Reklama

Reklama

V tomto pořadu nahlédneme do soukromí rodin. Princip této reality show spočívá v tom, že si dvě ženy z předem vybraných rodin vymění své místo. V první polovině pobytu se každá nová žena musí přizpůsobit nové rodině, tzn. žít podle jejich pravidel. Ale ve druhé polovině se zase musí rodina přizpůsobit pravidlám nové ženy. Pořad se zakončí tak, že se sejdou dvě rodiny někde např. v restauraci a povídají si, jak se jim žilo ve vyměněné rodině (duklak2)

(více)

Recenze (409)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Nehodnotím to z hlediska morálky a nechci se nikoho dotknout, ale považovat tento ubohý a vyhypeovaný paskvil byť jen kousíčkem za něco sociologického může tak akorát člověk bez mozku. Jestli tohle o něčem vypovídá, můžeme s klidem říct, že Adolf Hitler byl největším dobrodincem dvacátého století. Panebože!!! :-/ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tuhle věc evidentně většina zdejších hodnotí z čistě ‚morálního‘ hlediska, nespílám jim za to. Nejsem sice sociolog, ale vážně mě sem tam bavilo nahlédnout pod pokličku soukromí lidem, jejichž duševní a (asi taky?) finanční chudoba je dohnala k tomu, aby se přihlásili do této soutěže. Aneb, „za padesát litrů cokoliv“. Nejvíc se ve mně tlouklo to, jestli mám ty lidi litovat, nebo jimi opovrhovat. Každopádně jasné potvrzení všech oblíbených mýtů o „blbečcích Češích“ a asi nejlepší reality-show, která proletěla našimi televizemi, přesto jsem svým způsobem rád, že už skončila. ()

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Někteří lidé jsou hloupí, jedno neštěstí jim doma nestačí. Já jsem chytrý, jsem úplně sám. Rád se dívám, jak ostatní trpí. Dvojnásob. :) ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Je odstrašující, jak se někteří lidé za pár korun propůjčí k něčemu takovému jako je výměna manželek a pod. Bohužel zasáhla nás západní kultura tou největší špínou co obnáší. Nejdřív dostat některé lidi na úplně dno a pak jim nabídnout řešení, treba právě touto formou, kdy pro různé sociálně slabé, exhibicionisty a natáhla je to vidina snadneho přilepšeni, a jediný kdo z toho všeho ma profit (i díky reklamě) a hlavně prdel je žid, ktery to zas celé vymyslel a který to to financuje, bo židovské páry tam nikdy neuvidíte. Tyhle pořady jsou určeny duševně chudším. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem několik prvních dílů a musím uznat, že některé "výměny" bylo celkem zajímavé sledovat, ale takových dílů bylo z mého pohledu opravdu jen pár....... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Protiklady se přitahují a taky zvyšují sledovanost. Takže, kdybych já vyměnil manželku, tak dostanu domů cosi hnědého, kulatého, špinavého, sprostého a do dvou minut od seznámení patrně mrtvého. To je také jedním z důvodů, proč bych se do této kraviny nikdy nepřihlásil. Tím druhým je, že zatím ještě nejsem úplný debil a těch pár drobných za účast mi za tu ostudu opravdu nestojí. Nicméně několik dementních, zadlužených a zvídavých existencí se do této show přihlásilo a já jim musím gratulovat. Viděl jsem toho poměrně málo, ale takřka všichni mě pobavili a to se o to ani nijak zvlášť nesnažili. Jsem hrdý na to, že bydlím mezi tolika úžasnými osobnostmi. ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná úchylarna bez úrovně a bez známky inteligence, nebo smysluplné pointy. Není to zábavné, není to zajímavé, jedná se o trapné vyobrazení looserů, kteří si buď neváží rodiny, nebo už totálně neví, čím by si zpestřili své fádní a nenaplněné životy. Výměna manželek se mi prostě hnusí, viděl jsem jeden díl a měl jsem dost. Tenhle projekt se svezl jen na sezózní vlně popularity reality-show a doufám, že bude brzy zapomenut. 0/10 ()

Dragoni odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy je tu něco nového, nechutného a sebe-ponižujícího čím mě "TV" Nova dokáže utvrdit v přesvědčení, že se už hlouběji na poli "televizní zábavy ?" klesnout nedá. -10% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Formáty úspěšných zahraničních pořadů se u nás běžně kopírují, většinou s problematickým výsledkem. Znám jediný případ, kdy je česká verze zajímavější než její vzor. Americká Výměna manželek má sice (paradoxně) na ČSFD vyšší hodnocení, je ale mnohem dryáčtější než její český klon. Etnicky, kulturně i nábožensky komplikovaná struktura americké společnosti zdánlivě umožňuje podniknout hodně zajímavou sondu do soužití lidí různých ras, tříd a náboženských konfesí, jenže v praxi nejde o nic jiného než najít co největší magory a vymezit je proti sobě. Kameru zajímají pouze konfliktní situace a radikální střih neumožňuje nic víc než to nejlacinější ždímání emocí. Česká verze je kultivovanější, delší, představuje zázemí účastníků, má tendenci vyprávět lidské příběhy. Jistě, stále jde o voyaerství, ale vedle toho mají první řady nepopiratelnou sociologický rozměr a především pro ženy má nahlížení do cizích kuchyní i určitou terapeutickou hodnotu - vidí, že i jinde je provoz domácnosti složitý a mnohé rodiny mají k dokonalosti daleko. Pořad sice vyvolává kategorické morální odsudky z řad komentujících, ale dno reality show je nutno hledat úplně jinde (osobně mezi ně řadím Big Brother a jeho odnože). Výměna manželek patří ve skutečnosti k tomu nejzajímavějšímu, co reality show u nás nabídly. Pozdější řady ve snaze o udržení sledovanosti nabídly stále hraničnější charaktery s konfliktnějším potenciálem a krok za krokem se blíží americkému východisku. Celkový dojem: 40 %. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já nechci soudit ty, kteří do takového pořadu vstoupí, patrně k tomu mají své důvody "proč". Osobně tohle považuji za něco, co si cíleně nikdy nepustím (až na jednu výjimku, kdy tam loni účinkoval kamarád se svou rodinou). Je to podle mě taková sonda do lidských vztahů, kdy se zkouší zžít s cizím prostředím, snaží se dodržovat pravidla hostující rodiny a schopnost ukázat jak jsou psychicky odolní. Já vám nevím ... nedokážu si představit, že je něco, co by mě mohlo donutit se zrovna něčeho podobného účastnit. Ukázat nejen sebe, svou osobnost, ale celou svou rodinu, ukázat celému národu kde bydlím, jak to u nás vypadá a jak si dokážu poradit s emocemi. Myslím, že ne ... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hysterická show, která je sice extrémně falešná na straně jedné, na druhé však nabízí srovnání toho, jak to někteří lidé mají nebo nemají srovnané v hlavách a v rodinách. A toto pro vnímavého diváka může být zajímavou konfrontací s jeho vlastní každodennosti. Chce to ale vidět větší vzorek, protože třeba výměny mezi rodinama, co žijí v ČR a mimo jsou fakt dobré. Zábavný je i trend z poslední doby - čistotné romky a špinavé bílé maminky. Kapitola sama pro sebe je reprezentace LGBT+ ... tam si Nova moc ráda hraje na soudce. Ale po letech už by to chtělo přejmenovat na "A jak uklízíte u vás?" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sociologicky bezesporu zajímavé, zbytek už je o morálních otázkách každého diváka. NOVA miluje, když se začnou hýbat emoce, když přibudou hádky a spory, specifický český divák má vystaráno. Tu a tam shlédnu, nicméně nedávno (duben 09) mě doslova šokovala panička - samozvaná pravou českou ženou - krev a mlíko z Moravy, která nejprve zasadila Franfurkt do Francie a Paraguay hledala kdesi v Africe (ok, beru, zeměpis měla naposledy na základce), ale aby Velký státní znak České republiky, který našla při úklidu v „nové“ domovině, označila jako jakousi cedulku (neuvěřitelně profláklý čtvrcený štít k reprezentaci státu - tedy i té její Moravy), tak to je VRCHOL debility!! Jinak osobně nepotřebuju kamery k tomu, abych věděl vedle koho denně usínám.. Ale pevně věřím, že určité spektrum účinkujících najde řadu otázek a poloodpovědí!! ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto prípade platí presne to, čo som už napísal v komentári slovenskej verzie tejto relácie. Jednoduchý nápad, ktorý bude zaručene fungovať. Rodinná reality show v ktorej ide o to, že dve rozdielne manželstvá sa navzájom premiešajú. Nastane "Výměna manželek". Takže sa môže stať, že dobre situovaná, zhíčkaná panička sa zrazu ocitne niekde v cigánskej osade alebo na zahnojenej farme. Radikálna zmena prostredia a povahovo cudzí ľudia. To je situácia, kedy sa uvolnia emócie a zaiskria konflikty. A presne to chcú znudení, televízni diváci vidieť. Takýto odpad! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Paní A má za manžela debila, který neumí vydělat na novou pračku. Paní B má debila za manžela, protože si vzal pěkně snobskou hydru. Jedna se jde ukázat národu proto, že jí krachla už i valcha, druhá by ráda zaexhibovala se svou odbarvenou hřívou a názory na svět. Takže si na deset dní prohodí bydliště, fakany, domácí zvěř i manžele. A začíná trapná kavalkáda situací, ve kterých se snaží konzumentům televizní zábavy dokázat, že jsou moudré a pracovité děvy se sklony k čistotě a mírumilovnému soužití. Díky psychologickému profilu, který odpovídá většině ,,hrdinek" se však bohužel ukáže jen to, že se jedná o hysterické ušmudlané frndy se sklonem k agresivnímu sebeprosazování. A i kdyby se náhodou objevila nějaká nekonfliktní osobnost, dramaturg, režisér i střihač se již postarají o její znemožnění v očích přátel, zděšených sousedů i znechucené rodiny. Je vidět, že za padesát kolíků si u nás nechá kdekdo pokurvit život. To už víc chápu ony zámořské experty na pojídání fekálií z faktoru strachu. Ti to totiž dělají alespoň za slušnou pálku v tvrdé měně. Hvězda je za ten slavný moment, kdy se maminy vrací domů a dojatí manžílci jim, ve snaze na poslední chvíli zachránit před kamerami nemožné, rvou do rukou (poprvé v životě) květinu, oslintávají jim třetí bradu a horují pro - do budoucna - férovější dělbu domácí práce. Ovšem zkušený divák ví své. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co hysterčíte?! Mě to náhodou baví. Nova už udělala tisíckrát větší píčoviny co si zaslouží poslat do pekla. Tohle je docela prdel. Hlavně ten díl kdy ta frajerka byla v rodině toho herce Gustava Bubníka.75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Každý díl jiné charaktery, občas pozoruhodné kontrasty, dokonce i emocionální napětí...! Myslím to vážně, Výměna manželek patří k tomu nejlepšímu, co v oblasti reality-show naše televize přinesly. Protože zábava, protože sociální bahno, protože ukázka něčeho, co (většinou) nechceš. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zajimavý pořad, u kterého se zasměju a občas se velmi divím, jaký někteří lidi dokážou být. Neříkám, že naše rodina je úplně normální, ale když se podívám na lidi, co jdou do tohodle pořadu, tak si říkám, že jsme na tom opravdu hodně dobře oproti nim. Některé chování účinkujících je odstrašující a vůbec nechápu, že takovýhle blázni mezi námi žijí. Mnozí jedinci jsou tak labilní, že bych se je bál potkat na ulici. Možná proto si tenhle pořad nenechávám ujít, protože mě to svým způsobem uspokojuje a jsem rád, do jaké rodiny jsem se narodil. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlepší díly byly s Laďou Manou a s tím fanatikem, co zpíval Haleluja, budiž Pán a pak se zlil a chtěl šukat:-)))) Jinak o ničem ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama