Reklama

Reklama

Krvavá hra

  • USA Blood Games (více)
Trailer

Když baseballový tým skládající se výhradně z dívek porazí mužstvo maloměstských buranů, uražení machové na ně uspořádají štvanici. Dívkám tedy nezbývá než bojovat o holý život... (AMC Czech)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Blood Games je parádní naprosto neznámá exploitation nebo také hicksploitation (americké filmy venkovské exploatace, filmy z venkovského prostředí) věcička, která rozhodně stojí za znovuobjevení, za účelem dostat ji do podvědomí širší veřejnosti. Film vychází ze 70's exploitation "rape & revenge klasik jako "Last House On The Left", nebo "I Spit On Your Grave". Nenáročný a jednoduchý scénář filmu by se dal stručně charakterisovat asi takto; Kam až může zajít jeden nevinný baseballový zápas, mezi družstvem žen a mužů-vidláků z jedné vesnice, někde v prdelákově. Vzájemné popichování, později až vražedná nenávist a závist, která vyústí v totální řežbu a boj o holý život! Za zlomový bod filmu beru scénu s trenérem dívčího družstva (celkem sympaťáka), který je v sebeobraně zabit a poté odstavení autobusu v lese. Kde už jde skutečně do tuhého. Atmosféra a napětí je tu velké, akce v divočině je parádní, a vskutku bohatá na různá překvápka, co se násilí týče, hudba ještě v duchu 80's standardní, herecké výkony také ujdou, všecky holky jsou sexy (scéna ve sprchách jistě potěší a muže nenechá chladnými) a násilí je explicitní. Parádní věc, zajímalo by mě kolik takovýhlech kousku ještě světová kinematografie skrývá, a o kolik z nich je explo fanda ochuzen:-) ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Wow! Všetko podstatné tu už napísali Flipnic a Kusko. Ja len potvrdím, že sa jedná o výborný raritný survival horror. Komu sa páčil Deliverance, alebo Trapped bude nadšený. V čom vidím ale najväčšie plus, je to že tu o prežitie bojuje partia mladých krásnych dievčat. A ako by napísal užívateľ Livingdead - krásne farby, skvelá kamera, naháňačky po lese... no paráda. Cz titulky sú vonku, tak s chuťou do toho. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V pohode, len úplne neviem, čo to vlastne malo byť. Tanya Roberts asi chcela natočiť nervydrásajúcu akčnú drámu a vyliezlo jej z toho zábavné malé béčko. Scény znásilnenia alebo vrážd pravdepodobne mali pôsobiť brutálne a pohoršujúco, no nato je toho moc málo vidieť a hrdiniek je zase príliš veľa, aby sme si k nim dokázali vybudovať nejaký vzťah. Myslené to bolo asi tak, že sa máme báť, ktoré z dievčat pojde ako ďalšie, no v podstate Ony sú neustále v prevahe a partia sedlákov naopak zomiera bolestivou a ponižujúcou smrťou. Keď to schytá niektorá z hrdiniek, je to takmer výhradne za behu alebo zdiaľky. Nemenej divné je režisérkino narábanie s priestorom. Akonáhle sa dej premiestni do lesa, akoby sa všetci začali pohybovať v kruhu. Nikdy sa nestretnú všetci naraz, len občas na seba narazia, navzájom sa postrieľajú, niektorí po chvíľke obživnú a naháňajú sa ďalej. Všetci, ktorí sa rozhodli pre útek, sa odrazu objavia znovu a zasahujú do deja, a "sniper,” čo to celé sleduje, sa strieľať rozhodne väčšinou až po tom, ako jeho obeť začne utekať. Je to film o partii neohrozených sexi baseballistiek, ktoré to natrú bande vidlákov a aby to vyzeralo serióznejšie, väčšina z nich (neprehľadne a zmäteno) zomrie tiež. Záverečné spomienkové zábery na padlé hrdinky potom už vyzerajú ako z úplne iného filmu. V rámci toho, že pôvodne to asi bolo mienené celkom vážne, nahota poväčšine neni samoúčelná a je jej omnoho menej, ako by človek čakal. Čo je samozrejme na škodu. Ale aspoň, že s dievčatami sme sa zoznámili hromadnou sprchovacou scénou. Keby ňou začínal každý film, svet by bol omnoho krajší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Baseballový tým, vyskladaný z krásnych žien, prichádza do malého odľahlého mestečka, aby odohral jeden zo svojich exhibičných zápasov. Vyhrať takýto "prestížny" súboj s týmom miestnych buranov z vidlákova, sa však v mnohých smeroch nemusí vyplatiť. Obzvlášť, keď je po jednom z incidentov zabitý syn tamojšieho bossa. Lov na "hot chicks" sa začína! Bez mimoriadnej ujmy na zdravý, sledovateľné, prihlúple hixploitation (ako takmer každé), ktoré nijak nenudí. Od úvodu sa je načo pozerať (najmä ciciky), pričom akonáhle sa dej prehupne do hôr, dostáva priestor akcia a nejaké to násilie. Z pohľadu gore som čakal viac, no nijak mimoriadne som sa nenudil, tak tá tretia zrejme zaslúžená - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lesní vyvražďovačka připomene všechny ty buranské horory a hixploitation a vůbec žánrové snímky 70. a 80. let. Prsatky se zpočátku jen natřásají, máchají pálkou a honí se za míčky. Jakmile dojde na první krev, děj se překlopí v boj o život. Samozřejmě, mnohé scény jsou notně přitažené za vlasy, jenže s tím se musí počítat. S prostřeleným břichem nikam daleko nedolezete, a když vám ještě prostřelí nohu, tak těžko budete šplhat někde po výškách. Některé akce jsou ale fajnově udělané. Collins míří šípem na jednu z děvčat, k té mezitím přiskočí s puškou jiný muž, a tak záhy padá se šípem v zádech. Dívka mu bere pušku, a zatímco se jí do stehna zabodává Collinsův nůž, ona současně vystřelí.... Jistě, ve skutečnosti by bylo všechno jinak, jenže tohle je zábavný film. Nechybí erotické jiskření ve sprchách ani znásilnění. Jakmile dívky sjedou z cesty, aniž by si všimly, že je označena jako slepá, nastane hon v krásném prostředí lesů i s vodopádem. A to já můžu... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Shaver Lake a Sequoia National Forest. (Terva)

Reklama

Reklama