Shuang shi ji

Deadly Delicious

Drama / Mysteriózní

Čína, 2008

Zhao Tianyu

Vztahy byly vždycky složité, a když jeden takový obsahuje rovnou dvě ženy, ale zato jen jednoho muže, platí to dvojnásob. Lidé jsou komplikovaní tvorové a především ženy dokážou být velmi vynalézavé, a pokud hraje hlavní roli nevěra, jsou schopné navařit lahodnou pomstu. Deadly Delicious je ale o něčem více, než jen o kombinování ingrediencí, na kterých si nejen slušně pochutnáte, ale které vás dokáží i pěkně otrávit. Je to především pozvolný thriller až psychologické drama, které postupně graduje s tím, jak si více a více pochutnáváte na dalším soustu. Film je dobře zahraný, kvalitně natočený, obsahuje zajímavé menu, místy se dočkáte i pěkných dějových zvratů, ale neoslovilo mě prostředí, tedy interiéry, ve kterých se většina filmu odehrává. (7/10)(22.12.2008)

Scénář: Yao Wang, Zhao Tianyu .. Co chvílí vypadá jako romanticko-kulinářský film se postupně změní v složitě aranžované vztahové drama tří osob. Průběh je vláčný, přesto precizně natočený s dobrými hereckými výkony a kořeněn porcí psychologie. Lehčí tón by však byl ku prospěchu více, protože některé dramatické momenty a jednání jdou proti logice.(3.12.2009)

Cakal som odlahcenu komediu, dostal som poriadne tazke a syte jedlo. Porekadlo "laska ide cez zaludok" uz nikdy nebude take, ako pred tymto filmom... .(7.12.2008)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,060,921(2.8.2010)

Co se týče jídla a vaření, zásadní asijská chuťovka, po které se však na pikantní čínské masíčko a krevetky jen tak nepoženu... Vskutku "deadly delicious".(21.12.2008)

Snímek vychází z klasické myšlenky, že cesta k srdci muže vede přes jeho žaludek, a na ní rozehrává poutavý a chytře napsaný temný thriller, který si vystačí pouze se třemi postavami. Na banální premisu tvářící se jako kulinářská love story se nabalují překvapivé zvraty, jejichž síla tkví v tom, že mezi centrálními třemi postavami přesouvá role oběti a manipulátora. Nad rámec „pouhého“ precizního stylového thrilleru film povyšuje jeho epilog, díky němuž se dílo stává mnohoznačným komentářem k současné Číně, nebo lépe řečeno impulzem k zamyšlení nad její situací. Dlouhé záběry Pekingu zde doprovází monology dvou hlavních postav, v nichž se opakují motivy iluze blahobytu a komfortu, která ovšem tráví člověka, aniž by si to on sám uvědomoval.(2.6.2010)

Milý filmový bože, až tě budu příště prosit, abych zase mohla vidět Francise Ng v pořádném filmu, prosím, ať to není v mandarínštině. Jinak spokojenost, děkuji. PS: Opravdu s tímhle filmem nemá nic společného Pang Ho-cheung?(3.1.2009)

První půlka snímků je jako TV kuchařka a druhá se mění v solidní drama. Hodně zajimavý námět a téma které díky první polovině u mě ztrácí pár hvězd.(26.1.2010)

Láska jde přes žaludek. Podle režiséra i nenávist.(8.6.2010)

Mužská časť "publika" bola happy, že sa napapala pred filmom, aj keď musím uznať, že moja otázka "Kto je hladný?" bola prijatá s pokojným výrazom majstra zenu :P. Morálne poučenie z príbehu, v ktorom jeden si muž "pestoval" dve ženy a to, že by v tom mohol byť háčik zistil, až keď mu začalo padať obočie, vlasy a pridali sa podivné kŕče [Diagnóza: niektoré jedlá nie je vhodné kombinovať (napr. veeeeľa vitamínu C a krevetky)]? No predsa: uistite sa, že ani jedna z nich nie je dostatočne psycho na to, any geniálne kombinovala prísady..alebo aspoň, aby vám na to neprišla/i.(7.12.2008)

Dobré drama milostného trojúhelníku, okořeněné výborným mrazivým výkonem role manželky. Ve filmu se jistě pozná mnoho žen a troufám si tvrdit, že by se zachovali podobně možná i hůře :) . Do první půlky filmu je vše ok, pak se bohužel začíná u hlavních hrdinů objevovat blbost a celková nelogičnost chování. Škoda, takhle by to bylo na 4 *. Ve filmu zazněla velká pravda: "cesta k mužskému srdci vede přes žaludek".(21.9.2009)

cakam americky remake;-)(23.8.2009)

Pro mě až příliš prvoplánový a příliš tezovitě postavený snímek. Takže nejzajímavější byla sekundární informace o proměně životního stylu v současné Číně. A jinak: já už roky, roky, roky říkám všem svým kamarádkám, které mají pocit, že jsou společensky nemožné, pokud nemají po boku samečka: Holky, do postele si tu zvěř klidně pusťte (při dodržení pravidel bezpečného sexu!), do postele ano. Ale v žádném případě ty bestie nekrmte! Jakmile je začnete krmit, vzniká to nejstrašnější pouto, které je ve své podstatě archetypálním svazkem kojící matky a jejího dítěte. Opakuji, nekrmit!!! Myslíte si, že je dostanete na žrádlo?! Je to právě naopak: oni dostanou vás, a ještě k tomu na vaše žrádlo!(29.7.2011)

Směsice různých žánrů přes romantiku po psychologické drama dělá z tohoto snímku celkem zajímavou podívanou. Objevují se zde tradiční motivy jako nevěra a pomsta - místy je atmosféra filmu docela mrazivá. Postavy bohužel jednají místy nelogicky a hloupě. Co mě však docela vadí je nedotaženost některých scén až do konce. Tam kde bych čekal nějaké opravdu drsné vyústění situace, se najednou děj zastaví uprostřed cesty a výsledek je takový neslaný, nemastný.(7.10.2009)

79%(28.1.2010)

• joseee

Asi jeden z najslabších nových čínskych filmov, ktorý som v poslednom čase videl.(7.8.2009)