Reklama

Reklama

Fang Shi Yu

  • Hongkong 方世玉 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný Tiger Lui  jednoho dne zorganizuje turnaj v kung fu, aby se zavděčil nepřátelským měšťanům. Na vítěze čeká odměna v podobě sňatku s jeho krásnou dcerou. O turnaji  se dozví sebevědomý  Say Yuk (Jet Li), který chce dokázat, že jeho bojové umění je neporazitelné. Netuší však, že cenou za vítězství je svatba. Proto Say Yuk raději prohraje, než aby se vzdal své svobody. O jeho pochybení se dozví matka, která chce nazpět vybojovat  čest rodiny a vyhrát v turnaji. Nevědomky tak získá pro svého syna ruku mladé dámy. Po úvodních nesvárech v sobě mladá dvojice nachází zalíbení a zdá se, že nemůže nic narušit jejich šťastné soužití. Ve stejný okamžik se na scénu dostává krutý císařský generál se svou armádou. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Shit 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je tak jako Woo-ping Yuen velkej machr přes akci a choreografii, čehož tu samozřejmě hodně využívá Jet Li nebo jestli chcete Corey Yuen ke svý parádní akci hojně využívá Jeta Liho a je to zase skvělá podívaná, ale háček je u příběhu, sice je fakt, že ani ostatní filmy s Jetem Li nemaj nějakej zajímavej příběh, jestli se teda vůbec dá říct, že nějakej maj, ale prostě to baví, kdežto tady to celý působí trošku nudně i přes docela slušnou řádku soubojů, což je celkem škoda, že příběh dokáže tak otupit, že ani ty souboje si pak člověk tolik neužije ()

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie plná kung-fu. Jet Li se snaží být nejen bojovníkem, ale i bavičem a musím přiznat, že se mu to vcelku daří. Myslím, že jeho filmy jsou v této stránce ( zábavnosti) lepší než filmy Chena. Pokud se rozhodnete a podíváte se na film, všiměte si že při souboji na kládách se Li dotkne země a měl by prohrát :-) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Pokud máte k dispozici pofiderní scénář, který postrádá seriózní úroveň a nezadá si moc s parodií, není nic elegantnějšího, než jej rovnou popupravit z neúmyslné komedie na úmyslnou. Filmu Fong Sai-Yuk nelze konstruktivně vytýkat stupiditu, byť je jí v některých momentech doslova nasycen, protože se jedná o lehkou bojovou komedii, bez vyšších ambicí. Bojové scény jsou zkrátka chytlavé a o to tady jde, bojují i ženy a to překvapivě dost a dobře. Občas se použijí i nějaká ta lana (ovšem v souboji pod verandou až moc), Jet Li vykouzlí i pár křečovitých úsměvů a hlavně, jako celek to nenudí. 7/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná komedie (tedy ze začátku pak je to ta klasická hongkongárna). Bitky jsou velice cool ale hlavním plusem tohoto filmu je komediální Jet Li, protože tedy aspoň já jsem byl vždy zvyklý na jeho kamennou tvář viz. Hero nebo Bodyguard from Bejing, ale tady dosahuje komediálních kreací až "jackiechanovských" a to se musí vidět. Jo a hlavní záporák je správnej killer jak má bejt. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ten vztah medzi Jetom a jeho matkou mi dost pripominal Drunken Mastera 2. Dokonca aj samotny Jet tu predvadza komedialne kusky v Jackieho style. Skoro to vyzera jak keby na poslednu chvilu nahradili Jackieho Jetom. Hlavny rozdiel je v style kung-fu. Namiesto realnych Jackieho bitiek sa tu ostosest lieta a nerealne poskakuje na pomocnych lanach. Tento styl bitiek ma prilis nebavi a tak som si akotak uzil aspon finale s hlavnym zaporakom (Vincent Zhao), ktore sem tam obsahuje aj trochu realneho kung-fu. Väcsina bitiek je sice dynamickych a kontaktnych, ale rany nepôsobia prilis tvrdo. Je to len take otukavanie. Prakticky to ani nepôsobi ako bitka ale len ako tanec s obcasnym akrobatickym prvkom, ktory je ale neustale dokaliceny pouzitim pomocnych lan. Nastastie som si film uzil aspon po komedialnej stranke. Toto je jeden z mala filmov v ktorych sa Jet nielenze pokusa o humor ale zaroven aj je zabavny. Okrem Jeta na seba strhava pozornost postava jeho matky, ktora Jeta miestami aj zatieni a to jak v humore tak aj kung-fu. Potesila ma aj mensia uloha Sibelle Hu, ktora sa zamiluje do Jetovej matky. Vysledkom je vtipna komedia s bitkami, ktore idu mimo mna. 6/10. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama