Reklama

Reklama

Jsi chytřejší než páťák?

(pořad)

Obsahy(1)

Zábavná soutěžní show, ve které každý může vyhrát až milion korun. Musí však správně zodpovědět otázky, jaké ve škole dostávají „páťáci“.

Každého kola se účastní jeden dospělý soutěžící, který má šanci vyhrát až 1 milion korun, pokud správně zodpoví otázky převzaté z výukových materiálů pro první stupeň základní školy (tzn. učebnice, prezentace, pracovní sešity pro 1-5. ročník ZŠ).

Soutěžící odpovídá na otázky z 10 tématických kategorií (například astronomie, cizí jazyky, český jazyk, matematika, nauka o Zemi, zdravověda, zeměpis ČR, zeměpis světa, zoologie .....), a to v libovolném pořadí. Každá správně zodpovězená otázka jej posune o stupeň výš (jednotlivé stupně jsou ohodnoceny různými částkami). Pokud zodpoví správně všech 10 otázek, smí zodpovědět 11. otázku za 1 milion korun.

Pokud se soutěžící rozhodne ukončit svou účast ve hře, musí se na žádost moderátora podívat do kamery a říct větu „NEJSEM CHYTŘEJŠÍ NEŽ PÁŤÁK." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

duklak2 

všechny recenze uživatele

V létě roku 2007 vtrhla na NOVU tato zábavná soutěž a vysílala se každou neděli v prime-time. Jo, pár dílů jsem viděl a rozhodně tato soutěž nepatří do odpadu. I když je trochu nesmyslná. Přeci jenom, starší dospělý člověk není robot a nemůže si pamatovat učivo ze Základní školy. Hodně moc otázek jsem nevěděl, což je trochu ostuda, neboť mě bylo v době uvádění tohoto pořadu v TV 22 let. Některé otázky mě přišly hodně těžké, ale zase na druhou stranu to může být tím, že dnešní děti mají učivo, které jsem např. já probíral ve třetí, tak oni ho mají už ve druhé, nebo je možné, že i v první třídě. Také mi přišlo, že celá soutěž je o tom, že nikdo nemá na páťáky. Ze soutěžících dětí si pamatuji hlavně na Štěpána, který mě připomíná novodobého Einsteina a z dívek mě zaujala Alžběta. A co se týká moderátorů Míši a Ríši, tak předvedli svou klasickou show:-). I když o Suchánkovi mám od jisté doby, (co jsem ho měl možnost vidět na vlastní oči), své mínění. Připadá mi, že si o sobě hodně myslí. Celkově tuto soutěž hodnotím lepšími dvěmi hvězdami. A na závěr se dívám do kamery a říkám: NEJSEM CHYTŘEJŠÍ NEŽ PÁŤÁK:-) ()

m.a.rtin 

všechny recenze uživatele

Soutěž typu "pokud umíte přečíst tento nápis, máte pro roli soutěžícího příliš velkou kvalifikaci". Dnes už se na to dívám kriticky, skutečně si nejsem jistý, jestli se tam mohli obyčejní lidé skutečně přihlásit, nebo jestli to byl jen podvod, nicméně v létě 2007 jsem to skutečně hltal, těšil jsem se na každý nový díl, hlášky Suchánka a Genzera a vlastně si prakticky myslím, že to bylo ještě to lepší, co tahle dvojice dokázala vyplodit. ()

Reklama

Herzeleid odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je moc.. zjevně jsem prošvihl, když to vysílali jako nový pořad, ale to bylo jen dobře. Zahlédl jsem to na Smíchově/Telce či co... Na to, že mám Suchoše s Geňou celkem rád a někeré jejich frky mě fakt pobaví i poněkolikáté, tak do tohoto pořadu se opravdu nehodí. Dát tam jiné moderátory, tak by to možná mohl být pořad pro děti, ale takto je to neskutečná patlanina. Třikrát NE. Až jsem k tomu musel napsat komentář :-D ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Opět to musím zdůraznit (už jsem jako kolovrátek), na čsfd toto nemá co dělat. A co se týká tohoto skvost, tak je to fakt hrůza a propadák v jedné podobě. Nejhorší pořad kam tito dva komici vlezli. Jako námět na dětský zábavná pořad na sobotní dopoledne dobrý. Ale do hlavního vysílacího času? Ne!!!! Navíc humor G-S je spíše pro dospělejší publikum a je na nich vidět, že zábava pro celou rodinu jim nejde. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Tak tento pořad se mi celkem líbil, nebylo to sice žádný terno, ale dívat se na to dalo. Nicméně závěrečná věta nedopadla dle úmyslu jako ztrapnění účinkujícího, nýbrž se tomu každej zasmál, páč otázky z češtiny - výběrem ty největší špeky, byť z první třídy, prostě dneska už nikdo neví a proč taky... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama