Reklama

Reklama

Legenda o Červeném draku

  • Hongkong Hung Hei Kwun: Siu Lam ng zou (více)

Obsahy(1)

Jeho žena byla zavražděna a společně s ní celá vesnice krutými Manchuovými vojáky. Přežil pouze bojovník Kwun (Jet Li) se svým synem Tingem. Vydávají se na cestu pomsty. Sedm let hledali otec se synem při cestě napříč celou starověkou Čínou příležitost k odplatě. Zůstávali ale vždy jeden krok za smrtící armádou, až do doby, kdy se Kwun setkává s bohatým mecenášem a pěti mladými shaolinskými mistry v jeho službách. Na jejich kůži je vytetována mapa vedoucí k bájnému pokladu, po které ale prahnou také Manchuovi vojáci. Otec a syn se spojí s mistry Shaolinu v boji na život a na smrt. Připravte se na starověké souboje bojových umění se světovými bojovníky a mistry mistrů! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Reklama sa mi snažila nanútiť, že ide o ázijskú klasiku. A potom, že reklame sa dá veriť. Podpriemerný kung-fu film, pri ktorom sa budete pri vážnych scénach sem-tam aj smiať a tiež mám pochybnosti, či stál za bojovými scénami áčkový choreograf. Toto by nezachránil ani Chow, Yun-Fat, nieto ešte Jet Li. ()

astarik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úlet. Původně jsem myslel, že jdu zkouknout další výpravný kung-fu film a ono jsem se tak nějak dost často smál - ale v tom stylu: to myslej vážně? Ti malí tlustí kung-fu bojovníci, tajný mistr šaolinu, kterej se po odhalení musí nutně představit nepříteli přesně těmito slovy a nejvíc perlila tetka s šipkama. Opravdu charisma Jet Li nestačí na všechno a tady to stačilo na hodně málo... 20% ()

Reklama

seba odpad!

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám všem, kteří dali nějakou hvězdičku, ale tento film je naprostý kung-fu shit. I průměrný žák třetí třídy by vymyslel lepší příběh a možná i napsal lepší scénář. Co to proboha bylo? Jakýsi nesmrtelný kovový člověkoještěr, malí buřtíci kung-fu bojovníci, teleskopické kopí....... Herectví které vypadalo jako parodie a bohužel nebylo. A celkový dojem nezachránila ani akce s Jetem Li. Dokoukal jsem jen silou vůle a už dlouho netravala hodina a půl tak dlouho. Být jetem Li, tak hrábnu do kasičky a odkoupím všechny kopie této zrůdnosti. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Ako natočiť "roztomilú rodinnú kung fu komédiu s moralizujúcim podtextom". Neskutočná hovadina ktorá ani sama nevie čím chce byť a nezachráni to ani Jet Li. To čo zvyčajne býva v týchto filmoch zábavné je tu trápne, zároveň postrehnite príklon k srdcobôľnym apelom na význam rodiny a dobrých rodinných vzťahov. Filmu chýba aj dobre charizmatický záporák - tu je to nejaký osliznutý polojašter a transvestita v kňazskom rúchu. Radím vyhnúť sa veľkým oblúkom. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kwun (Jet Li) nedokázal zachránit svoji vesnici (a ani svoji ženu) ze spárů císařských vojáků, podařilo se mu zachránit jen svého synka. Již od malých krůčků jej učí tajnému bojovému umění, a spolu se protloukají kde můžou. Než dorazí do města, kde se seznámí s tulačkou Red Bean a pěti malými chlapci, vyučenými v chrámu Shaolinu, kteří mají na zádech vytetovánu mapu k tajnému pokladu. A po tom pasou také bývalí nepřátelé Kwuna, takže se všichni musí spojit a zabránit padouchům v jejich temných cílech .... Nějak mi ušel celý smysl celého filmu (jestli vůbec nějaký měl mít). Docela zajímavé bojové scény (malí klučíci jsou docela dobře pohybliví, Jet Li také), ale to je tak vše. Nějak scénáristi zapomněli vysvětlit proč, kdy, kdo a jak (ale nakonec, co je nám po tom).... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama