (,,POMÔŽTE NÁM NÁJSŤ KAMARÁTKU. UNIESOL JU YETI. JA VIEM, ŽE TO ZNIE ŠIALENO..." ,,EHMMM... Z DIAĽKY SME VIDELI AKO VÁS NAPADOL.") a krásnúčký je pád hlavného protagonistu keď nejaký kus vyplutého žvanca vyzerá foremnejšie ako on. Pokiaľ ide o samotný trojmetrový chumáč vaty (ako ho veľmi trefne a vtipne nazval v dlhočiznom kometári maxxxim) je s ním ozaj kopec srandy len škoda, že sa neobjavuje častejšie na scéne. Mne inak pripomínal skríženie nejakého uruka z Pán prsteňov, vyzretejšie fázy Oldmanovho Draculu a Jeremyho Ironsa zo ,,Stroja času". Uvítal by som, keby vo finále prežilo ešte menej osôb a spôsob ich smrti by bol prepracovanejší. Super bol aj absolútny záver, ale na nejakú čas si musím dať s týmito filmami oddych. Asi budem v jaskyni... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Brodí se takhle sněhem Himalájemi dva Yetiové, když tu kus od nich spadne letadlo. A jeden Yeti řekne druhému: "Hele, spadla nám konzerva. Bude večeře." No a o tom tenhle film je. Ani jsem se neobtěžoval od filmu očekávat více, než jsem nakonec dostal. Přesně tohle jsem čekal a přesně tohle nakonec dostal. Takže vlastně nejsem ani nijak zklamaný. Je to prostě béčko s tím nejcéčkovějším odérem. Nechápu jen jednu věc, když už si dali tu práci a někoho navlíkli do docela komického kostýmu Yetiho, proč ty ještě komičtější (čti trapné) digitální animace? Tam, kde vůbec nejsou potřeba? Ty shazují celý film ještě mnohem více a o kus níže, než film samotný. Jinak Sarah (Carly Pope) mi strašně připomínala Valentinu Vargas ze čtvrtého Hellraisera, byl jsem dokonce přesvědčený, že je to ona, byť by se na ní těch 12 let nijak nepodepsalo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

U-KÁ-ZKO-VÁ SRA-ČKA= Banda dementů spadne s letadlem v himalájích někde okolo 4000mnm, pár hodin tam pobíhají v tričkách než je napadne otevřít kufry a obléct si fotbalové bundy-asi aby nezmrzli v těch -40°C(muhehe)..zahřívají se venku u ohníčku na kterém by jsem já neohřál ani párek a čekají na pomoc. Pomoc se blíží-nedaleko je totiž Horská Služba Nepál(hahaha)ve které operují dva američani(hahaha) a ti se je vydávají-kousek vrtulníkem, zbytek cesty pěšky-zachránit (hahaha). Mezitím naší bandičku obtěžuje týpek navlečený do gumového obleku polepeném vatovýma cuckama(haha), což mu evidentně brání v koordinovaném běhu na sněhu(muhehe)... Zatím žere jenom mrtvoly ale poté, co se jedna přeživší moralistka rozhodne těla spálit, aby zabránila svým-už cca 5 dní hladovějícím(hihihi)-kamarádům rozpoutat cannibalské orgie-náš chlupatý magor se nasere a začne lovit živou kořist(pfff).....Kdo neviděl neuvěří....Jedna stár za to, že s jistým promile v krvi a při dobře rozjeté kalbě to může být slušná zábava. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Každý den trvalo navléct na herce kostým yetiho 3 a půl hodiny. (oje)
  • V Himalájích není možné, aby byl v takové nadmořské výšce hustý smrkový les. (Prochy38)
  • Scénář nesl původně název Raksha: Curse of the Snow Demon. Slovo raksha znamená v tibetskén jazyce Sanskrit démon. (oje)

Reklama

Reklama