Reklama

Reklama

Legenda o Červeném draku

  • Hongkong Hung Hei Kwun: Siu Lam ng zou (více)

Obsahy(1)

Jeho žena byla zavražděna a společně s ní celá vesnice krutými Manchuovými vojáky. Přežil pouze bojovník Kwun (Jet Li) se svým synem Tingem. Vydávají se na cestu pomsty. Sedm let hledali otec se synem při cestě napříč celou starověkou Čínou příležitost k odplatě. Zůstávali ale vždy jeden krok za smrtící armádou, až do doby, kdy se Kwun setkává s bohatým mecenášem a pěti mladými shaolinskými mistry v jeho službách. Na jejich kůži je vytetována mapa vedoucí k bájnému pokladu, po které ale prahnou také Manchuovi vojáci. Otec a syn se spojí s mistry Shaolinu v boji na život a na smrt. Připravte se na starověké souboje bojových umění se světovými bojovníky a mistry mistrů! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Velice podprůměrný film. Děj na draka, scénář…. fujky fuj. Nápady použité v tomto filmu mi připadají velice směšné a ubohé. Malí bojovníci se snad nikomu líbit nemůžou. Tak proč jedna hvězdička? Jet Li to zachrání a tento rádoby fung-fu snímek vytáhne z bláta a hodí ho do kaluže. Víc asi udělat ani nemohl. Na Legenda o Červeném draku se nedívejte škoda času. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Lone Wolf and Cub (1972) sa môžu len čudovať tomu ako sú v HK schopní zhovadit tuto starú klasiku. Ženská nie je žiadna Anita Mui (Drunken Master 1994), avšak snaha o jej napodobenie je zjavná. Keď už nič iné, film je aspoň miestami vtipný, aj keď ide o lacnú zábavku. Filmu to ale neuberá pretože je sám plný lacných trikov. Jediný kto to berie vážne je snáď len Jet Li, ktorému asi nik nepovedal ze z toho mala byť úsmevny vodvaz. ()

Reklama

Sobotinka 

všechny recenze uživatele

Připravit, pozor, pěkně jeden po druhém si pojďte pro výprask. Vždycky mě fascinuje, jak celá tlupa bojovníků čeká, až se hlavní hrdina vypořádá s jedním, dvěma, možná i více chlápky a pěkně postupně si jdou pro výprask, aby náš hrdina mohl vítězně odkráčet. Všecko doprovázené škubavými pohyby, svištěním zvuku a hekáním. Potrhlá kamera, významné záběry do očí postav, herecké výkony a la mexická telenovela, tohle mě opravdu nebere. Děj se taky někam vytratil, absolutně mě nic nezaujalo, protože jsem usnula, a můžu říct, že mě ani nezajímá, jak to vlastně dopadlo. Tipla bych si, že Jet Li nakonec všecky přepral a dal se dokupy s tou podvodnicí. P.S. A děti byly divný ;-). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Při prvním sledování tohoto "skvostu", jsem měl různé pocity. Kung-fu otesánci létající vzduchem mě skutečně nenadchli a celé to vypadalo, jako reklama z dob komunismu. Pseudokrasavice, kterou bych nebral ani po deseti letech ve vězení, mi také krevní oběh nezrychlila, takže jsem měl jasno - tohle je naprostý odpad!. Podruhé jsem k tomu filmu přistupoval trochu jinak. Nálada nebyla moc dobrá, tak jsem si řekl, že se podívám na tento čínský brak. Vyplatilo se. Dlouho jsem se tak nezasmál, i pocit, že autoři tohoto filmu, to díky bohu nemysleli moc vážně a celé to bylo pojato s velkou dávkou nadsázky (alespoň doufám), mi přivodil lepší myšlenky. Proto jsem musel hodnocení zvednou z naprosté nuly na krásných 30%. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Jet Li je prostě je legenda. Ale i přesto jsem očekával něco hodně podřadného. Bylo to ovšem asi moje největší překvapení od postupu Slavie do Ligy mistrů:-) Jet Li a jeho syn zahráli opravdu skvěle a celou dobu jsem ho napjatě sledoval, protože byl něčím výjimečný. Nebyl to scénář, nebyla to režie, bylo to nějaké kouzlo co ten film vydával a chápu, že ne každý ho viděl. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama