Reklama

Reklama

Lucy Hillová je ambiciózní a podnikavá manažerka žijící v Miami. Miluje své boty, miluje svá auta a miluje kariérní postup. Když dostane nabídku na jeden krátkodobý úkol – neznámo kde – aby restrukturovala výrobní továrnu, skočí po této možnosti s vědomím, že má jasné povýšení na dosah ruky. Co však začíná jako jednoduchá práce, se brzy stává zkušeností, která jí zcela změní život. Lucy postupně odhaluje hlubší smysl svého života a co víc, také muže svých snů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Ala007 

všechny recenze uživatele

Co uvaříte, když smícháte místního odborového předáka, hon na vrány a Ježíše? Proteinový pudink nevábné barvy anebo podprůměrnou komedii o úspěšné manažerce z Miami, která před zavřením zachrání malou továrničku někde v Minnessotě a přitom si zamiluje všechny místní obyvatele (jak by si je ostatně mohla nezamilovat, když se k ní od samého začátku chovají jako ke kusu hadru :-)), zejména pak fešného odborového předáka. Zbytečný film, při jehož sledování jsem se pousmála (zdůrazňuji pousmála, nikoliv zasmála :-() asi jen třikrát, vždycky díky gagům předváděným Renéě Zellweger, která má nesporný komediální talent, ovšem do filmů jako je Holka z města je jí škoda. Další ukázka toho, jak někteří filmový tvůrci podceňují inteligenci svých diváků. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Perfektní průměr ve všech ohledech a to myslím pozitivně. Film tak dokonale šlapající ve vyjeté stopě romantické komedie, s nijak nevybočující režií nebo jakýmkoli jiným formálním prvkem, že jsem si upřímně řečeno oddechla. Obávala jsem se, že to dopadne daleko hůře, ale kromě veškerých klišé opravdu není nic, čím by se tahle Holka z města mohla zprotivit. Renée je nad očekávání snesitelná, nepitvoří se, nenafukuje, ani příliš nešpulí a i přes tu relativní prázdnotu a šablonovitost je její postava Lucy vcelku sympatická. "Zálesácký" Harry Connick Jr. a ostatní vesničtí balíci neškodně přizvukují. Do předvánoční nálady mi tato zasněžená oddechovka pěkně zapadla. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Spíše 2 a půl * , je to taková tradiční romantická story made in USA s nepostradatelným happyendem. Takže to jsou důvody, proč na film nejít či si jej doma nepustit. Na druhé straně R.Zellweger předvádí solidní výkon a příběh zahřeje lidskou duši uvědoměním si důležitosti mezilidských vztahů a fungující sousedské komunity maloměsta (působivá scéna z vánočního shromáždění New Elmu u obřího svítícího stromku). Takže suma sumarum ty dvaapůl body. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

dávám rozhodně pět hvězdiček, protože tento film se moc povedl a má rozhodně na vyšší ohodnocení, Reneé Zellweger je dobrá herečka, ale spíš se na ní hodí komediální filmy, ale tady roli zvládla moc dobře, u některých momentů jsem se fakt dobře pobavila, o srandu tady není nouze, určitě doporučuji se na tento film podívat, není to slátanina, ani hloupý film, vše do sebe dokonale zapadalo, a romantiky si tady taky člověk užije jak se patří. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Holka z města není nejlepším dílem svého žánru, ale pro mě je jednou z mála amerických romantických komedií, které jsem si zapamatovala a na které se ráda podívám víckrát. Při hodnocení tohoto žánru podle mě jde hodně o to, jestli jsou člověku hlavní hrdinové sympatičtí, jestli se s nimi dokáže ztotožnit a jestli mu vyhovuje to které prostředí a typ romantického příběhu. Což je všechno hodně osobní. Takže u mě to asi bude tím, že tady mně hlavní hrdinové vyhovovali, velice sympatické byly i vedlejší postavy a dověděla jsem se tu něco málo o Minnesotě a zakořeněných představách o ní, což pro mě jako pro anglistku bylo zajímavé. A kromě toho jsem já sama jednu dobu byla taková Holka z města - přestěhovala jsem se v zimě do malého městečka na severu (v mém případě ovšem v Lotyšsku), kde jsem objevila úplně jiný svět, jiné tempo života a jinou stránku sebe sama. A aby toho nebylo málo, hned první den jsem uklouzla a spadla na náledí, protože jsem měla sice velice pěkné, ale příliš kluzké kozačky, a přišla v elegantní lehké halence na biblickou hodinu, kde se topilo jen v krbu a všichni byli navlečeni v tlustých svetrech. Následkem čehož jsem se pak zimním scénám v kině smála dvakrát hlasitěji než ostatní a začala uvažovat o tom, co je to vlastně klišé. Protože v tomhle filmu bych normálně scény střetnutí městské slečny se zimou označila za klišéovité, jenže... když se vám něco podobného opravdu stane, tak už vám to moc jako klišé nepřipadá... Takže klišé či neklišé nehodnotím. Jediné, co bych filmu vytkla, byl nedostatek chemie mezi ústřední dvojicí a trochu rozpačitý konec. A také by to bývalo chtělo jinou hudbu, která by lépe propojila scény a podtrhla atmosféru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní představitelce díky zimě zkameněly řasy a mužským protěškům mrzly vousy. (Kamkon)
  • I když pro "zimní" část natáčení měla Renné kaskadérku, všechny scény točila osobně. (Kamkon)
  • V traileri stratí Lucy (Renée Zellweger) pri jazde na ľade jazera kontrolu nad svojim autom a dostane šmyk. Táto scéna sa však vo filme neobjavila. (misterz)

Reklama

Reklama